a hagyományokról

Egy darabig azt hittem, hogy Hajdú-Sarka Kata brit királyi esküvős kommentárjait az Indexnél vagy egy vicces kedvű helyi szakember írja, vagy direkt megkérték, hogy legyen hülye, de a rendszergazda felvilágosított, hogy őt nem kell erre megkérni.

Igazából inkább magamba fojtanám a részletes és kidolgozott kritikát a hozzászólásaival kapcsolatban, mert annyit nem ér, de azért ismeretterjesztés céljából szeretném megemlíteni, hogy náluk azért vannak (már amikor) ugyanolyan színű ruhában a koszorúslányok, mint a menyasszony, mert ez hagyomány (hogy az ellen ne tudja, melyik a menyasszony), nem azért, hogy a házasulandó párt bosszantsák. Ja, és szintén hagyományból nem teszik ki a mellüket esküvőn, templomban és terhesen, nem azért, mert nem követik a divatot.

20 thoughts on “a hagyományokról

  1. mynona

    Régi ( nagyanyámkori ) lányregényekből tudom, hogy Magyarországon a múlt században a jómódú (vagy nemesi) esküvőkön a koszorúslányok fehérben voltak. Mint a menyasszony.
    Elolvastam a Sarka Kata kommentárjait… most legalább tudom, ki is ő. Én, tudatlanka. :D
    Végül is egyetérthetünk vele, akárkiből nem lehet királyné, az biztos! :)

    Kedvelés

  2. parapet

    Nagyon-nagyon hiányoltam, hogy HSK ma egyik közszolgálati adón sem volt “szakkommentátor”, ahol II. János Pál boldoggá avatását közvetítették. Pedig a Bazilikában volt az esküvőjük. :)

    Kedvelés

  3. Dr.Morcz

    lucia: Naná. Minden volt. Kokó, buli, villantás.
    (A pincérek épp valami Koko-műsort néztek tv-n, mikor ráértek, a buli természetes, villantani meg a fotós villantott, vakuval.)

    Kedvelés

  4. Bea

    Szerintem sem volt elég csillivilli a ruha. Tudok egy jó flitter- és strassznagykereskedőt, ha érdekel valakit. Ugyanott csipke is kapható 250 Ft/m áron, valódi nilon. Hátha újra divatba gyön.
    Zenében meg Vandzselisz paradicsoma és a Dzsémsz Lászt harmonikájára hangszerelt világszámok még ütik a mércét, nem beszélve arról, hogy sokkal dallamosabbak is.
    A Bánffy-hajszeszt meg időbe kell elkezdeni használni.
    Most komolyan csalódtam az angolokba…

    Egyébként nem is kell az illető hölgyre kihegyezni a dolgot, elég körülnézni a “hivatásos” újságírók között. Ha Vitrayra, Egri Jánosra, Szilágyi Jánosra (a sor folytatható) hivatkozik az ember, akkor nem biztos, hogy személy szerint őket kívánja vissza (én igen), a műveltségüket viszont mindenképp.

    Kedvelés

  5. iamsailing

    Basszus, tegnap véletlenül rátévedtem a sarkakatás bejegyzésekre, és én is azt hittem, hogy valaki nagyon egysejtűt játszik ott, viccből. Aztán visszamentem a CNN-re.

    Kedvelés

  6. petyafej

    Bejegyzésed nyomán felkutattam az említett bejegyzéseket. Én azt mondom, hogy ez a hölgy egy el nem ismert lángelme és én nagyon szeretném, ha minden index hírt ellátna valami kommenttel, főleg úgy, hogy a saját életére vezeti vissza. Mert az élet ugye olyan, amilyen, néha szar, néha szép, de azért mindenképpen boldogabban bújik úgy az ember az ágyban, ha ráébred előtte, hogy nem ő a sarkata.

    Kedvelés

  7. Csiperke

    A skandináv típusú kémnő azt gondolta magában, hogy HSK Lucia magyarul írott szövegét sem érti, pláne a hagyományról íródott ismeretlen nyelvű linket. És kuncogott.

    Kedvelés

  8. agnus

    oda én is elvetődtem és hitetlenkedtem egy sort, remélem ő sem hozza egy mozdulatával sem kellemetlen helyzetbe a férjét, mint vmi jólnevelt buta kisállat.

    Kedvelés

  9. Gazdatest

    A Velveten Sarka Katát nem átallották “szakkommentátornak” nevezni.Mitől szakértő? Attól, hogy ő is Katalin, vagy attól, hogy ő is volt már menyasszony?Mert ilyen erővel a szomszéd Záhorszkyné is szakkommentátor.

    Kedvelés

  10. lucia

    VKOrsi: hát az valahogy a retinámba égett azon a bizonyos celebesküvőn :) amit sajnálatos módon a brit uralkodói ház nem látott valószínűleg, különben nem vennének ilyen ódivatú csipkéket magukra.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .