továbbra sem könnyű

A nagymamáról maradt lakásnak az elmúlt két hónapban, nagyjából heti kétszer pár órában a konyháját pakoltam ki (meglehetősen kis konyha, de minden lehetséges zege és zuga tömve volt többek között 1953 óta gyártott élelmiszerekkel, kimosott felvágottastasakokkal és találtam benne például tizenhat darab ablaktörlőlapátot is, ami főleg annak tekintetében volt furcsa, hogy a nagyanyám nem tudott vezetni és nem volt autója), és a hét elején már megkönnyebbültem, hogy látszanak a bútorok, és sikerült felvinni a színvonalat a pusztán koszos és rendetlen szintre a reménytelenről, amikor felfedeztem, hogy van a konyhának egy kamrája is. Csak az a szerencse, hogy már megállapodtam a lenti török étkezdével, akik konténert bérelnek, és amikor felajánlottam, hogy beszállok a költségekbe, ha pár hétig használhatom, azt mondták, hogy hetente a negyedét-harmadát használjam nyugodtan ingyen, mert nem szokták annyira telepakolni.

A munka meg egyszerűen maga alá temet, a kiadók (részben) nem fizetnek, amikor pedig nekem most kellene még az ÁFA után mindenféle ilyen-olyan adókat befizetni egy magasabb, hatszámjegyű összegben, a szokásos havi fizetésem járulékairól és az éppen most aktuális törzstőkéről nem is beszélve. Én nagyon drukkolok magamnak (aki blogírásért cserébe pelenkát, fodrászt vagy kaját szeretne biztosítani nekem, annak üzenem, hogy nyitott vagyok bármire).

49 thoughts on “továbbra sem könnyű

  1. egybambi

    Kedves lucia,
    elkezdted a svéd tanulást?hogy haladsz vele? elégedett vagy a sulival/tanárral?
    lehet, h neki kell állnom nekem is komolyabban tanulni…

    Kedvelés

  2. R. Finnországból

    nem stalker attila: Köszönöm szépen, továbbítottam a barátnémnak. Lucia, Neked is nagyon köszi a lehetõséget!
    R. Finnországból

    Kedvelés

  3. R. Finnországból

    Hali R.,
    bocsi a névbitorlásért. Akkor R. Finnországból keresi az olasz-magyar magyar-olasz fordítási lehetõségeket a barátnéjének.
    R. Finnországból

    Kedvelés

  4. liidiiia

    1 5let: ha albinak szeretned kiadni a lakast, es perpillanat nem akarsz adossagot felhalmozni a felujitassal, akkor kiadhatod diakoknak ebben a rossz allapotban olcsobban egy idore: nekik meg nem a komfort a lenyeg, es vannak nagyon nehezsorsu egyetemistak is, akik orulnek, ha talalnak olcso alberletet. nekem volt egy ismeros par, akik mas-mas sulikba jartak, a kolijaik a varos ket pontjan, es 2 ev egyuttjaras utan ugy dontottek, osszekoltoznek, es csak olyan mini studio albira futotta a penzuk, amiben nem volt furdoszoba, csak egy hidegvizcsap es egy wc: egy legterben minden. de ennek is orultek, volt hova egyutt hazamenniuk.

    Kedvelés

  5. TBA

    Lucia, az adókra kérhetsz fizetési haladékot. A határidőben a befizetés helyett a kérelmet adod be, akkor nem inkasszálnak, amíg el nem döntik. Természetesen késedelmi kamatot fizetned kell (JB kamat*2, de talán ennyit megérhet.

    Kedvelés

  6. R.

    Elnézést, hogy Lucia blogját használom hirdetõfelületként, ráadásul csak olvasóként (Lucia, csak akkor tedd ki ha nem gond) egy barátnõm keres sürgõsen olasz-magyar vagy magyar-olasz fordítási munkát, ha bárkinek bármi ötlete van, légyszi szóljon. Több mint 15 éve Olaszországban él, bölcsész végzettsége és fordítási tapasztalata van.
    Elõre is köszi szépen!
    R.

    Kedvelés

  7. kamillusz

    tudok egy srácot, aki nálam dolgozott, először bevezette a gázt, aztán burkolt, festett, wc-ét cserélt, mosógépet kötött be.. szal sokoldalú és nagyon jól dolgozik, nem lehúzósan. ha kell a száma, szólj!

    Kedvelés

  8. lucia

    :): most van átmeneti szűk keresztmetszet, és a rendbehozatal teljes fürdőszobát és konyhát plusz teljes festést jelent, nem lesz olcsó :)

    Kedvelés

  9. lucia

    marosffy: ó, a leveledre nem is válaszoltam, na majd mindjárt. szívesen írom a blogodat hajvágásért cserébe, de szerintem eléggé megváltozna az olvasótáborod :)

    Kedvelés

  10. lucia

    marosffy: ó, a leveledre nem is válaszoltam, na majd mindjárt. szívesen írom a blogodat hajvágásért cserébe, de szerintem eléggé megváltozna az olvasótáborod :)

    Kedvelés

  11. zsuzska

    najó, most végigkattintgattam (de hülye egy szó lett ez már) a google hirdetéseket.
    Más is azt látja amit én, vagy csak én vagyok az a szerencsétlen, akiről a google azt hiszi, hogy előbb szüksége van egy kis tőzsdei tanácsadásra, hogy aztán az ott keresett pénzt egy számmisztikusra költse (a számmisztikus póza a képen, határozottan vicces) és így, miután a számmisztikus megmondta ki vagyok, máris beregisztrálhatok a társkeresőkbe, hogy megtaláljam a hozzámillőt, akivel elmehetünk egy pünkösdi akciós hétvégére. Másnak milyen sztorit jön ki?

    Bocs a felajánlás miatt. De igazából csak kölcsönbe gondoltam ám, és kamatként neked is olvasni kellene az én blogomat!

    Kedvelés

  12. marosffy

    Már éppen kezdem aggódni, hogy nincs-e valami bajod, nem szoktál te egy hónapig nem írni.

    Próbálom értelmezni az ajánlatodat: megírod helyettem a blogomat, ha befizetlek egy hajvágásra? És ezt minden nap? Kopasz leszel. :)

    Kedvelés

  13. lucia

    iditta: óóó, ez nagyon jó hír, eddig a (lefelé menet) bal oldali főút mellett lévő kis sokszereplős fodrászat-kozmetikába jártam, ahol változatosan béna (de kedves) fiatal lányok vannak, és minden haj meglepetés, cserébe drága. akkor megkeresem Gyuribát.

    Kedvelés

  14. Como

    Persze, de egy bontott csomag pelust nekem meg nem lenne pofám úgy odaadni, ha nem tudom konkrétan, hogy kell valakinek…;) Szóval szerintem ha amúgy ilyet/ekkorát használtok, fogadd el.:) Holnap vagy a hétvégén el tudom vinni MOM Parkba vagy valahova itt a környéken.

    Kedvelés

  15. iditta

    keresd meg a telep alján (regős köz 6. vagy ilyesmi) gyuribát a juno szalonban, nem kell előre bejelentkezni, baromi gyorsan dolgozik, olcsó és a hab a tortán, hogy mesterfodrász…

    Kedvelés

  16. Negra

    Végre megvagy! :)
    Figyi! Laskagombából főztem gombapörköltet, tejfölösen, könyöktésztával…
    Nyisd az ablakot, megy teleporttal!!!

    (pelus hálistennek nincs vagy 3 éve, a fodrászomat meg én is üldözöm még vagy 2 hétig!) :D

    Kedvelés

  17. zsuzska

    öööö, tulajdonképpen ha megmondod, hoyg melyik kajáldából szeretnél szállíttatni, megmondom nekik a bankkártyám számát. Vagy valami ilyesmi.
    Simán blogelőfizetésnek tudom majd be.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .