nem kedvel a fényképezőgépem

És most még este is egy kemény menet várt, mert úgy tűnik, megint benne leszek egy újságban, ezúttal nem mint magánélet, hanem stílszerűen mint fordító, és ahhoz kép is kell.

Namármost rólam ami kép az elmúlt két évben készült, azon vagy gyerek van rajtam, vagy bikini, és bár mindkettő jól áll, de egyikben sem keltek professzionális benyomást (legalábbis a saját szakmámat illetően), úgyhogy fotózkodnom kellett.

A fotózkodást egyrészt az nehezítettemeg, hogy a rendszergazda időhiányban szenved, az L. átmenetileg kihívásokkal küszködik autóügyileg, a harmadik fényképezésképes ismerősömnek ebben a két napban hirtelen magánélete lett, a vizet ma elzárták és lomiztam, továbbá sikerült két éve először leégetnem az arcom, miközben a pelenkát vonszoltam haza a tűző őszi napsütésben, 16 fokban (???).

A vizet este nyolcra megnyitották, és miután tisztába tettem magam, végső kétségbeesésemben már-már enkezemhez nyúltam, hogy emósan önképeket csináljak magamról, amikor vesztére beugrott hozzám egy gyanútlan illető megnézni a turkált szerzeményeimet, úgyhogy vészjósló arccal bezártam mögötte az ajtót, és a kezébe nyomtam a kamerát.

A másfél órás szeánsz első hetven perce azzal telt, hogy nem értettem, hogy amikor azt mondja, mosolyogjak, akkor úgy érti, hogy de úgy tényleg, szívből, színből igazán. De én úgy nem tudok, feleltem neki, depressziós vagyok, meg minden, ő viszont azt válaszolta, hogy az tökre nem érdekli, a pszichológusom szerint amúgy sem vagyok depressziós, ő viszont éhes és haza akar menni, gondoljak a fordításra, gondoljak a gyerekre, tegyek úgy, mintha kedvelném őt, gondoljak arra, hogy szép vagyok, mosolygok rám.

Mivel beláttam, hogy igaza van (enni rendszeres időközönként mindenkinek kell), nagylelkűen hajlandó voltam mosolyogni, úgyhogy végül a százhatvan képből három nagyjából sikerült is, bár sokkal hülyébben tartom magam rajtuk, mint az első ötvenen, de legalább nem pislogok. Az eredmény itt van, de ebből még biztos vágva és retusálva lesz (legalábbis nagyon remélem), innentől a sorsom a fotosoppos fiúk kezében, én megtettem mindent, felülemelkedtem magamon, és mosolyogtam.

(Ja, és ismét beigazolódott, hogy mindenkitől legfeljebb két lépés távolságban vagyok, a rendszergazda ugyanis biztosított, hogy alkalomadtán megérdeklődi a Kókától, kellenek-e neki vissza a képei).

36 thoughts on “nem kedvel a fényképezőgépem

  1. Carter

    Nehogy még egyszer azt mondjátok neki, hogy túl vékony, mert mogyorókrémet kenetek a hajatokba az ágyatok alatt lakó porcicakoboloddal! (Mivel támad a porcicakobold? Porcicakobolddallal!) [+mogyorókrém]

    Kedvelés

  2. Nemlajos

    Éééééééééén is akarok (szeretnék) MC-s cikket!
    Havonta egyszer átnyálazom a honlapjukat, hátha ügyes vagyok, ők meg okosak, de legalább az egyik nem:(

    És de, látszik a nap. És meg se ismernélek az utcán, pedig azt hittem, de. Mondjuk lehet, hogy a szexi boszorkaruhában mégis;)

    Kedvelés

  3. Viv

    Banyakalap. :)Én elfogult vagyok, mert nekem az összes kép tetszik, nem érdekel, hogy életlen, vagy nincs jól beállítva, te vagy rajta, és kész.

    Kedvelés

  4. lucia

    @mirwen: ha a jobb oldalamra gondolsz, az ott az árnyékom (vaku). de a célszemélyek rawba kapták meg, sokkal nagyobb felbontásban, valamit majd csak csinálnak vele :)

    Kedvelés

  5. mirwen

    te nagyon jól nézel ki a képeken, szerintem még túl sovány se vagy, azaz pont jó.
    Viszont.
    de most komolyan, ennyire életlen képeket még életemben nem láttam. ezt max a hubble teleszkópos csákók tudják csak pixeligazítani a názánál. :-S

    Kedvelés

  6. lucia

    @Marcipánördög: centivel járok könyvesboltba :) nem, az elején sorbaállítottam az összeset a fal mellett (kb. 4x annyi van most, mint ezen, kellene is egy újabb polc), és úgy pakoltam fel őket szép sorban, csak sajnos hajlamos vagyok egy szerző könyveit egymás mellé tenni, ami néhány helyen elrontja, stb, de próbálok mindenkitől azonos kiadásúakat venni.

    Kedvelés

  7. lucia

    @Silmarwen: azt hiszem, mások beszkennelték, ha olvassák ezt, légyszi küldjék el neked is, ha nem, akkor majd szakítok rá időt valamikor :)

    Kedvelés

  8. Silmarwen

    Szerintem a masodik a nyero, azon olyan tok atlagos, kedves arcod van (mondjuk amugy is, de ezen a kepen jobban)
    Mellesleg nagyon tetszenek Az Ot Kepek a konyvespolc mellett:)
    (A MC-es cikket egyszer egy szabad oradban nincs kedves lefotozni/bescannelni? Lemaradtam rola es nem tudok barmilyen mas forrast, ahonnan megszerezhetnem, feltetelezem neked megvan a cikk:))

    Kedvelés

  9. Allen Tabor

    a sok irigy kutya! :-)
    semmi baj az alakoddal, ahogy +5kiloval se lenne, viszont ha csak az arcod lesz a lapban, azt szinugyileg meg kell fotosoppolni, franya nap.

    Kedvelés

  10. debcsillu

    3as!!!!!
    Csini vagy, de az arcodon tényleg látszik h fogytál!!!
    Tessék szépen az éjszaka közepén sok jó zsíros magyaros kaját enni!!!:))))

    Kedvelés

  11. lucia

    @sapimano: azért annyira durván nem vagyok vékony (a barátaim és ismerőseim nem azzal szoktak fogadni, h de vékony vagyok), biztosan csak a pulcsi soványít, vagy nemtom.

    Kedvelés

  12. lucia

    @zsebró: ez a spontán, ez aranyos, az is nagy szenvedés volt :) most is készültek nem kamerába nézősök, de az meg olyan idétlen volt nekem, hogy ott ülök és pózolok, és szándékosan nem a kamerába nézek, hogy spontánnak tűnjön.

    Kedvelés

  13. sapimano

    Nekem az első kép tetszik. A többekkel egyetértek, iszonyú vékony vagy! És nem látszik a leégés az arcodon :)
    Ja, és tetszik a könyvespolcod :)

    Kedvelés

  14. zsebró

    akkor a 3-as. vagy a 2-es.
    (nekem az MC-s mondjuk azért tetszett, mert nem az a direkte a kamerába nézős volt, hanem picit olyan, mintha spontán kapták volna le)

    Kedvelés

  15. lucia

    @zsebró: nem kell fotosoppolni, mondom, h vágva lesz, nem egész alakos, a fejem a lényeg. a MC-s szerintem szörnyű volt (a gyerekeseken kívül), de legalábbis nem hasonlított rám.

    Kedvelés

  16. zsebró

    decens nagyon:)hiányzó kezet lehet fotosoppolni?
    (amilyen a Marie Claire-ben volt, az szép volt, meg kellően komoly is – egy komoly fordítóhoz -, olyasmit?)

    Kedvelés

  17. rosal

    durva brutál hasonlat jutott eszembe. Van ez a könyv hogy Deutsch in der Schweiz, annak is a 22. oldalán egy Astrid Koch(35) nevű _tolmácsnéniről_ egy sztori(meg még jó pár a könyvben): Genfben lakik, beszél pár nyelvet, jelenleg arabul tanul és pont olyan mint te a fotókon, de a frizura mindenképp. Jó nyomozást :)

    http://www.google.com/imgres?imgurl=http://hugrafik.ch/blog/wp-content/print/klett1.jpg&imgrefurl=http://www.hugrafik.ch/print/publikationen&usg=__Qfk7QgeNuW4-ugH4nrv-A4_VmBQ=&h=370&w=510&sz=46&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=2GBtEukz4Qm8SM:&tbnh=136&tbnw=172&prev=/images%3Fq%3D%2522deutsch%2Bin%2Bder%2Bschweiz%2522%26um%3D1%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26biw%3D1680%26bih%3D860%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=138&vpy=88&dur=764&hovh=136&hovw=187&tx=70&ty=106&ei=XCqZTIPPAZXNjAeO8JHzDw&oei=XCqZTIPPAZXNjAeO8JHzDw&esq=1&page=1&ndsp=49&ved=1t:429,r:0,s:0

    Kedvelés

  18. Gracchus

    Igen, a harmadik tetszik, de azon sem luciás a mosolyod valahogy.
    Kár, hogy a szemeid nem mosolyognak úgy mint máskor, amikor Mucikával vagy.

    Kedvelés

  19. Encsi

    Én csak itteni meg zorcsiblogos képeken láttalak eddig, de tényleg irtóra lefogytál. Pedig.
    (Az újság szerintem a kettest fogja választani.) Melyik pépör, lehet tudni?

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .