aki pediglen begyúrja a tésztát, annak az úr dobozt is külde hozzá (l. könyve, 12:22)

Mielőtt még elfelejtem, már a boltokban a Vadkanapó (Hogfather), ami tökéletes last minute ajándék olyanoknak, akik az ilyesmiket kedvelő szubkultúrába tartoznak. Brainoiz és lucia kedvenc Pratchettje.

Amúgy nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy az év leghosszabb éjszakáján bekövetkező telihold és teljes holdfogyatkozás (oké, ebből kettő nem koincidens) pont az Ikrekbe esett, innentől tényleg márcsak felfelé lehet, és egyébként tényleg (például már hosszabbodnak a nappalok). A ma reggelem azzal kezdődött, hogy felkeltett a csomagküldő szolgálat (a legkevésbé kedvenc dolgom a munkaadóimmal kapcsolatban), és repiajándékokat hozott (ami a második kedvenc dolgom a munkaadóimmal kapcsolatban, egyébként meg mindig vicces, tekintve, hogy a munkámra semmilyen hatással nincs értelemszerűen, továbbá személyesen nem is ismerem a legtöbb embert, akivel/akinek dolgozom, de tartsák meg jó szokásukat), többek között fémdobozos kekszeket, amiben a szépséges fémdoboz a lényeg.

Utána megint csengetett a csomagküldő, és akkora halom tiszteletpéldányt hozott, hogy alig bírtam becipelni (a harmadik kedvenc dolgom a munkaadóimmal kapcsolatban), illetve rápillantva a számlámra konstatáltam, hogy egy csomóan utaltak (a legkedvencebb dolgom a munkaadóimmal kapcsolatban).

A nindzsákban viszont nem bízom, úgyhogy végül lementem, és megcsináltam a mézeskalácsot, ami nagy szívás, de szeretném, ha a gyerek egyszer majd úgy emlékezne a karácsonyokra, hogy mézeskalácsillat volt (ezzel győzködöm magam, miközben a körmöm alól kefélem ki a beszáradt tésztát), és most már úgysem fogok mást sütni, csak hatlapost, ami szintén szívás, de legalább szeretem. Képi dokumentáció:

mezeskalacs.dobozban

Díszíteni meg most már tényleg díszítse a nindzsa.

20 thoughts on “aki pediglen begyúrja a tésztát, annak az úr dobozt is külde hozzá (l. könyve, 12:22)

 1. Shia-ko

  Angolszász nyelvterületre gondolok, de a könyvek tárolása számomra fizikailag megoldhatatlan feladat, eBook viszont interneten keresztül bezserezhető magyar is. :)

  Kedvelés

 2. mizseiszilvi

  tudtaaaam!! :) (kell nekem)
  Bár anyu elől ezeket elrakjuk, mikor tudjuk, hogy jön, mert ő ki van akadva tőle. Mondjuk ő a HP-en is ki van akadva. :) Lukjanyenko Őrségeit már nem is mutattam meg neki.

  Kedvelés

 3. lucia

  Shia-ko: ha a “kint” angolszász külföldre vonatkozik, akkor nem értem, mert ott jó papírkönyvet is könnyebb szerezni, magyart viszont e-bookban sem :)

  Kedvelés

 4. Shia-ko

  Minden alkalommal szembesülök vele, hogy mennyire jó könyvet olvasni, valamint hogy kint mennyire nem tudom megoldani/eBook-ot mennyire egyszerű szerezni. :think:

  Kedvelés

 5. mizseiszilvi

  Nálunk Dexter volt a karácsnyfa alatt. :) Én vettem a páromnak, de egyet ő olvasott, egyet én, aztán cseréltünk. (csak 4 kötet van??)
  Thx Lucia! :)

  Kedvelés

 6. berni

  Én pont tegnap vettem meg az Agyaglábakat meg a Vadkanapót az öcsémnek és elégedetten szemléltem, hogy az utóbbit te fordítottad, az Egyenjogú rítusok is nagyon jó lett, remélem öcsém a Vadkanapót is hamar kiolvassa és kölcsönkapom :)

  Kedvelés

 7. lucia

  Igor, felváltva fordítjuk őket a Csabával, egyet ő, egyet én (illetve én idén soron kívül egy régebbit is megcsináltam, az Egyenjogú rítusokat).

  Kedvelés

 8. amatőr

  Így hajnaltájt (!) még keresztben állnak a szemeim (és ziláltak a drótok a koponyámon belül), ezért a posztot olvasva – a mai első kávém kortyolgatása közben – elméláztam azon, hogy “ugyan mitől vad egy kanapé?”. (meg csodálkoztam, mert a posztjaidban amúgy nem jellemző az elütés)
  Később rápillantottam a zárójeles angol címre is. :-)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.