ez még nem *a lista*, hanem csak ujjgyakorlat

Tegnap éjjel rákapcsolt itt az olvadás, ami azzal jár, hogy hatalmas adag havak zuhannak le a tetőről olyan hangot adva, mintha mászkálna felettem valaki (rengeteg tető van felettem, ugyanakkor nem tudom, mi céllal mászna fel rá bárki, de mindig vannak elmebetegek), és ilyenkor felébredek még abból a hat órányi alvásból is, úgyhogy miközben használati utasításokat fordítottam, azon gondolkoztam, mi legyen a “mit kérek karácsonyra” posztban.

Mire ötödször írtam le, hogy “a lejátszás átmeneti szüneteltetéséhez nyomja meg az [ikon] gombot”, addigra kikristályosodott bennem, hogy például tökre örülnék valószínűleg, ha kapnék egy saját ukrán bérgyilkost, egy latin szeretőt és egy mindenen átmenő terepjárót. Azután továbbgondolva (ugye mostanra már mindannyian tisztában vagyunk az Univerzum perverz humorérzékével) arra is rájöttem, hogy ehhez azért elég sok alpontban kellene kikötéseket szerkeszteni, igen fontos például, hogy még véletlenül se egy mindenen átmenő szeretőt, ukrán terepjárót és latin bérgyilkost kapjak (bár Johnny Deppet a Volt egyszer egy Mexikóból azért nem rúgnám ki a családból, de alapvetően nem bízom a mediterrán szakemberekben).

Meg az is fontos, hogy az Univerzum ne kezdjen bele abba az idiótaságába, hogy “én megadtam neked a lehetőséget, csak a kezedet kellene kinyújtanod”. Pontosan tudom, mi mindenért kellene csak a kezemet kinyújtanom, de nem érdekel, nem szeretem az olyan giccsesen megható karácsonyi történeteket, hogy talán a hó tette, talán a távolból felhangzó csengőszó, de amikor lucia aznap ránézett Jevgenyijre, hirtelen meglátta a férfi szemében égő lelketlenséget és gyakorlatiasságot, amit már évek óta keresett, és az is eszébe jutott, ahogy Jevgenyij előző nap mintegy mellékesen megkérdezte, hogy hívják azt a zöldségest, aki rosszul adott neki vissza. Lehetséges volna, hogy végig karnyújtásnyira volt tőle, amire annyira vágyott? Szóval nem, ha én karácsonyi ajándékot kérek az univerzumtól, akkor az univerzum lesz szíves piros masnival átkötve prezentálni azt mondjuk az udvaron (és időben értesíteni engem, mielőtt a latin szerető megfagyna, vagy a hideg és a magány miatt megmagyarázhatatlan vonzódás támadna közte és az ukrán bérgyilkos között).

Azt ugye említenem sem kell, hogy mennyire fontos számomra a hűség, a lojalitás és az elkötelezettség, legyen szó akár bérgyilkosokról, akár szeretőkről, akár terepjárókról. De a magasság is fontos, mert a lépcső feletti pókhálókat például soha nem vagyok képes elérni a porszívóval, nem beszélve a konyhaszekrény tetején lévő lekvárokról, illetve az is nagyon jól jönne, ha akár az ukrán bérgyilkos, akár a latin szerető szívesen sétáltatná a gyereket, amíg én dolgozom, és keresne vele cicákat megfelelő arckifejezésekkel körítve (az érzelemgazdag, reflektív verbális és nonverbális reakciók igen fontosak a gyerek énképének és önbecsülésének kialakulásában, ami komoly hatással lehet a későbbi intelligenciájának, konfliktuskezelési képességeinek és erőszakosságának mértékére), meg szívesen utánanézne nekem háttérinfóknak a munkáimmal kapcsolatban (különös tekintettel a növények és a madarak nevének fordítására, azokra mindig rengeteg idő elmegy), továbbá szívesen mosogatna.

És akkor természetesen biztosan van egy csomó dolog, ami nem jutott eszembe, és az Univerzum hátba tudna vele szúrni, úgyhogy lehet, hogy inkább csak valami jobbfajta csokit kérek. Stay tuned.

17 thoughts on “ez még nem *a lista*, hanem csak ujjgyakorlat

 1. letezo

  lucia: határozottan látom a közelgő bizniszt, mert akkor nem kéne teljesen elszakadnunk tőle/tőlük, de a nagyja életüket nálad élnék…
  ha akarod, küldök egy képet.

  (csendben jegyzem meg, hogy pár csincsillával is szolgálhatok, azt ugyan nem kértél, de mindketten tudjuk már, hogy az univerzum milyen…)

  Kedvelés

 2. templar

  @lucia: hát hogyne ismerném…. Pár hónapja pl megkértem, hogy ugyan küldjön már felém néhány értelmes programozót, aki dolgozna a Gyárnak… Azóta is küldi őket: jönnek folyamatosan az értelmesek is, meg azok is, akik a Gyárnak akarnának dolgozni.

  Még gondolkodom rajta, hogy nagy pofátlanság volna-e az Univerzumot beiratni valami halmazelméleti kurzusra (esse rossz sztori, az Univerzum iskolába megy, vajon Krampácsné a magyartanár meg merné-e buktatni…:) vagy egyszerűen csak én szedjek kevesebb fogalmazásgátlót..

  Kedvelés

 3. lucia

  letezo: én nagyon szeretnék cicát, az az egyetlen bajom, hogy ha hirtelen (vagy kevésbé hirtelen) el kell utaznom, nem tudom kire bízni, ilyesvalakit nem tudsz adni? :)

  Kedvelés

 4. A.

  Olvasva a masik blogot: talan jobb is, hogy kisautokat kaptal a mikulastol, mert hogy nezett volna ki az ukran bergyilkos vagy a latin szereto, ha a mikulas azokat is a cipodbe rakja bele…

  Kedvelés

 5. lucia

  A.: nem értem a kérdést. most ha azt nem is számítjuk, hogy az ukrán bérgyilkos olyan, mint a kis fekete ruha (mindenkinek jól áll, és a megfelelő kiegészítőkkel szinte bármilyen eseményen meg lehet jelenni vele), akkor is rengeteg előnye van.

  Éjszaka például rábízhatnám tetőről lecsúszó hó hangját utánzó, nem túl gyakorlatias nindzsák eliminálását és elhantolását a szomszéd kertjébe. elijeszthetné a vaddisznókat, amikor a környéken sétálok. külön feladata lenne, hogy amikor én azt mondom valakire, hogy “de ő igazából nem is olyan rossz ember”, vagy hogy “de szegénynek olyan nehéz gyerekkora volt”, vagy valaki azt mondja nekem, hogy nem tudja, mit akar, vagy gondolkoznia kell, akkor szép csendben köpje a sarokba a fogpiszkálóját (amit később szép csendben takarítson el), és vágja irtózatosan pofán az illetőt, mert ezekről mindig kiderül utólag, hogy megérdemlik.

  arról nem is beszélve, hogy bár a latin szeretőknek megvan a maguk előnye, azért az együttélést sokkal könnyebben el tudom képzelni egy ukrán bérgyilkossal (“ezt szoktam meg, azt szeretem” jeligére evika után), bár lehet, hogy a kettő az egyben lenne a legjobb megoldás.

  Kedvelés

 6. Laura

  “vagy a hideg és a magány miatt megmagyarázhatatlan vonzódás támadna közte és az ukrán bérgyilkos között”

  na itt fordultam le a székről :D

  Kedvelés

 7. Tarhonyakártevő

  Ha az ismerőseim között van egy mindenen átgázoló macska egy ukrán bérgyilkos mentalitásával, ugyanakkor egy latin szerető lankadatlan és forró imádási potenciáljával, továbbá emellett hűséges és lojális (bár az elkötelezettsége némi tejföllel megingatható), akkor az hány pontot ér?

  Kedvelés

 8. A.

  Lucia, arrol, hogy a terepjarot es a latin szeretot hogyan tudnand rendeltetesszeruen hasznalni, arrol vannak elkepzeleseim :) Kifejetened viszont, hogy mire hasznalnad az ukran bergyilkost a gyerekfelugyeleten es lekvar-logisztikan kivul?

  Kedvelés

 9. templar

  Hú, ezzel az utolsó bekezdéssel vigyázz, ebből még kijöhet egy félautomata lekvárszüretelő apparát, egy teleszpókos porszívó és egy kizárólag flóra-fauna témában működő, ellenben soknyelvű fordító. (még jó hogy nem kérted hogy beszéljen is, akkor ordító lenne, ahogy én az Univerzumot ismerem.)

  Mindez terméeszetesen egy széleskörű nyelvtudással és mimikával rendelkező (latin-ukrán, szerető-bérgyilkos) babysitter által, de mindenképpen nagy piros masnival átkötve.

  ps: A mosogatás és a macskakeresés összefüggéseit Meeting Elek hívó szavának engedelmeskedve most nem boncolnám :)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.