és akkor ne gondoljam, hogy üldöznek

Na szóval, ez az autós dolog úgy volt, hogy tegnap le lettek cserélve a gumijaim nyárikra, kicsit ugyan gyanús volt, hogy nem úgy, mint kéne, de a próbakör alatt vészjeleket nem adott.

És akkor hajnali öt körül kiszaladtam vele a Tescóba, egyrészt, mert elfogyott a cigim, és mivel az alvás nem opció, mert félálomban mindig olyan dolgokra kell gondolnom, amikre nem akarok, olvasás közben szintén, az erkélyen dohányzással szoktam ilyenkor elfoglalni magam. Másrészt meg az autókázás is van olyan jó figyelemelterelő, mint bármi más, szóval mentem. Már odafele mintha zörgött volna valami, de azzal nyugtatgattam magam, hogy biztos a csomagtartó, viszont visszafelé, pont, amikor önsajnálatomnak ahhoz a részéhez értem, hogy miért pont én szívok ennyit az utóbbi mittudomén, öt évben, amikor olyan jó gyerek voltam, hogy na, a Felsőbb Hatalmak úgy döntöttek, hogy adnak igazi okot az önsajnálatra, és az autó kerekei konkrétan lötyögni kezdtek alattam. Kiszálltam, megnéztem, de úgy döntöttem, ezt a pár kilométert még kibírják, ha lábujjhegyen megyek (közben hálát adtam az égnek, hogy nem akkor történt, amikor ma a szüleimhez mentem volna gyerekkel, abból tréler lett volna, értem egyedül annyira nem kár), és ki volt számolva, az utca végén esett ki belőle az első csavar.

Akkor felmentem a házba, hogy reggel van, tehát mostantól dolgozom, erre nem indul be a notebook, hanem azt mondja, próbálkozzak a setenforce paranccsal, ha akarok valamit. Próbálkoztam, nem ment, akkor kigugliztam a megoldást, mert muszáj volt, különben két napi munkám oda, de ez már tényleg szemétség, hogy se alvás, se autó, se notebook, a többiről nem is beszélve.

Mindegy, most itt ülök a kertben, a rendszergazda megmutatta, mi volt a baj a kerékcserével, én okos megjegyzéseket fűztem hozzá, azóta békén hagy itt a kertben autistán írogatni, és kedélyesen káromkodva és hörögve javítja a járművet, már-már idilliek vagyunk.

8 thoughts on “és akkor ne gondoljam, hogy üldöznek

  1. kéknyuul

    lucia Tudom, hogy ez nem vigasz, de alólam egyszer a teljes hátsó kerék esett ki, hazafelé menet, mikor már mind a 7 utasomat kiraktam,- kerékagy esett szét – befordultam 90fokban és akkortól 3 keréken mentem tovább. Meglepő érzés volt, de szerencsére a
    kiguruló kerék nem csapott senkit agyon, és nem gurult szakadékba, úgyhogy – mivel akkoriban fejlettebb típusú kocsim volt, mint most (magnóval)betettem egy kazit, félreálltam, hogy lehiggadjak, s azonnal jött négy-öt derék fiatalember megmenteni (pedig mobilon már hívtam a “rendszergazdámat” és jött is).

    Sajnálatos a szívzűr, tényleg nem ezt érdemled, és pont most, mikor végre nyár lett- úszás, jóga és kevesebb cigi és éjszakai autózás ajánlott -és kevésbé hazudós hapsit kívánok a továbbiakban!
    Egy drukker

    Kedvelés

  2. lucia

    @templar: mivel a rendszergazda edukációs hangulatában volt már a harmadik kerék felé, ezért nekem manuális kerékkulcson kellett ugrálnom, de nem nyílt szét :)

    Kedvelés

  3. templar

    jakérem :) (mármint a motoros kerékbizbaz..) Pedig mennyire jó dolog is kétlábbal (persze óvatosan) a kerékkulcson ugrálni, hogy jöjjön már ki az a csavar, aztán bambán szemlélni a kicsit szétnyílt kerékkulcsot…

    Kedvelés

  4. lucia

    @templar: az volt a bibi, h a téli guminak más méretű a belső lika, mint a nyárinak, nagyobb, ezért ahhoz beraktak alá egy adapterszerűséget, amit a rendszergazda is lassan sakkozott csak ki, hogy nem kell oda. meg megmutatta a kerék körül lejtendő násztáncot (csavarok milyen sorrendben, hányszor, meddig, stb). motoros kerékcsavarozóm van, szóval nem amiatt hörgött, de megvolt rá az oka, ezer fokban, szúnyogosban nem kellemes az ilyesmi.

    Kedvelés

  5. templar

    hm, szerintem ez a nem annyira meghúzott kerékcsavar tipikus esete (többet ahhoz a szerelőhöz ne, elvileg ezek önzáróak, azaz ha maguktól esnek ki, akkor nem lettek meghúzva …)

    Velem is előfordult, konkrétan a jobb oldali két keréken a szumma 10 csavarból megmaradt 6, mire észrevettem, hogy valami fura… mondjuk a leosztás 4-2-re alakult, úgyhogy a Lidl parkolójában álltam neki kiegyensúlyozni a helyzetet, mentve ami még… (maradék csavar & kerekek :)

    amúgy meg cheer up, a kerékcsere szabvány-tartozék kerékkulccsal halandó embernek hörgősmunka.

    Kedvelés

  6. lucia

    @Lam: én valószínűbbnek tartom, hogy az univerzum szeretné közölni velem, hogy (a) ne dolgozzak, ne autózzak, ne pasizzak, haljak meg, (b) egyszerűen csak pikkel rám, és annyi.

    Kedvelés

  7. Lam

    Sztem nyilvánvalóan a szájlonok voltak, nézd csak meg, minden, ami tönkrement, technologikus. Ebből persze az következik, h sajnos a pasi is szájlon volt.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .