visszapingek

A barátaim és ismerőseim reakciója a pszichológusos dolgokra (időrendben, nem fontossági sorrendben, de azzal még a kedvenc sorozataimmal kapcsolatban sem jutottam dűlőre):

balrog: ezek mind ilyenek, engem egy alkalom után rúgott ki a pszichológusom.

agnus: jaj, de kár, pedig azt reméltem, mostantól beszélgethetünk majd arról, hogy melyikünknek mit mondott a pszichológusa (egyébként egy délután agnus-szal sokkal jobbat tett nekem, mint a pszichológus, jegyezném meg).

a rendszergazda: én ezeket pénz nélkül is megmondtam volna (megmondtam) neked, holnap nálad vacsorázunk?

Az L.-lel meg hosszan beszélgettünk változatos témákról, közben egyszer leesett a vállam és az arcom közül a telefon, amikor éppen megtanultam bort nyitni nő létemre (hátha attól jobban alszom), de visszahívtam, úgyhogy valószínűleg nem tudatalatt kizárni akartam az életemből, egyszer meg olyankor szakadt meg, amikor egyhelyben álltam ártatlanul, de visszahívott, szóval ez sem ilyen ezoterikus üzenet volt, mindenesetre aztán olyan két órával később bepittyegett a készülékem, hogy mindjárt lemerül, és akkor az L. azt mondta, hogy de addig is beszéljünk, mert az olyan romantikus, aztán pont akkor szakadt meg vonal, amikor azt mondta, hogy a legszívesebben felgyújtanám (a malackaraj nyomdokain haladva, ön mit gyújtana fel a legszívesebben? Én egyszer majdnem kihajítottam a mozgásban lévő vasúti szerelvény ablakán Saint-Exupéry Citadella c. művét, csak azért nem tettem, mert kölcsönben volt nálam, és mások tulajdonával kevésbé vagyok melodramatikus).

mr. a (akivel szerintem nem beszéltem a pszichoanalízisemről, nehogy elijesszem, de bizonyos jelek utalnak arra, hogy olvassa a blogomat, vagy legalábbis tud róla): melyik napra szeretnél szigetjegyet?

Lehet, hogy igazából nem is vagyok nem boldog, csak annak érzem magam.

13 thoughts on “visszapingek

  1. PW

    Ami szar:

    1. A pszichológus.
    2. Adok-kapok myo-val.
    3. Kishitűség. Faszacsaj az faszacsaj. Pont.

    Ami kurvajó:

    1. Pratchett
    2. Schrödinger macskája (élve és halva is).
    3. Barátok.
    4. Gyerek! Nagyon!!!

    Mérleg: pozitív. Más probléma?
    :D

    Kedvelés

  2. lucia

    @myo: mondom, hogy nem érzem úgy, hogy tartoztál volna nekem ezzel, ez a te döntésed volt, viszont ez egy döntéshelyzet volt, választanod kellett, hogy melyikünknek ártasz. és ha egyszer meghoztad, akkor annak következményei vannak, például az, hogy annyinak értékelem a velem szembeni jószándékodat, amennyiben az tettek szintjén megnyilvánult. és ezek után szerintem kifejezetten pofátlanság saját szolgáltatást reklámozni itt nálam (amit egyébként, mindentől függetlenül sem tartok sokra).

    Kedvelés

  3. myo

    @lucia Nem hiszem, hogy jogom lett volna beleszólnom a dolgotokba. Meghallgattam, és elmondtam a véleményemet. De nem volt jogom sem visszaélni a bizalmával, sem ahhoz, hogy odaálljak Eléd, és elmondjam, mi van. Ez nem az én feladatom volt. És rosszul esik, hogy emiatt megkérdőjelezed a jószándékaimat… S nem tudhatod, hogy közben Téged, vagy a családotokat mennyire védtem, vagy sem.
    A legjobb tudásom és a tapasztalataim szerint akartam javasolni más alternatív lehetőségeket. Egy szakmailag elismert, hatékony, és korrekt módszertant, olyan szakemberekkel, akik szintén korrektek, elismertek és magasan kvalifikáltak. A velem szemben érzett rossz érzéseiddel ne őket hiteltelenítsd, kérlek.

    Egyébként, sajnálom, hogy ezt érzed, így gondolod! Mondhattad volna ezt személyesen is nekem…

    Kedvelés

  4. lucia

    @myo: de átjött, csak kukáztam. ha annyira fontos neked a jóllétem, akkor azért pölö három évvel tehettél volna, amikor a gy.a. részletesen beszámolt neked (és rajtad kívül nagyjából még a fél világnak) arról, hogy mikor, hogyan és kivel csal meg, miközben itthon mást hazudozott, mert ha szólsz, azzal nagyon sok szívásomnak elejét vehetted volna. persze ezzel nem tartozol, de ha nem tetted meg, akkor meg ne reklámozz hülyeségeket itt azzal a felkiáltással, hogy nekem akarsz jót.

    Kedvelés

  5. znn

    Véletlenül tévedtem az oldaladra, olvasom az “okosságokat”, amiket a kommentelők írnak és jókat szórakozom. A blogod nagyon tetszik, a gondolatok eredetiek és a stílus pedig maga az ember :) Szóval olvaslak ezentúl…

    Ami pedig ezt a bejegyzést illeti: szerintem egy számodra megfelelő pasi mellett csak nevetni fogsz majd ezeken.

    Kedvelés

  6. myo

    Egy szempontból egyet értek a pszichológusoddal: _Rá_ nincs szükséged. És arra sincsen szükséged, hogy agyonelemezd a saját életedet, mert nem a meglátásaiddal, a szükségleteiddel van gondod, hanem azzal, hogy ebből annyi érzelmi feszültséged marad vissza, amitől nem tudsz aludni, örülni, töltekezni. Ehhez nem szövegelésre (értsd kognitív terápiára, vagy a berne-i TA-ra) volna szükséged, hanem olyan technikákra, amelyekkel fel lehetne oldani a blokkjaidat, és megváltoztatni a tudati működésedet úgy, hogy máskor ne csinálja (értsd fojtsa el) ezt Veled, ha le vagy terhelve érzelmileg. Azt meg csak módosult tudatállapotban lehet. Ezt létrehozhatod gyógyszerekkel, vagy piával, vagy drogokkal, de szerintem egyszerűbb volna NLP-vel, hipnózissal, és az ide kapcsolódó technikákkal.
    Ha meggondoltad magadat, és bevállalsz még egy módszertant és szakembert, akkor itt találsz ilyen szakembereket:
    http://www.integrativ.hu

    Ugyanakkor tudom, hogy ezekben nem hiszel. Mondjuk, megértem. Amit egyetemen tanítottak/tanítanak pszichológiaként, szart sem ér. Minimális elméleti képzés, zagyván és következetlenül összepakolva. Ennek alapján én sem hinnék benne… :U

    Kedvelés

  7. lucia

    @balrog: látszólag. valójában időrendi sorrendben. lehet, hogy pont ábécé-sorrendben beszélek az ismerőseimmel, ez esetben biztos van ennek valami latin neve.

    Kedvelés

  8. meow

    De most komolyan: miért baj az, hogy ha a pszichológus megmondja, hogy nem akarja elszedni a pénzedet, mert úgysem rá (azaz pszichológusra) van szükséged? Jobb lenne, ha tenger sok idő/pénz árán, kettő-tíz év múltán magad jönnél erre rá? Mert az olyan személyiségépítő, mi? :-)

    Azért annak nagyon örülök, hogy lehet, hogy igazából nem is vagy nem boldog :-). Akkor már csak az érzést kell átprogramozni.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .