hull a pelyhes

Eljött a tél, ráadásul rögtön ónos-havas mindennel, ami egyrészt azt jelenti, hogy napok óta nem tudok kiállni az udvarból (igen, megint nem tettem fel a téli gumit, jobban mondva a téli kerekeket időben, mert eddig nem tudtunk egyeztetni a rendszergazdával időpontot, gumishoz meg azért nem mentem el, mert szeretünk játszani az elektronikus kerékcsavar-tekerővel), másrészt viszont így legalább eszembe jutott előkeresni a jégoldót, amit egész nyáron kerülgettem, hátha kelleni fog. Nem találtam meg. A boltban okosan nem felejtettem el új jégoldót venni. Hazaérve kigondoltam, hogy hol lenne a legpraktikusabb helyen, ahol kéznél van, de nincs útban, és megtalálom (nem, nem a befagyott zárú csomagtartóban, ez gyakorlatban már bebizonyosodott). Odatettem. Volna. Ha odafér, de nem fért oda, mert ott volt a tavalyi jégoldó.

Vannak helyzetek, amiben érdemesebb lenne idejében végrehajtanom a “mit tennék a saját helyemben” gondolatkísérletet.

8 thoughts on “hull a pelyhes

  1. A.

    Ha nem talalom a lakasban a penztarcamat, fogom a kabatom, elhagyom a lakast, bejovok, eljatszom a komplett hazaerkezes szertartast, es a ledobott masodik penztarca alatt ott az eredeti :) Latszolag random helyen, de gyakorlatilag ez nyilvan alveletlen. Ugyanugy, mint amikor probalok random szamot generalni, de kiderul, hogy nagyjabol mindig ugyanazokat a randomokat valasztom :( Az embernel mindig legyen dobokocka, vagy legalabb egy tisztesseges pszeudorandom algoritmust megvalosito szamologep.

    Kedvelés

  2. lucia

    :): á, tudtommal meg se keresték a kiadót, pedig a könyv is most fog megjelenni pár napon belül, úgyhogy egy újabb szett nevet és terminológiát lehet benne hallani :)

    Kedvelés

  3. Nyuszimester

    Talán ezekre is van valami általános blabla, tudod, mint hogyha elsózod az ételt, akkor szerelmes vagy. Ha meg vagy győződve róla, hogy vettél valamit, közben mégsem, akkor.

    Kedvelés

  4. templar

    én ugyanezt a gondolatkísérletet játszom a tartalékszemüvegemmel, mivel az eredetiben éppen lencsét cserélnek…. de így szemüveg nélkül megtalálni bármit is…

    Kedvelés

  5. meow

    Ha a férjem mosogat (és ebből következően ő pakolja el az előző mosogatásból a csöpögtetőn parkoló edényeket), utána általában nem találok olyan számára kevésbé evidens dolgokat, mint a tojásszeletelő, az uborkagyalu, és egyéb perverzitások. Ilyenkor én felforgatom az egész konyhát, nulla eredménnyel. Ezt követően odalépek a drága emberhez, mélyen a szemébe nézek, és hipnotikus hangon megkérdezem tőle: hová bújnál, ha tojásszeletelő, uborkagyalu, stb. volnál. Tízből kilencszer elsőre megnevezi azt a számomra teljesen lehetetlen helyet, ahol aztán megtalálom a keresett tárgyat.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .