halloween 2010

Tegnap megvolt a Halloweenes buli, nagyjából délután kettőtől hajnali fél kettőig. Nagy konyhai előkészületek végül nem történtek, mert dolgoznom kellett, viszont a listán napok óta repkedtek a kinek van kölcsönbe piros cipője (nagyon örültem, hogy végre értelmet nyert a négy darab piros cipőm létezése), panamakalapja, vörös rúzsa, kék szemhéjfestéke és LAN kábele jellegű titokzatos kérdések.

A jelmezversenyt a házilag készült kategóriában egyértelműen Hoffmann Rózsa nyerte, aki annyira autentikus volt, hogy amikor beöltözött (én közben valami mással foglalkoztam), kifejezetten meglepődtem, hogy ki ez a decens nő, és ki engedte be hozzám. A legfárasztóbb szóviccjelmez a kékhal állú herceg volt, a legszexisebb (abszolút szubjektív megítélésem alapján) Sarah Connor, a legjobb kölcsönzői pedig Batman (Darth Vader kesztyűvel, mert a batmanes éppen kifogyott). A legköltségesebb minimáljelmez kategóriában a pálmát a cukrosbácsi vitte el (aki hagyott egy organikus csokifagyit és egy tejszínes-banános Haagen Dazst a hűtőmben), a legkevésbé költségeset pedig a “kisebbségi komplexusnak akartam öltözni, de még ez sem sikerült”. Volt még vörösiszap-katasztrófa (kis képzelőerővel felcserélhetően néztek ki Babilon feslett paráznájával), darkos hastáncosnő, boszorkány, halott floridai rendőr, superman, a többire sajnos nem emlékszem, de idővel körbejárt a Hoffmann-paróka, a panamakalap, a napszemüvegek és a sikoly-álarc, ún. fúziós jelmezeket képezve (a művért még időben elkoboztam).

Én (továbbra is a munkára hivatkoznék) a szekrényből előrángatható dolgokból gazdálkodva legfeljebb a legelvontabban szimbólikus versenyben indulhattam volna, mint pikk dáma (vö. mi, az Alice Csodaországbanból?), fekete estélyiben, tiarában, hurkapálcára erősített fekete pikkszimbólummal, ászos fülbevalóval (mert ugye az ásszal keverés az önfőbelövés okozója, vö. szimbolika), mosolyomban halvány szomorúsággal (bár némileg jobb kedvre derített, amikor olvastam a szüzsében, hogy Herman találkozik ugyan Lizával, de gondolatai a kártyaasztalnál járnak, és ezt látva a kétségbeesett Liza a folyóba veti magát, mert ez arra utal, hogy vannak nálam is hülyébbek párkapcsolatilag).

Az este kérdését Babilon feslett paráznája tette fel, aki elolvasta az interneten, hogy ő egy hétfejű, tízszarvú szörnyetegen érkezett, és mindenkit meginterjúvolt a szarvak feltételezett eloszlásáról, majd a válaszokat excel-táblázatban rögzítette. Az este fénypontjai számomra azok voltak, amikor a pszichiátriai dolgozók (nem jelmez) az udvaron freestyle rapet nyomtak a munkaügyeikről, amikor superman az erkélyen azt mondta nekem, hogy nem érti a magánéleti szomorúságaimat, mert ő olyan lánynak ismer, akiért harcolni is érdemes (erkélyjelenet! superman! bókok nagyestélyiben!), illetve amikor Batman, akinek a bulikon tíz körül le szokott koppanni a feje, hajnali fél egykor még javában ropta, majd kijelentette, hogy ez az év eddigi legjobb bulija volt, simán.

Utána búcsúzóul még elénekelték a Titkos üzenetet hatan a capella. Több dallamra.

9 thoughts on “halloween 2010

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .