a női lét nehézségeiről

Tegnap este rádöbbentem, hogy a nők azért nem törnek hatalomra, meg világuralomra (azon túl, hogy ennél azért több eszük van), mert bizonyos tekintetben tényleg kihívással küszködnek a férfiakhoz képest, és emiatt rengeteg idő és mentális energia elmegy az életükből, amit egyébként világleigázó tervek kiagyalására fordíthatnának. És lehet, hogy ez szexistán hangzik, és biztos vagyok benne, hogy például brainoiz is áll néha tanácstalan arccal a ruhásszekrénye előtt azon töprengve, hogy melyik fekete pólóját vegye fel a fekete farmerjéhez és a fekete kapucnis pulóverjéhez, de abban is biztos vagyok, hogy ezt húsz másodpercnél nem teszi hosszabb ideig.

Ehhez képest itt vagyok például én, aki tegnap este nem is szándékoztam különösebben kiöltözni a kocsmába, csupán annyi célom volt, hogy (a) ne tűnjek annyira nagyon kövérnek, (b) ne legyen semmim lebüfizve, vagy csokis kekszes kézzel összemancsolva, (c) tavasz van, úgyhogy valami vidámabbasat és tavaszosabbat akartam felvenni.

Azt előre eldöntöttem, igen bölcsen, hogy a fekete-fehér-szürke vonalon maradok, mert ha még a színeket is belekeverem a dologba, akkor csak másnap estére érek oda a kocsmába, amikor rajtam kívül nem lesz ott senki. És azt is igen hamar eldöntöttem, hogy a fehér alapon szürke és fekete virágokkal ékes, térd fölé érő, lágyan omló, vidám tavaszi szoknyámat öltöm magamra (a női magazinok stílusában: marks & spencer koppintás a kínaitól, 3000). Ehhez felpróbáltam egy V-kivágásos fekete ujjatlant (Suematra, ingyen), de abban vastagnak tűnt a felkarom, meg egy fekete alapon szürke rózsás pólót (Jeans Club, akciósan 690), de az melltartó (Women’s Secret alapkollekció 3500) nélkül lenyomta a mellem, melltartóval meg úgy néztem ki benne, mint egy tehén (mit szépítsük). Ekkor kicsit tanácstalanná váltam de aztán találtam egy éppencsak ujjú, kerek kivágású, minta nélküli fekete pólót (Terranova, akciósan 890), és annál maradtam. Alá szürke, csipkés szegélyű combfix (Calzedonia, 1290, de asszem, egy ilyen az ötödiket ingyen adjuk akcióban vettem).

Ekkor viszont eszembe jutott, hogy a kocsmába huzat van, és hideg szokott lenni, és akkor még csak fél napja gyógyultam meg a lumbágóból, úgyhogy kardigán kell, de a kedvenc, tavasziasan vékony, fekete, kötött kapucnis kardigánom (New Yorker, akciósan 2500) a mosásban volt, úgyhogy ebben a tavaszias & vékony kategórában csak egy szürke-fekete keresztbecsíkos, kapucnis, kenguruzsebes maradt (Jeans Club, akciósan 1490), viszont bár kockázatvállaló és merész lány vagyok, aki vad dolgokra képes a gyerek nélkül töltött estéin, annyira mégsem, hogy fehér alapon virágos szoknyához szürke-fekete kardigánt vegyek, úgyhogy a szoknyát lecseréltem egy fekete alapon kis fehér virágosra (marks & spencer koppintás a kínaiból, 3000).

Így viszont a harisnya már túl sötét volt az egészhez, úgyhogy kerestem egy pezsgőszínűt (ld. mint a szürke). Viszont időközben kiderült, hogy a fekete alapon kis fehér virágos szoknya aljapont rálóg a térdem közepére, és ezért felhívja a figyelmet arra, hogy milyen göcsörtös a térdkalácsom, amit ilyen dagadtan nem engedhetek meg magamnak. Úgyhogy elkezdtem keresni a fekete bársony miniszoknyámat csipkés szegéllyel (én varrtam, kb. 300), de közben megtaláltam azt a fekete, átkötős kardigánt (Terranova, és nagyon drága volt, belekerült kábé két doboz tápszerbe (váltott lucia hirtelen nőimagazin-stílust), de fekete kardigánt nem szabad otthagyni, mert abból sosem lehet elég, mint a példa is mutatja), amiről már el is feledkeztem, és ami alá még pólót sem kell venni, úgyhogy visszavettem a fehér alapon virágos szoknyát a szürke harisnyával, satöbbi. Újabb negyedóra alatt elpakoltam az előszedett és szétdobált ruhákat, kerestem valami kendőt, a kabát meg a cipő adott volt, ékszereket szerencsére nem hordok, de még így is másfél óra elment az egészre a sminkeléssel meg minden.

Szóval ezért.

23 thoughts on “a női lét nehézségeiről

  1. debcsillu

    @rickson A férfiegyedek azért tudnak 10p alatt készen lenni, mert a hozzájuk tartozó nőegyed már előkészítette nekik a ruhát:)))))

    Kedvelés

  2. cinna

    á, a színek nem nehezítik a helyzetet egyáltalán!
    se az ékszerek.
    (bár én negyedóránál tovább egyszerűen nem bírok öltözködni (+ stb), mert rohamot kapok magamtól.)

    nyílik egy terranova a blaha közelében, azon a sarkon, ahol a 74-es troli megáll, az előző nemjutazeszembe ruhabolt helyén.

    és magassarkú gumicsizmát a nyugati aluljáróban is lehet kapni:)

    Kedvelés

  3. r-

    hja rickson, 3 egyforma szabasu fekete nadrag, irracionalis mennyisegu rovid es hosszu ujju fekete es kek ing eseten valahogy nem vagyok meglepve a gyors sikeren, a vesz-e zakot kerdest meg sztem mar elozo este tudja

    Kedvelés

  4. Rickson

    nagyon sok sanyarú sorsú nő mögött ilyenkor ott toporog egy pasi is, csak azért, hogy direkt a bosszantásukra kétpercenként megjegyezze: “oh, ez így pont jó lesz!”

    tapasztalatom szerint a férfiegyedek felkeléstől számítva 10 perc alatt eljutnak a tökéletesen* felöltözött állapotig, úgy hogy közben még zuhanyoznak is.
    az élet nagy rejtélye ez…

    *: farmer, póló, ing, öv, cipő mind passzol

    Kedvelés

  5. sulemia

    hát örülök hogy így “”””kövéren”””” is megtaláltad a nőiességed meg minden :) (mi van?)
    na jó én is utálom ha mások nem tartják jogosnak a súlycsökkentő próbálkozásaimat, szóva a lényeg hogy nagyon csinos voltál :)

    Kedvelés

  6. alie

    pedig a promod csodálatos, bármekkora vagyok, mindig pont rám szabnak ott mindent & épp eltalálják a kedvenc színeimet.

    én pont a jeans clubbal vagyok úgy, h. ott soha semmi, pedig messziről egész jónak tűnik mindig. a másik ilyen még az orsay, az totál nagyhalál.

    m&s-be huszonpáréves “gazdag” szingli koromban jártam vásárolni néha, de én csak később tudtam meg, h. inkább a 40 to szépkorú korosztályra van pozícionálva a kínálatuk. fel se tűnt. :) de ott lehet 3 féle hosszúságban farmert kapni, nem csak a nagykönyvben megírt magasság/seggméret arányúakat.

    Kedvelés

  7. lucia

    N.: asszem nemrégi. amúgy a Rákóczi úti Terranova most outlet lett, nagyon kicsi a választék, de az borzalmasan olcsó, viszont az Arénás egész jó, kicsi a forgalom, megmaradnak az akciós cuccok, és most nyárra kijöttek egy tök jó szabású pántos sorozattal, meg színek tekintetében is összeszedték magukat, legalábbis szerintem :)

    Kedvelés

  8. N.

    Nekem kb. 15 perc amíg összekészülődök valahova. :)
    Amúgy az a Terranovás póló az mostani darab? Én régen annyira szerettem pl. az ottani pólókat, de az utóbbi időben vagy háromszor úgy jöttem ki onnan, hogy semmi, de semmi nem tetszett meg, még egy kicsit sem, és már inkább be se megyek, és átszoktam a Jeans Clubba.

    Kedvelés

  9. kardigán

    ez azért nagyon ijesztő, mert természetesen én is ezt szoktam csinálni, de igyekszem nem gondolkodni közben, hogy ne kelljen szembesülnöm olyan számokkal, mint hány ruhadarabot vettem hányszor fel és le, és hány percbe telt ez az egész dolog.

    Kedvelés

  10. AnnGel

    Átérzem a posztot, évekig csak feketét hordtam, így mikor az utóbbi időben kiszínesedett a ruhatáram, olyan problémákkal találtam magam szemben, amiket eddig nagyon ügyesen elkerültem (pl. színek).

    (és brainoiz időnként _tényleg_ válogat a pólói között, mivel van neki sötétkék is)

    Kedvelés

  11. brainoiz

    említsük meg azt a fázist is, amikor a szoba közepére hajigált, fekete ruhakupac tetején zokogok, hogy nincs egy rongyom, amit felvegyek. gyakrabban megtörténik, mint bevallanám.

    Kedvelés

  12. lucia

    Piszke: Oktogontól nem messze, a korút belső oldalán, de ez három évvel ezelőtti adat. Amúgy a Promodon én az utóbbi két évben ki vagyok akadva, csupa meghatározhatatlan színű, zsákszerű sötét cucc, derék nélkül, elszegetlen fodrokkal, pedig én nagyon szerettem szeretni, a M&S viszont határozottan fiatalosodott. Vagy átverem magam, nem tudom. De amíg a Mangóban találok még magamra ruhát, annyira nem vagyok hajlandó aggódni.

    Kedvelés

  13. piszke

    Elszomorodtam, mikor idén rájöttem, hogy az M&S-ben már jobban tetszenek a holmik, mint pl. a Promodban. MELYIK kínaiban van koppintva? Mert drága a táp(szer.)

    Kedvelés

  14. r-

    csak csipkepittyet tudnam ismetelni
    (es akkor meg
    nem ejtettunk szot az extra nehezitesrol, amikor a folyamatot pluszban egy ferfi fizikai jelenlete is neheziti, aki azt kerdezi a vegen, de hat ezt vetted fel elsore, illetve esetleg kozli, hogy azt mondtad, h azert akarsz atoltozni, mert gyulolsz nadragban lenni)
    nonek lenne hihetetlen nehez

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .