a “félrefordítás” túl bonyolult jelmez lenne, és nem is szexi

Idén is lesz nálam Halloween-buli, opcionálisan beöltözős, csak még nem tudom, mi legyek, de nem baj, mert van időm. A tematika idén is a szexi és/vagy ijesztő, úgyhogy öltözhetnék például pornózó magyargárdistának, ami mindkét feltételnek megfelel, de már lenyúlta előlem az élet (és egyébként is), vagy egyedülálló anyukának, de azt már unom, esetleg fogorvosnak.

Mindenesetre van még két hetem erre és a gasztroötletekre (a habcsókcsontok, a boszorkányujjak meg a véres agyvelő koktél átjön tavalyról, a zselésített mályvacukor-szemgolyókat még ki kell kísérleteznem, faragott tök akkor lesz, ha lesz ilyenekre időm, vagy még egyszer becsönget a gyerek alvásidejében a térítős pasi, lehet, hogy ki kellene raknom egy Dávid-csillagot / pentagrammát a postaládára), a koponyák a helyükön, a tavalyi vendégek kreálta fali installációkat nem szedtem le azóta, és kineveltem egy újabb generáció hálósító pókot. Továbbá most rajzanak itt valamiféle tényleg hatalmas, fekete meztelencsigák esténként (illetve valami rejtélyes okból a buli szempontjából kevésbé releváns katicák, bár minden tud ijesztő lenni, ha elég sok van belőle).

Továbbá ezúton üzenném 2010-nek, hogy van még két és fél hónapja arra, hogy összeszedje magát, mert bár sok szempontból irigylem magam mostanában, és nagy átlagban pluszban vagyok, de azért rengeteggel lóg még nekem, ha nem akarja, hogy 2011 a vendetta éve legyen (melynek során 2010 meggyalázott hullájának darabjait a kapura szegelem, okulásul az utána jövő éveknek).

23 thoughts on “a “félrefordítás” túl bonyolult jelmez lenne, és nem is szexi

  1. Ani

    Szia Lucia, (régi olvasó eddig csendben, stb) Csak egy ötlet a partyra, most láttam Martha Stewartnál: a koktélos pohár peremét vörös ételfestékkel színezett kukoricaszirupba (gondolom méz is megteszi) mártotta. Tök látványos volt, amikor talpra állította a poharat és a “vér” egy kicsit megfolyt…

    Kedvelés

  2. lucia

    Sabolc: én már nyitott vagyok bármilyen védőtalizmán megvásárlására, ha kell, teliholdkor köpök hátra a vállam felett négylevelű lóherére, vagy eltolom az ágyam a vízér fölül és csíbe rendezem az orchideákat, csak mondja már meg valaki, hogy min múlik :)

    Kedvelés

  3. Sabolc

    2010 ótvarságáról annyit, hogy az itteni (Japán) templomok naptárja szerint ez nekem pont “szerencsétlen év” (jakudosi), amikor aztán a mindennel is nagyon vigyázni kell, és persze az egyetlen gyógymód a különböző árú védő talizmánok megvásárlása a templomokban… én bevallom, nem nagyon hittem a dologban, de így októberre azt kell, hogy mondjam, lehet, hogy mégiscsak kellett volna hat-nyolc talizmán… :-)

    Kedvelés

  4. dórimóri

    akárhányszor kiejtettem a számon gyerekkoromban, hogy ‘gömb alakú jégkockatartó’, apu frászt kapott, mondván gömb alakú kocka nemigen létezik. persze azóta is így hívom, a jéggömb nem áll a számra :)

    Kedvelés

  5. lucia

    zsuzska: nekem is van egy mályvacukor-receptem, de egyrészt nekem egyszerűbb azért egy lábosba bedobálni a vizet, cukrot, zselatint, mint szirupot forrallgatni meg apránként felverni, másrészt meg ez a szemgolyócucc nem annyira habos, viszont fényesebb és zselésebb.

    Kedvelés

  6. xebeche

    @Silmarwen: nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ma reggel asszem egy harlekin volt a kocsim szélvédőjén. csodálkoztam mennyi pettye van, hát így.

    Kedvelés

  7. xebeche

    meztelencsiga: egyszer egy kertipartin szedni akartam az egyik salátából, amiben ott figyelt egy gigantikus példány, na azóta broáááf…
    viszont nem értem mi van, itt is rengeteg a katica.

    Kedvelés

  8. lucia

    Silmarwen: de, de, néztem is, hogy milyen béna katicák, vagy sok pöttyük van, vagy alig láthatóak, és inkább narancssárgák, de azt hittem, hogy csak az ősz miatt :) akkor fotózom és beküldöm ezeknek az elszántaknak.

    Kedvelés

  9. lucia

    mc: nem egyszerű. az enyém úgy lesz, hogy gömb alakú jégkockatartóba megy először vagy csokiból vagy fahéjból vagy valamiből pupilla, utána egy-egy nagyobb csepp kék vagy zöld gyümölcszselé szivárványhártyának, utána fehér mályvacukrot olvasztok zselében lassú tűzön, kevergetve, és az megy az egészre. valahol régen olvastam a módszert, de mondom, még ki kell kísérletezni a végrehajthatóságot :)

    (azon is gondolkozom, hogy a szivárványhártya ne legyen-e kerek gumicukorból, vagy ilyesmi).

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .