there, there (sheldon hangján)

A pszichológusom meg ma fent járt nálam, mert lemondtam a mai kávézásunkat arra hivatkozva, hogy én most szivesebben gyomorgörcsölnék a vészesen közelgő első előadásom miatt, mire azt mondta, hogy akkor próbáljam el rajta nyugodtan, én meg azt válaszoltam, hogy jó, de akkor ne kávézóban. Úgyhogy feljött, meghallgatott, olyan kérdéseket tett fel, amik arra utaltak, hogy nem az élet rengeteg sokkal érdekesebb dolgainak valamelyikén töprengett közben, én olyan válaszokat adtam, amik arra utaltak, hogy én sem, még meg is dicsért, úgyhogy már csak annyi bajom van, hogy élesben nem nálam kell majd meglépni ezt a dolgot egy fő általam ismert, felém valamennyire elfogult és jóindulatú pszichiáter előtt (amivel azt hiszem, jellemeztem is az ideális hallgatóságot).

Na ilyenkor kellene valaki, aki nem logikailag levezeti, hogy megy ez nekem, és a lámpaláz hülyeség, hanem megnyugtató hangon, monoton ismétli, hogy minden rendben lesz.

22 thoughts on “there, there (sheldon hangján)

  1. lific

    Olyan témáról beszélsz majd, amit szeretsz, tehát előtte lesz a spagettiláb, gyakori vizelési inger, mint a prosztata problémákná, majd az első mondat után lelazulsz, és simán végignyomod az egészet, és majd csak csodálkozol, hogy hoppá, hogy elszállt az idő! Persze nem vagyunk egyfromák, de hátha… (na jó, még bevallom az előtte bedobott felest :) ).
    Amúgy meg Minden rendben lesz! (mondom Muci hangján :) )

    Kedvelés

  2. gyuzsu

    Szerintem inkább jó a szemkontaktus, csak röviden, pásztázóan, és biztos lesz egy bíztató nézés, na vele gyakrabban.
    Amúgy: MInden rendben lesz!

    Kedvelés

  3. Gazdatest

    Sok sikert hozzá!Ha esetleg beégsz, és lelkibeteg leszel, szívesen elénekelem neked a Soft Kitty-t :-) De csak a saját hangomon megy :-)

    Kedvelés

  4. tbs

    Nézz az emberek mögé, kerüld a lehajtott fejet és a szemkontaktust. Utóbbi ritkásan lehet, de csak óvatosan. Önirónia az első pillanatokban (látszólag béna bevonulás, látható oltári mosolygós idegesség stb.) megnyerheti az egész bagázst.

    Ügyelj a kongruenciára. Te és a mondandód legyen EGY.

    És egyéb közhelyek. :D

    Minden rendben lesz. Sőt. (Felvétel érdekel majd. Hang. Halesz.)

    Kedvelés

  5. axe

    semmi nem lesz rendben. al dente spagettik lesznek a labaid helyen, a hangod mar a bemutatkozasnal remegni fog mikozben kiver a viz, osszekavarodnak a gondolataid. elotte leeszed a ruhadat, a jegyzetedet elveszted es a jol felepitett gondolatmenetnek mar az elso percben lottek, igy kenytelen leszel improvizalni, ami ilyen esetekben a legborzasztobb. a hallgatosag egyik feletol kuncogast velsz hallani, a masik felenek szemebol gunyos egyutt nem erzest fogsz erezni, raadasul rogton az elejen kipecezel magadnak valakit az elso sorban, akinek taknyos az orra es ezert nem tudod levenni a szemed rola az eloadas vegeig.

    ez most sokkterapia volt. ha kibirod, hogy holnapig nem mondod le mindharom eloadast, akkor siman lenyomod oket. meg az eloadasokat is…

    Kedvelés

  6. Zazálea

    Az meg annyira izgalmas téma, s én ezt oly szívesen meghallgatnám, s közben képes lennék a puszta lényemmel, a (valóban) tágra nyitott szememmel sugározni a “minden rendben van”-t,és akkor már nem is izgulnál, mert a közönséged értelmes, érdeklődő személyekből áll (mint én), láthatod, tehát ha ezt így elképzeled, akkor minden oké. Már csak nekem kell magammal elhitetnem, hogy tudok értelmesen nézni, s a puszta lényem is sugallja az odafigyelést, khm.
    :o))))
    http://www.zazalea.blogspot.com

    Kedvelés

  7. Real Trebitsch

    Látom, többen ismételgetjük, de így lesz ez monoton (csak mindegyikünknek azonos mélyésgű baritont képzelj): Minden rendben lesz.

    Kedvelés

  8. templar

    minden. rendben. lesz. :)
    Aki így ír, az legalább így el is tudja mondani, csak gyakorlás kérdése. Lázas lámpát viszont még nem láttam…

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .