minden kívánságom így teljesüljön (de tényleg ám)

Úgy tűnik, működik a blogom. Egyrészt sikerült végre feltetetnem a téli gumit, az a szerencse, hogy innen el csak lefelé lehet menni (oké, nem, de a civilizáció arra van), úgyhogy ügyesen leszánkóztam az első (mint útközben kiderült, harmadik) gumishoz, ahol a legnagyobb meglepetésemre tényleg cseréltek nekem kereket (oké, mondjuk ehhez kellett, hogy a rendszergazda ismerőse leesztergálja nekem azokat a műanyag vackokat hozzá, amit itthon egyszerűen nem lehet kapni, bár mindenki hallott már róla, úgyhogy gyanítom, idén slágerajándék lesz a kerékteher-mentesítő, azért fogyott el). Nem felvágásból, de hazajövet már simán beálltam farral tízcentis havon. Megváltozott az életem.

Viszont kerékcsere közben sajnos kénytelen voltam vásárolgatni, például bementem a játékboltba. És engem nem könnyű meglepni, elég sok mindent tapasztaltam már, de most komolyan megdöbbentem, amikor a kérdésemre, hogy van-e szánkótámla, azt mondták, hogy igen (ez is slágerajándék lehet, mert ez volt nagyjából a tizedik bolt, ahol megkérdeztem). Utána visszamentem az autóért, majd, ha már lendületben voltam, le a MOM-ba, mert tradicionálisan minden karácsony előtt kell egy olyan nap, amikor, noha már az összes ajándék megvan, hülyeségeket vásárolgatok össze-vissza (meg tejet, nem saját részre). Itt ért a második döbbenet, mert a MOM-ban van az egyetlen olyan Promod, ahol volt még egy utolsó darab a Narancssárga Sálból, féláron. Továbbá volt egy utolsó darab abból a zöld táskából, amit még ősszel néztem ki, és ami tökre menne a zöld átmeneti kabátomhoz, szintén féláron. Egy fekete alapon virágos meg csak gy becsusszant valahogy (mentségemre, ez is le volt árazva). A zsákmány, ami klikkre megnagyobbul:

taska1

Egy kicsit ugyan zavar a gondolat, hogy valószínűleg ezeket is behajítom majd a huszonötezer többi táskám közé, ugyanis mostanában csak a fekete nightmare before christmasos táskámat hordom, amit ingyen kaptam egy üzletben, mert rengeteg mindent összevásárolgattam ott az L.-lel (igen, az is egy olyan nap volt karácsony előtt). De majd igyekszem, és nem hajítom, mert jövőre minden más lesz, és én egy virágos táskákkal tíz centivel a föld felett suhanó lány leszek, nem pedig egy lenőtt frufrujú, karikás szemű lány, aki reggel hosszas gondolkodás után feketét vesz fel feketével (bár a fekete virágos táska illik ahhoz).

És voltam a Butlersben is, ahol majdnem vettem egy csomó dolgot, például gyűrött kerámiapoharat, csak közben rájöttem, hogy nem is vagyok talponálló-fan, meg állatos jégkockaformát, de csak pingvines volt, a plüss vaddisznótrófea meg elfogyott, úgyhogy végül csak ajándékba szereztem fémdobozos cukorkákat.

A könyvesboltról nem szeretnék beszélni.

A végén azért szerencsére eszembe jutott a tej is, ami mellé valahogy befészkelte magát a CSI első két évada erősen nyomott áron, de lényeg, hogy végül komolyabb károk elszenvedése nélkül hazaértem, és már kezelem magam.

11 thoughts on “minden kívánságom így teljesüljön (de tényleg ám)

 1. Tarhonyakártevő

  lucia: A könnyen kijövés abban az értelemben igaz, hogy nem tapad hozzá a jég (még szép, ahhoz bolyhos plüssből kéne lennie a jégkockatartónak). Az elmélet ott bukik, hogy a fagyással bekövetkező térfogat-növekedéstől a zsiráf frankón beledagad a rugalmas szilikonba. Le lehet fejteni róla, persze, de semmi pohár-fölé-tartom-és-kicsusszan.
  A gyümölcscentrifuga pedig igen, a használat/elmosás aránya miatt az ördög találmánya. Gyufaszálakból APEH-székházat építeni lényegesen szórakoztatóbb.

  Kedvelés

 2. lucia

  @A.:Litvinyenko-Felstinszkij: A Hálózat felrobbantja Oroszországot, Guillermo: Borges és a matematika (volt egy Borges-életrajz is, de ott megálljt parancsoltam magamnak), Rosenthal: Az okkult az orosz és a szovjet kultúrában, Damaszkin-Elliott: Kitty Harris, Cade: Agatha Christie és a hiányzó tizenegy nap, illetve Chandlertől a Big Sleep megjelent új fordításban, ráadásul 690-re le volt árazva, azt is megvettem, mert muszáj volt. de nagyon szégyellem magam, amiért a másoknak ajándékotvevős időszakban magamra költök.

  Kedvelés

 3. lucia

  Tarhonyakártevő: a delfines mondjuk nem vonz, de a zsiráfos igen, és nem az a lényege ezeknek a szilikon izéknek, hogy könnyen ki lehet szedni belőlük a dolgokat? vagy ez csak elmélet? a gyümölcscentrifuga is vonz, szívesen elképzelem magam, amint reggel répás narancslevet iszom, a több tonna répa és narancs hazacipelése, továbbá a beszáradt gyümölcsmaradványok sikálása aljas recékből már nem ilyen csábító jövőkép (főleg, hogy a narancsos répalevet olcsóbban elkészíti nekem a Hohes C).

  Kedvelés

 4. Tarhonyakártevő

  Az állatos jégkockatartó Korunk Gyümölcscentrifugája, amennyiben a megtévesztésig úgy néz ki, mintha jó ötlet volna (stílusplagiza on: delfinek! a sörömben! odabasz! – stílusplagiza off), ezzel szemben az első használat után — melynek során dülledő homlokredőkkel feszegeted ki azokat a nyavalyás kis geciket a latexből — az emberben megfogalmazódik a gondolat, hogy ajándékot adjon az ellenségeinek.

  Kedvelés

 5. pearlwolf

  Az Univerzum ekkor hüvelyk- és mutatóujja közé illesztette komolytalan fejének komolytalan állát, és komolyan fontolóra vette, hogy legfőbb ideje új stratégiát kidolgoznia a nő ellen, aki mindössze hajszálnyira volt attól, hogy teljesen és véglegesen kiismerje működését.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.