önműködő riasztórendszer telepítve

Időközben szereztem éjszakára egy rendőrt maszekba’, pult alól, aki hajlandó itt tölteni az éjszakát a kedves mosolyomért cserébe (bár amikor meglátta a kanapét, egy kicsit elfelhősödött a homloka, és közölte velem, hogy ezért lehet, hogy kettőt is kell mosolyognom), mert beparáztam, hogy nem fogok tudni aludni éjjel, pláne, hogy a gyerek is itthon van. Erről egyébként eszembe jutott az is, hogy milyen jövedelmező lenne a rendőrség számára a fizetős prémium szolgáltatás, melynek keretében mondjuk kimennének betöréshez, levennék rendesen az ujjlenyomatot, meg udvariasan viselkednének zaklatott hölgyekkel a telefonban, ilyesmi.

(És természetesen mindenki másnak is köszönöm, aki szállást / jelenlétet / legális és illegális fegyvereket / jótanácsokat / idegnyugtatásra jóféle alkoholt ajánlott fel, igazán drágák vagytok).

5 thoughts on “önműködő riasztórendszer telepítve

  1. Pirka

    Nálam volt egy ilyen félalternatív rendőrcsapat, állati kedves hangon tájékoztattak, hogy ne izguljak, négy-hat órán belül rohannak hozzám, aztán végtelenül udvariasan köszöntek, mosolyogva elfogadták a felkínált teát, majd sáros cipővel végigtapicskoltak a felhajtott vajszínű szőnyeg nem felhajtott részén, elmozdították a bűnjeleket, aztán lefényképezték őket, akkurátusan felvették az ujjlenyomatokat mindenhonnan, minek következtében az addig tiszta mindenholt távozásukkor vulkáni hamunak látszó fekete porréteg borította, megállapították, hogy ide be lehet törni (ugyan kicsit elkéstek vele, mert korábban ez már empirikus úton bizonyítódott), majd barátságos hangon közölték, hogy nyugodtan felejtsem el, hogy a betörő úr meglesz. Bort, búzát, békességet…

    Kedvelés

  2. Gitta_Bry

    dr.Morcz: Azokat a növényi alapú rendőröket megnézném! Cserépben nevelődnének és a sértett hurcolászná őket a tett színhelyére? Kertészek előnyben!

    Kedvelés

  3. lucia

    dr.Morcz: hálapénzes rendőrrel már találkoztam, aki hálapénzért kigyógyított a gyorshajtásért járó feljelentésből :) de az alternatív rendőrség tényleg jó, meg kellene külön buddhista szellemiségű, ahol megbeszélik az emberrel, hogy a dolgokra való vágyakozás az a megvilágosodás útjában tornyosuló akadály, úgyhogy meditáljunk és törődjünk bele (oké, ez idáig nagyon olyan, mint a mostani, de ott *kedvesen* beszélnék meg), meg olyan, ahol fekete bőrtangás rendőrök vannak napszemüvegben.

    Kedvelés

  4. dr.Morcz

    Szerintem ezzel remek piaci rést találtál. Meg lehetne úgy szervezni, mint az egészségügyi ellátást:
    a) A pórnépnek ott az állami rendőrség, kis kapacitással, fáradt és meggyötört alkalmazottakkal
    b) A pórnép fizetőképesebb részének lenne a hálapénzért működő rendőrség, ami gyorsabban és várólista nélkül nyomoz, ha előre közlöd, ‘biztos úr, nem leszek hálátlan’, de ugyanazokból a fáradt stb. rendőrökből áll
    c) Az igazán jól szituáltaknak lenne a magánrendőrség, puccos irodákkal, mélyen dekoltált recepciósokkal, a várakozás alatt ingyenkávéval
    d) Az alternatív létformában hívőknek lenne ezerféle alternatív, bio, vagy organikus rendőrség, homeopátiás adagú vagy kizárólag növényi eredetű rendőrökkel, akik halványzöld háziszőttes egyenruhákban osztják az (alternatív) igazságot.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .