rableány akarok lenni egy várkastélyban

Azért vannak ilyen napok, mint a tegnapi, amikor sikerül hoznom a modern, minden szempontból kiteljesedett nőt, reggel például adtam magamnak tíz percet a Sylvia Plathkodásra, hogy magam elé nézzek és az élet értelmetlenségén és ürességén töprengjek, utána muszáj volt dolgozni, majd hazajött a gyerek, akinek elvben apanapja volt, de az apjának pár órára más elfoglaltsága akadt, úgyhogy sétáltunk egy nagyot, és megbeszéltem vele (a gyerekkel) az őszt meg a leveleket, illetve a cicákat, utána sütöttem neki palacsintát.

Utána elmentem egy fodrász-kozmetikus-szolárium körre (ezt az egy részét utáltam), majd bevásároltam a bulira, és haza dolgozni. Késő délután megjelentem a kórházban, az egyik kiadómnál, majd a kocsmában kötöttem ki, ahol igen hamar szóba hoztam, hogy erről a lélektani problémáról nekem Gödel nemteljességi tétele jut eszembe, majd volt egy olyan mondatom, hogy beszélj inkább a pszichózisodról, az jobban érdekel, de a szomszéd asztalnál csak akkor kezdtek igazán furcsán nézni, amikor hevesen bizonygatni kezdtem, hogy nincsen nekem bajom az igazmagyarokkal, nekem is vannak magyar barátaim, és felőlem otthon annyit magyarkodik mindenki, amennyit akar, amíg fel nem vonul az Andrássyn, ahol a gyerekek is megláthatják, pávatollal a seggében kockaköveket hajigálva (oké, a gésa-szintű beszélgetési skilljeimen van még mit javítanom). Utána hazamentem még dolgozni, majd hajnali egykor adtam magamnak újabb tíz percet a lelki nyomorra, és aludtam.

Ha mindent csinálok, egyszerűen semmire nincs időm.

17 thoughts on “rableány akarok lenni egy várkastélyban

  1. lucia

    kisroka: szerintem az nem gond, ha pár hónapra benyel, engem is benyelt, az a normális. egyébként meg a gyermek pár órát nagyszülőkkel / gyermekfelvigyázóval is kibír, anyatejet fejéssel cumiból is kaphat (bocs, mr.a), kiülős helyen meg én is voltam vele nyáron úgy, hogy a babakocsijában aludt közben mellettem, füstös kocsmában azért nem. legrosszabb esetben meg külön mentek kocsmába, vagy sokkal kevésbé rossz esetben tényleg annyira lenyűgöz titeket a szülőség, hogy egy-két évig nem kocsmáztok, szerintem az sem gáz, be lehet hozni utána :)

    Kedvelés

  2. kisroka

    Nem tudom, hogyan csinálod, hogy ilyen csajos tudtál maradni a szülés után, és nem nyelt be az aggódós-glóriás anyaszerep. Kicsit tartok tőle, hogy engem be fog (kábé napokon belül szülök), mit lehet tenni ez ellen?… szeretném megtartani azt a részemet, ami csak a pasim csaja akar lenni, és késő este a kocsmában filozofál a haverokkal (persze nem a jövő hónapban, hanem egy egészen picit később.)
    Bár némi nyugtalanságra azért okot ad, hogy a pasimmal közös a haveri körünk, és addig nem fogjuk tudni hova tenni a kölket. Az átlag kocsma nemdohányzó részébe vajon befér a járóka? :)
    és tényleg, mit meséltél a Donnak a cicákról?:)

    Kedvelés

  3. lucia

    parapet: a komputációs biológia, komputációs modellezés, komputációs elmélet kifejezésekkel már találkoztam nem informatikai környezetben, én erre tippelnék, de nem vagyok biológus :)

    Kedvelés

  4. parapet

    Ne haragudj Lucia, de én is bepofátlankodnék hozzád egy kifejezéssel. Egy molekuláris biológiával foglalkozó cikket kell gatyába ráznom. Nem én fordítottam, de ez benne maradt angolul, és nem tudom, hogyan lehetne ezt magyarul mondani: “computational biology” intézet
    köszi: parapet

    Kedvelés

  5. lucia

    M.: a take my mind off something az eltereli róla a figyelmemet (jó értelemben, tehát nem aggódom amiatt pillanatnyilag), a take matters into their own hands, az a saját kezükbe veszik a dolgot (átveszik az irányítást, ilyesmi).

    Kedvelés

  6. M.

    Kedves Lucia!

    Az én bejegyzésem sem tartozik ide,de nem boldogulok két angol kifejezéssel…
    Ha nem nagy gond tudnál segíteni??
    Ezek lennének:-It takes my mind off
    -take matters into their own.
    Ne haragudj,hgy ilyenekkel zaklatlak cs még kezdő angolos vagyok és senki nem tudta igazán,hátha te érted.
    Előre is nagyon köszönöm:)

    Kedvelés

  7. lucia

    sapimano: hát nem tudom igazán, ha valakinek más a véleménye valamiről, mint az enyém, azt nem szoktam bántásnak venni, ha viszont szándékosan piszkál bárki, akkor lelkifurdalás nélkül moderálom, amiról te írsz, arról döntsd el, hogy melyik kategória :) ha bánt, akkor töröld és ne reagálj rá, az a legegyszerűbb, az a te blogod, és arra van, hogy te jól érezd magad benne (különösen, hogy sima piszkálódásnak tűnik az ügy).

    Kedvelés

  8. sapimano

    Lucia! Tökre nem tartozik ide, de szükségem van rád, pontosabban a tanácsodra! Mivel neked elég felkapott a blogod, a múltkori bejegyzésedben kaptál hideget-meleget. Nos én megkaptam az első kellemetlenkedőmet. Te mit szoktál csinálni velük? Hogy reagálod le? Mert vagy negyed órát főttem most saját levemben emiatt…:( És nagyon csúnyákat tudtam volna neki visszaírni…

    Kedvelés

  9. zsebró

    @lucia: hmmm… a hajnali lélektuningoló szépirodalom – időhiányos+egyedülálló+kisgyerekes embereknek receptköteles (különben vény nélkül)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .