biztos a frankválság tehet erről is

Ma éjjel hajnali három körül megpróbáltak betörni ide, éppen mászott át egy alak a szomszéd lakatlan telkének a kerítésén, amikor kimentem az erkélyre meglocsolni az epret meg a paradicsomokat (nem sokkal korábban értem haza), én rákiabáltam, hogy hé, mit keres itt, mire gyorsan elkezdett visszamászni, én meg a nyomaték kedvéért hozzávágtam egy cserép (amúgy is gyengélkedő) paradicsomot. A további reménybeli elkövetők okulására megjegyezném, hogy eltaláltam, az esetleges igazságszolgáltatási szervek tájékoztatásául pedig azt jegyezném meg, hogy nem diszkriminációs okokból tettem (nincs semmi bajom a gyengélkedő paradicsomokkal, nekem is vannak gyengélkedő paradicsombarátaim), és ez szerintem nem volt aránytalan fellépés (kettes voltam tornából, meg minden), vagy ha mégis, akkor nem vágtam hozzá.

Ugyanakkor a bűnüldözést nem zaklatta fel túlságosan a bejelentésem, ha akarok, menjek be feljelentést tenni, és a felvetésemre, hogy esetleg szirénázzon itt végig egy járőrkocsi, hátha most akkor inkább másnál háborít birtokot az illető, felkértek, hogy az ilyesfajta döntéseket bízzam rájuk. A bűnüldöző szerveket én életemben kétszer láttam lelkesnek, tettrekésznek és hatékonynak, egyszer akkor, amikor az aktuális pasim jött értem autóval, és késett valamennyit, én meg hullafáradtan bealudtam a kanapén, még a csengőre sem ébredtem fel, ő meg kihívta a rendőröket, hogy hátha betörtek vagy bajom esett, mert nem szoktam így eltűnni, egyszer pedig amikor a szomszéd néni hívta ki őket azzal, hogy hónapok óta a kerítése előtt (közterületen!) parkol egy autó, és reggel nyolc és tíz között már két levelet kitett a szélvédőjére, de nem reagált a tulajdonosa, úgyhogy biztosan egy roncs, amitől ott szabadult meg valaki. Az autóm akkor volt három hetes. Kiérkezett két darab rendőr, jegyzőkönyvet készítettek a tényállásról, hogy a zsákutca végén, kerítés előtt parkolok, konstruktív javaslatot tettek arra, hogy parkoljak máshol (???), majd elmentek.

Én meg most attól rettegek, hogy mi van, ha visszatér a paradicsomos a haverjaival, és nem kocsival jönnek, úgyhogy nem tudok arra hivatkozni a bejelentés során, hogy a kerítés előtt parkolnak.

10 thoughts on “biztos a frankválság tehet erről is

  1. Antibaby

    Szeretem a humorodat és a gondolkodásodat. Nagyon jó ez a bejegyzésed (is), a végén szabályosan fetrengtem. Pedig tulajdonképpen nem vicces, hogy így mennek a dolgok.

    Kedvelés

  2. szöke

    ó, nálam egyszer elszakadt a rögvalósághoz kötő amúgy is vékonyka fonal és utánafutottam egy “tolvaj, fogják meg”-nek, illetve kettőnek. becsületemre legyen mondva, mindkettőtől meg tudtam kérdezni, hogy “hol van az aranylánc, te geci?!” de a lánc nem lett meg. a fiúk viszont véresek lettek.
    amiért ezt leírom az a következő szakasz volt. valaki hívta a rendőrséget. a rendőrség azt tanácsolta a valakinek, hogy szálljak le a delikvens arcáról, mert én járok pórul, de mindjárt jönnek.
    leszálltam, egy szolgáltaon kívüli rendőr pedig “átvette a gyanúsított őrzését”, aki – kihasználva a minőségi cserét – elszaladt.
    pár perc múlva befutott a [rendőrautó], és villogva arra kért, hogy ugyan, legyek már kedves vele menni és segíteni még egyszer elkapni a szaladóst, de úgy, hogy ne érjek hozzá, majd ő, de addig is: merre futott?

    talán még mondtam egy “lófaszt!” aztán dühös voltam és elkeseredett, de szerencsére a csajom alaposan megvigasztalt.

    Kedvelés

  3. paintressy

    marosffy: nekem háromhónapos cicám van, az segít? (mondjuk bármihez hozzá tudom vágni pillanatokon belül, van vagy húsz deka)…
    [Shia-ko](#11546588): háborúésbékeösszest markolászva nem szuszogsz egyenletesen, hanem lihegsz. csak próbáld ki :)

    Kedvelés

  4. Shia-ko

    Sok okosat lehet tanácsolni, de inkább csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy a való élet ritkán hoz filmes epizódokat (írom pont én :Đ) és ennek következtében elég esélytelen, hogy visszatérjen haverjaival, valószínűbb, hogy inkább kerüli azt a környéket, ahol a szédült tyúk egész éjszaka ordibálva fonnyadt zöldségekkel dobálózik, és még arra is lusta a beste (teste), hogy előtte szegény növények gyökeréről a súlyt eltávolítsa.
    A betörők továbbra is a csendben bejutást és kijutást részesítik előnyben, így ha egyszer arra ébredsz, hogy már bejutott, inkább markold meg a háború és béke összes (ágy mellé készített) példányát, és szuszogj tovább egyenletesen, így esélyes hogy azt hiszi, továbbra is alszol.
    Életmód tanácsadó fél percünket olvashatták. Sok sikert!

    Kedvelés

  5. geza2

    Nagyon hülye dolog azzal jönni, hogy nem Nobbyt kellett volna felhívni? (Vagy akár de, azért ilyet még egy abszurdban erős angol sem tud kitalálni).
    Agyrém.

    Kedvelés

  6. petyafej

    Múltkor a Discovery ID-n volt valami ilyen sztori, hogy a kislányka otthon volt egyedül, fényes nappal, egy csúf ember meg fogta a cseszett nagy pitbullját és simán betörte az ablakot aztán bement a lakásba vele. Remélem nem olvassák betörők a blogodat, nem akarok tippeket adni, de szerintem ez felettébb unfair módszer (mondjuk elkapták a rendőrök na de az Amerika, ott kolbászból van a gumibot is). De azóta örülök, hogy a másodikon lakom, szóval hozzám maximum a pókember tud betörni egy keselyűvel.

    Kedvelés

  7. marosffy

    Most akkor rajtam a sor, hogy megborzongjak, mik történnek a szomszédban… Bár van egy méretes kutyánk, azért a kezem ügyébe helyezek pár cserepes növényt, biztos, ami biztos.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .