ezt azért nem gondoltam volna

Meghalt Salinger, az örök kedvencem és írói példaképem, és nekem ezzel hivatalosan is vége a kamaszkoromnak. Továbbá nagyon remélem, hogy ennek ellenére mégsem írják meg a Zabhegyező folytatását (ami önmagában is nagy WTF lenne, de ráadásul Salinger pontosan megírta a Hapworth 16-ban (is) megjelent egyik novellájában, hogy mi történt Holdennel azután (egyébként annál depresszívebb novellagyűjtemény a világon nincs, nem véletlenül, II. világháborús dolgokkal van durván tele, de azért nagyon jó).

Szomorú vagyok.

17 thoughts on “ezt azért nem gondoltam volna

  1. Paramami

    Na jó, én nyomom még kicsit a Salinger vonalat, bár tudom, már túlhaladtunk (bár hála a Lucia által küldött cuccoknak, én csak most merültem igazán bele).

    A köv. link szerint nemsokára lesz róla egy egész jó doksifilm. Ha lesz, szerintem szervezhetnénk itt egy közös mozizást, most komolyan, kb. itt hallottam először Salinger rajongókról – a baráti köröm nagyjából fizikusok, atomfizikusok és biológusok tömege, egy-két mérnökkel és közgazdásszal megpöttyözve. Szóval itthon eléggé egyedül vagyok Salingerrel, meg úgy általában az irodalommal (viszont a TBBT-t insider infókkal nézem:).

    http://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20100201-j-d-salinger-muveit-tovabbra-sem-filmesithetik-meg-dokumentumfilm-keszult.html

    Itt meg a cikkben is hivatkozott megemlékezés, szerintem nem rossz:

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20100128-meghalt-j-d-salinger-a-zabhegyezo-iroja.html

    Kedvelés

  2. lucia

    Paramami, én is nagyon reménykedem, hogy volt egy csomó kiadatlan cucca. amúgy nekem megvan a the complete uncollected stories a gépen, ha ezekre gondoltál, és kell, akkor küldj egy mailt.

    Kedvelés

  3. Paramami

    Nekem is nagyon fáj. Mondjuk fura egy figura – olvastam róla sokat, állítólag rengeteg kiadatlan műve van. Azokra azért nagyon kíváncsi lennék. Csak azért meg akartam venni DVD-n a New Yorker összest (nem drága egyébként), hogy elolvashassam azt a pár novelláját, amik csak ott jelentek meg, aztán nem engedte őket újra kiadatni. Aztán mégsem vettem meg, de most azért reménykedem, hogy valahogy egy posthumus összest megjelentetnek, vagy ilyesmi. Már ha a végakaratában nem zárta ki azt is, mert róla el tudom képzelni…

    Kedvelés

  4. norka

    annyira tudtam, hogy megemlékezel róla. nekem valamikor 2. terhesség alatt (t’od, júni 3.) jött rám a frász, és olvastam végig újra az összeset egy nagy szuszra. nem egy tipikus terhesirodalom :)

    Kedvelés

  5. Panzer

    Hogy Holden nem halt meg ott a repuloben, ez meglepett… nincs ez meg neked veletlenul?

    Cserebe adok en is egy “Es azutan”-t… ebben Remarque irta meg, hogy mi tortent a “Nyugaton a helyzet valtozatlan” utan, amikor veget ert a haboru, es milyen volt az 1918-as Nemetorszag… az sem kimondottan gyerekkonyv, de nagyon a helyen van.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .