csodálatos gyógyulásom története

Szövettan negatív hálistennek, ráadásul kaptam receptet Xanaxra, négy pár kinőtt cipőt (köztük két vintage, meg egy piros lakk tűsarkú, amire alie, az eredeti gazdatest azt mondta, hogy ezt az ágyban is magamon kell hagyni, mire elgondolkoztam ezen az életképen, hogy oké, szépen elrámolok, lefektetem a gyereket, beveszem az altatómat majd felveszem a piros magassarkút és békésen lefekszem aludni), egy nagyon szép kék gyöngyös karkötőt Isoldétól (kérdeztem, miért nem kell neki, azt mondta, igazából nem tetszett neki, csak nagyon olcsó volt, ezért muszáj volt megvenni, amit én abszolút értek).

Meg elkérte az utcán a telefonszámom egy tizennyolc körüli srác (ballagási öltözékben volt), valamiért, amikor így lefogyok 48 kilóra, mindig sokkal fiatalabbnak néznek, meg glóriától kaptam sajátkezü sütit, amiben nincs cukor, tök jó dobozban, illetve sajnos leitatott másfél pohár sörrel (nemalvásra meg nemkajára az nagyon sok), úgyhogy aránylag korán hazajöttem, és amár arra sem emlékszem, hogy hogyan, de előtte feltett még egy nagyon jogos kérdést, hogy én, akinek minden más tök rendben van az életében, miért borulok ki ennyire egy pasiügyön, mit teszek, ha valami más is elromlik.

És ez azért nagyon fura, mert én belegondolva csak pasiügyeken szoktam kiborulni, semmi máson, most a fél napig tartó melanómámon is inkább csak elgondolkoztam, hogy a gyerek, meg minden, akkor hogy lesz, meg akkor sem voltam kiborulva, amikor rohangáltam be két hónapig a gyerekhez a kórházba (oké, akkor kiborultam, amikor málnás joghurtot büfögött fel egyszer, és azt hittem, alvadt vér, de az elmúlt), tavasszal meg volt egy pont, hogy volt több mint másfél millió kintlévőségem, de azt nem tudtam, a számlákat miből fogom fizetni, akkor sem borultam ki, de meg akkor sem, amikor fiatalkoromban nagyjából egy nap alatt elköltöztem otthonról a semmibe. Mármint aludni meg enni meg ilyeneket tudtam. Akkor meg ezeken miért? Pláne, hogy realistán átgondolva most nem olyan vészes a helyzet, nem csaltak meg, nem bántottak meg úgy különösebben, összesen annyi, hogy halasztás van egy hosszabb időre (mondjuk én várakozásban különösen nem vagyok jó, meg amúgy is idiótaságnak tartom a felhozott indokokat, mindegy), ami után ki tudja, mi lesz vagy nem lesz. Én meg ettől tényleg nem eszem, nem alszom, a harag ugyan már elmúlt, de most olyan nagy szomorúság van, és még ruhákat is képtelen vagyok venni (vö.: “nem tudok levegőt venni”). Mindegy, valószínűleg arról van szó, hogy ilyenkor mások hoznak rólam döntést a fejem felett, és én nem tehetek semmit, vagy az apai elfogadás hiánya, vagy ilyesmi, mindenesetre nagyon fura.

33 thoughts on “csodálatos gyógyulásom története

  1. R.

    én egy citalodep nevű cuccot szedtem, amikor abszolút mélypont volt és hasonló tünetek. doki írta fel és tényleg helyretett.
    nem olyan habos babosan vidám voltam, hanem csak a folyamatos pánikrézés múlt el. át tudtam gondolni a dolgokat. xanaxal szemben pedig az az előnye, hogy nem lehet rászokni.
    és igen, lehet olyan eset, amikor kell a psziho, de néha egy gyógyszer is rengeteget tud segíteni.

    Kedvelés

  2. kamillusz

    nem olvastam itt el az összes okoskodást kommentben és nem is szeretnék tanácsokat adni. gondoltam, talán kicsit segít, ha látod mások mennyire bénák: tegnap este néhány sör után átültünk az egyik helyről a másikra, ahol találkoztam x-el, y -nal, z-vel. majd az egyik, nevezzük x-nek, beszól (szokása), hogy “K!te egy ilyen keserű ember vagy, nem? olyan keserű vagy.” És én ahelyett, h aszontam volna: “na ide figyelj, te kis pöcs! anyád a keserű, tökre alakul az életem, te meg itt fogsz megrohadni alkoholista java-fejlesztőként, míg én körbeutazom a világot Mr Rochesterrel az oldalamon, elképesztő szakmai sikereket érek el, és lesz vízalatti mp3 lejátszóm!” Ehelyett néztem magam elé és hagytam magam meggyőzni, majd könnyes szemmel hazamentem.
    na, remélem, én vagyok a bénább és akkor jobban érzed magad!

    Kedvelés

  3. kecs

    @lucia Szegeny Lucia (bocs), nem hiszem, hogy mentegetned kene magad. Ez itten egy blog, amiben Te igen jol irogatsz, de nyilvan az eletedröl es rolad magadrol töredeknyi informaciokat osztassz csak meg (szvsz igen helyesen). A nepek megis veszik a batorsagot maguknak, hogy ennek alapjan itelkezzenek Rolad es eletvezetesi tanacsokat osztogassanak. Melyseges tiszteletem, hogy ilyen bölcsen kezeled.
    A terapia kontra gyogyszer vitahoz csak annyit, hogy nincs altalanos udvözitö megoldas, a gyogyszer (vagy a gyogyszer lehetösegenek tudata)) segit most aludni, Neked ez most a fontos. Az meg, hogy mikor kell pszichoterapia (kell-e egyaltalan), leginkabb attol fugg, hogy Te mit akarsz. Mert biza` a terapia muködesehez elengedhetetlenul fontos, hogy aktivan vegyenek reszt benne, es akarjak a valtozast. Amennyire meg tudom itelni, Te nem valtozast akarsz most, hanem alvast, es arra jo a gyogyszer.

    Kedvelés

  4. lucia

    @csillaglány: én hosszútávon jól vagyok :) tényleg nincs olyasmi, amit ne dolgoztam már volna fel az életemben, nekem csak annyi kell, hogy pár hétig aludnu tudjak, mert ha nem tudok, és emiatt miközben nappal kómázok valami baja esik a gyereknek, az gáz. pontosan tudom, hogy mi bajom, nem vagyok képes változtatni rajta pillanatnyilag, mert nem rajtam múlik, nekem családállítást javasolni olyan, mint olyasvalakinek, akinek levágta a lábát a metró, fájdalomcsillapítók helyett családállítást javasolni azzal, hogy a fájdalomcsillapítás csak tüneti kezelés.

    Kedvelés

  5. csillaglány

    Kár azt olvasni, hogy a hosszútávra megoldást kínáló családállítás, vagy pszichoterápia helyett sokan inkább a felületi kezelést nyújtó nyugatatót választják. A stresszeknek, görcsöknek sokkal mélyebb okai vannak, amit a nyugtató csak elfed. Gyorsan hat, csak nem az okot kezeli, hanem az okozatot.
    Persze családállítás, pszichoterápia elég félelmetes, mert szembe kell nézni saját magunkkal és a félelmeinkkel. Gyógyszerrel sokkal könnyebb a szőnyeg alá söpörni. Csak egy idő után akkora kupac lesz a szőnyeg alatti dolgokból, hogy el lehet esni benne. Vagy pl. szépen valami jóm kis betegséggé alakul.
    Az alapján, amit itt megosztasz, nem lehetett egyszerű gyerekkorod. Szóval érdemes egyszer helyretenni a régi fájdalmakat. Persze a te döntésed, hogy hogyan küzdesz meg problémákkal.
    Én pl. a jövendőbeli gyerekem miatt teszem. Hogy neki ne egy elfojtásokkal, stresszel és önértékelési zavarokkal küzdő anyukája legyen. Úton vagyon:)
    Ansgter Mária meg tényleg tuti jó a családállításban.

    Kedvelés

  6. hinta

    hat mert azert ugye a hosszan tarto gyömörgörcsnek is lehetnek rossz következmenyei. ha mertekkel, akkor miert ne nyugtato. en mondjuk valami bio izét szedtem (de csak az elsö heten a szakitas utan) es azt kell mondjam, hogy nagyon is megkönnyitette az eletemet.
    es amint kicsit jobban voltam magam alltam le, pedig ott volt meg a polcomon vagy 5 db belöle.

    Kedvelés

  7. kecs

    @tolmacs Pszichologus es receptet ir? Es epp xanaxot? Fura…en is kulföldön elek, ebben az orszagban is ördögtöl valonak tartjak a xanaxot, miközben nyaklo nelkul irjak ki a seduxent, ami lassuk be, sokkal vacakabb szer. De nyilvan nem titok, hogy a nyugtatokra ra lehet szokni. Ezzel egyutt tekintsuk mar felnöttnek Luciat, aki informalodott, orvostol kapta a receptet es tudja kezelni a gyogyszeret.

    Kedvelés

  8. lucia

    @tolmacs: jajistenem. én nem vagyok függő típus, pillanatnyilag úgy alkalmazom a xanaxot, hogy a táskámban ott van a receptjének a megnyugtató jelenléte, fél szemnél egy nap alatt soha nem vettem be többet, és összesen eddig életemben nem fogyott egy dobozzal, de néha nagyon alkalmas arra, hogy a belső görcs elmúljon tőle, és tovább tudjak lépni.

    Kedvelés

  9. tolmacs

    re:Sanax

    Majd egy evet jartam tolmacsolni egy pszichologushoz. Egy magyar nenit kezelt, aki mar evek ota sanax szedő volt, s kifejlesztett egy nagyon durva panik betegseget. Akkor magyarázta el nekem a szakember, hogy a füle két felé áll attól, hogy Magyarországon ilyen rutinszerűen írják a Sanaxot, ui ők csak nagyon nagyon rövid időre írják ki lévén rendkívül könnyen függővé válik tőle a beteg. just be careful …

    Kedvelés

  10. sulemia

    aha, így gondoltam, köszi Mr. A.!(mik vannak?) már kikerestem manuálisan, scrollozva, de most kipróbáltam és így sokkal egyszerűbb.
    lucia ez a “nagyon hirtelen történt valami” nem túl olvasóbarát adalék.

    Kedvelés

  11. lucia

    @hinta: egyrészt tényleg nem szeretem a pasijaimat nyilvánosan szidni, másrészt meg most itt tényleg elég jó volt minden, csak nagyon hirtelen történt valami, amitől 180 fokos fordulatot vettek a dolgok.

    Kedvelés

  12. hinta

    engem az lep meg hogy itt a blogon (tudom, kifele kommunikalsz) mindig olyan tökeletesnek tünik a kapcsolat, es akkor egyszer csak mint derult egbol villamcsapas egyszercsak elhagynak.
    nem tudom, nem ismerlek, meg a pasikat sem akikkel vagy, de nekem ilyen tapasztalatom meg nem volt, azt hiszem az ember erzi a jeleket ha borul egy kapcsolat, es ha idöben erzi, akkor lehet valtoztatni, iranyitani, javitani, hogy minden megint egyenesbe jöjjön. (bocs hogy beleszolok ismeretlenul)

    Kedvelés

  13. lucia

    @sulemia: fogalmam sincs, miért nem lehet keresni (hogyan keresni?). de ha beírod google-ba, hogy “keresettdolog site:nesztelencsiga.hu”, akkor tudsz keresni.

    Kedvelés

  14. sulemia

    OFF lucia mért nem lehet keresni az oldaladon?
    Ha már itt vagyok, hogy valami ide illőt is: részegszamár hehe, ez olyan tipikus fókuszba illő téma a sztárblogger csodálatos gyógyulásáról

    Kedvelés

  15. lucia

    @Paramami: most itt mindenki azt felejti ki a számításból, hogy hozzám azért muszáj egy kicsit hülyének lenni :) és oké, melodramatizálom a helyzetet, de életem első, három évig tartó kapcsolata pl. tökéletes és funkcionáló volt, és nem az volt az egyetlen, úgyhogy nem hinném, hogy a családfelállítás különösebben segítene bármiben. És akinek nincs pár hülyesége, azt én társaságban sem bírom elviselni, nemhogy együttélésben, és tényleg nem vagyok kapcsolatfüggő, inkább vagyok egyedül, mint olyasvalakivel, akivel nem jó. ez a mostani dolog sem teljesen lejátszott még, majd csak lesz valami előbb-utóbb, majd kiderül minden :) egy pszichológus semmi újat nem tudna mondani nekem.

    Kedvelés

  16. Paramami

    Nagyon örülök a nemmelanómának!

    Pasi ügyet illetően: nekem rengeteget segített a pszichoterápia. Tudom, hogy Neked most nincs időd hosszas lélekbúvárkodásra, de a családfelállítást mondhatni Neked találták ki. Angster Máriát ajánlom, nagyom profi. Ilyen egykérdéses dolgokat egy hétvége alatt megold, nekem nagyon bejött! A Xanaxnál annyiban jobb, h. ha ez beválik, talán már nem lesz legközelebb.

    Amikor a legutóbb írtál a pasiról, már akkor nagyon aggódtam, mert sajnos az ilyen gyereklelkű bohém fazonokkal megjártad már máskor is, és annyi itt is átjött, hogy sokban hasonlít erre a típusra.

    Jó lenne már nagyon arról olvasni, hogy igazi, házasság, további gyerekek, szóval nagyon drukkolok, hogy találj erre a problémára valami megoldást. Hidd el, nagyon jó a lelki társunkkal élni. Az én párom olyan, hogy amikor ránéztem, egy dolgot tudtam biztosan: soha semmi közöm nem lesz hozzá. Aztán tessék. Nekem bejött kockázatot vállalni egy olyan típussal, aki papírforma szerint nagyon nem volt az esetem. Jó, ez jobban hangzana 50 boldogságban együtt leélt év után, hiszen eddig csak az eltelt 10 év és a 2 gyerek a biztos, szóval nem akarom elkiabálni, de azért a saját tapasztalat alapján tudlak biztatni a változtatásra (mármint pasiízlésben).

    Kedvelés

  17. reszegszamar

    Mindenesetre legalább birtokunkba került a csodálatos gyógyulás receptje, miszerint: mindig csodálatos gyógyulás következik be, ha nem vagy beteg!

    Kedvelés

  18. cinty

    képzeld el mekkora borzalom lenne, ha minden pakk lenne és így közelítve a tökéleteshez beszürkülne az életed.
    emberi tervezés. ha van akkor hibás, ha nincs akkor is hibás.
    és hát levezetés. ömlik, árad, tisztít?

    Kedvelés

  19. lucia

    @Nóra: dehogynem, de ezen nem tudok változtatni úgysem (annyi esélye lenne, mint a melegek átnevelésének), szóval abból kell a legjobbat kihozni, ami van :)

    Kedvelés

  20. Nóra

    én is örülök a gyógyulásnak!
    meg azon gondolkodtam, hogy – hangozzék bármilyen közhelynek – bár nem vagyok a bőrödben, így Te tudod csak a választ, nem lehet, hogy mindig az “ilyen” pasikhoz vonzódsz?

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .