kérdések, álmatlanság, medúzák

Kezdeném a kérdésekkel, mert vannak, és legalább nem csak én dolgozom a blogommal.

Az első az, hogy egy levélváltás kapcsán kíváncsi lettem rá, hogy vajon hány olyan hosszú combú, szőke lány olvas, aki nyitott lenne kapcsolatra egy helyes, kedves, jóravaló fiatalemberrel, vagy egy mindenférfidisznóval (ki mire bukik)? A kérdés csupán elméleti, de légyszi, aki érintve érzi magát, az nyomjon ide egy ikszet álnicken vagy akármin, pusztán a statisztika kedvéért.

A másik bizarrabb, a szememről van szó, íriszdiagnoszták előnyben. Nekem kisgyerekkorom óta egészen sötétbarna a szemem, viszont pár hónapja észrevettem, hogy megjelentek benne smaragdzöld csíkok, meg ilyen félkörivek. Mi a kukitól lehet ez? Fogy ki belőlem a szín, és a végén átlátszó leszek? Beköltözött a fejembe egy ufó? Túl sok szabadidőm van, és csak azért foglalkozok ilyesmivel?

Egyébként meg minden rendben, kivéve, hogy nem tudok aludni, nappal kókadozva nem dolgozom, éjjel meg egyszerűen nem alszom. A valeriánától tiszta kábult leszek, az alkoholtól elalszom, de amint kimegy belőlem, felébredek, mindegy, így is lehet élni, de jöhetne már a tavasz.

Tegnap egyébként megint összeültünk a medúzákkal, Isoldének tényleg sassonja van, amit nekem évek óta képtelen vágni bármelyik fodrász (lelkesen bólogatnak, amikor mondom, hogy legyen állig érő, egyforma hosszú, csak hátul valamivel rövidebb, utána meg megszállja őket az ihlet, és lépcsős izéket vágnak a fejemre, hátul hosszabbra hagyva, ami beszárítva oké, de másnaptól nem oké, márpedig én minden nap hajat akarok a fejemre).

A brainoiz által fordított Amerikai istenek magyar kiadásából meg kihagytak egy nagyon ütős másfél mondatot, mint kiderült, ami egyrészt nem szép dolog, másrészt meg a fordítóra sem vet jó fényt, én soha nem hagynék ki egy szopást, magyarázta brainoiz mély meggyőződéssel.

Amúgy neki van a barátnőileg legjobb fej barátnője, mert éppen pusmogtunk, amikor AnnGel odakérdezett, hogy miről beszélgetünk, mire én felkiáltottam, hogy jaj, most ne figyelj ide, és erre egyáltalán nem vágta hozzám a sörösüveget, hanem fásultan felsóhajtott, hogy hát jó, biztos a Buffyról spoilereztek. Egyébként meg tényleg.

Suematra Férfit Hozott, de erről majd ő ír, ha akar, mindenesetre hálistennek visszafogtuk magunkat AnnGellel, és nem kérdeztük meg tőlük hangosan, vádló tekintettel, hogy és a másikférfinév hol van.

ExBright és b. neje meséltek a kukacáról, hosszan, részletesen, agnus a túlvégen ült, úgyhogy kábé csak annyit beszéltem vele, amíg átadtam neki a pulóverét és a derékmelegítőjét, amit a múltkor nálam hagyott, miután vörösboroztunk, illetve kiabálva megbeszéltük, hogy a gyermekemmel már lehet beszélgetni is, de néha még összenyálaz, ExBright ezt nem egészen értette, mert abban a hitben volt, hogy az L.-ről van szó.

Szóba került még, hogy hogyan kell szemezni, az elimination communication (nem, ez nem az, amikor szavakkal öl az ember), hogy Thaiföldre kéne utazni csak hajvágás és shoppingolás céljából, gyermekkorunk kétértelmű dalszövegei, utána hazafuvaroztam az alie-t, akivel mindig szoktunk még beszélgetni pár percet, ezúttal lementünk tizenötévesbe, és ment a köcsögpasizás, meg hogy alie szerint igazságtalan, hogy Suematrával (kedélyes visítozás közben mondta) csak rámutatunk egy pasira (nem ugyanarra), levesszük a polcról, és a miénk, ezt később cáfoltam, majd végül azt a következtetését tudatta a világgal, hogy, idézném, fejős évát kell olvasni és szécsi pált kell hallgatni, mert ők mindent megírtak már a párkapcsolatokról.

Utána este átküldött még egy számot, hogy ez jut rólam eszébe, tisztára meghatott, ilyet eddig csak pasik csináltak velem, kicsit meg is bántam, hogy Total Bitch márkájú szájfényt vettem neki karácsonyra, de szerencsére a helyén kezelte a dolgot (így kell a nőkkel bánni, keményen, további tanácsok az ismert címen).

75 thoughts on “kérdések, álmatlanság, medúzák

  1. dórimóri

    Lucia, épp most olvastam, hogy a rosszul megválasztott hálóruha is okozhat álmatlanságot:) lehet, hogy közelebb a megoldás, mint gondolnánk

    Kedvelés

  2. wths

    Melatonin tenyleg jo es nulla mellekhatas. En jetlag ellen szoktam bevenni, hogy hamar atalljak az uj idore.

    Bio-Melatonin neven aruljak 60-as kiszerelesben par ezer forintert veny nelkul.

    Kedvelés

  3. BB

    Valahogy arra akartam volna kilyukadni, hogy a középút a megfelelő, mivel az se jó ha az érintett férfiú a tenyerén hordoz, viszont nem állja meg a helyét a nagyvilágban, ez lenne a “bárgyú”, és a másik véglet sem jó, hogy olyan vagyány, hogy minden csajra rámoccan.. Az okos és hülye egyben pedig azt jelenti, hogy legyen művelt, de lehessen vele marhulni is.. Remélem már érthetőbb voltam :)

    Kedvelés

  4. Panzer

    En meg valahol ugy, hogy ha mar valakinek merlegelnie kell, hogy ez vagy az megcsalas-e… akkor az.
    (Lasd pl. a klasszikus kerdes: “ha csak a hegyet kapom be, az megcsalas…?” :), es tarsai…)

    Kedvelés

  5. lucia

    Panzer, bar nem en vagyok BB, de en ezt ugy szoktam definialni, hogy ne azert ne csaljon meg, mert nincs ra lehetosege vagy nincs meg hozza az esze :)

    Kedvelés

  6. Panzer

    BB, mi a kapcsolat a “nem nagyon bargyu” es a “nem megcsalos kozott”? :)
    Ebbol kovetkezne egy “alapvetoen okos = alapvetoen megbizhatatlan” osszefugges is?

    Mert ugye, ha ennyire sotet a helyzet, akkor azon a hosszu comb is csak rovid ideig segit… :)

    Kedvelés

  7. BB

    Nekem a disznó és a jóravaló keveréke jön be, ne legyen nagyon bárgyú, de ne is csaljon meg, legyen okos és hülye egyben..
    A combom hosszú, várom a jelentkezőket.. :)
    X

    Kedvelés

  8. Viri

    Nemalvás:
    nekem akkor szokott ilyenem lenni, amikor túl sok a munkám és későn éjszakába is dolgozom napokon keresztül. Sajnos nekem ez csak egy-egy betegséggel szokott végetérni (napokig alig alszom, legyengül a szervezetem és egy enyhe baci is ledönt). akkor aztán jól ki is pihenem magam pár nap alatt (3-5 napos betegségek jellemzőek) és valahogy vissza is tér a napirend a rendesbe. Aztán ha még megvan a sok meló, akkor kezdem előlről, sőt az elmaradást pótolni is kell, így jöhetnek újra a késő éjszakába nyúló munkák.
    Ha lelki gondom van és azért nem alszom, akkor kidőlésig fent vagyok (dolgozom olvasok) és 3-4 fele bedőlök az ágyba és magamtól elalszom. 3ik nap már 11kor alszom a fáradtságtól. Amúgy meg a sport ezen segít, kevésbé viselnek meg a gondok, és jobban is alszom éjjelente.

    A szemem színe az utóbbi 2-3 éveben nagyon sokat változott. Régen normális barna volt, most meg elkezdett a borostyán irányába menni, zöldes beütésekkel. Szerintem a korral jár (egy generáció vagyunk kb)

    Kedvelés

  9. tapsi

    Olyan régen nekem is volt, hogy a napi adag befejezése után másfél-két óráig nem tudtam elaludni. Ilyenkor nagyon érdektelen dolgokat kell megpróbálni felidézni, például rég látott sorozatokat, de gyakran tényleg kell pár óra, hogy lepörögjön az ember agya.

    Azóta sajnos fordítás (gépelés) közben is bármikor elalszom, az máshogy durva élmény.

    Kedvelés

  10. lucia

    Zsuzsi: ja, nem düh és fájdalom, az tényleg teljesen elmúlt, sztem túl van pörögve az agyam folyamatosan, mert állandóan a fordításaimon jár.

    Kedvelés

  11. Zsuzsi

    Hasonló élethelyzetben mindent kipróbáltam én is.

    El fog múlni a nemalvásod magától, amint alábbhagy a dühöd és a fájdalmad. Márpedig az semmitől nem múlik el, csak az idővel. Ha hagyod.

    Az van, hogy ezt tényleg nem lehet erőltetni, mármint az érzelmeket. A gyökerükkel lehet foglalkozni, de az általuk megélt tünetek addig maradnak, amíg ok van rá.

    Kedvelés

  12. freemam

    Ahhham, én meg egy mindenpasidisznó kategóriást kifogni, de eddig “csak” rendesjóravaló jutott.

    Gané vagyok, mert még a combom is hosszú és izmos volt valaha, kb. 2007. novemberéig……

    A versért örök és még tovább hála!

    Kedvelés

  13. Dorcsi

    Viv!
    ezeket a gyógyszereket természetesen csak orvos írhatja fel és nem a szomszéd nénitől kell kölcsönkérni:):)
    Lucia! elvből egyébként én sem szedek gyógyszert de volt mikor kellett mert a muszáj nagy Úr:)

    Kedvelés

  14. Viv

    Dorcsi, természetesen én írtam, hogy durva mindenféle orvosi háttéranamnézis nélkül nyugtatókat ajánlgatni ismeretleneknek. :)
    Biztos rossz lehet egyedül nevelni gyereket, meg nem aludni. Meg dolgozni. De akkor előbb irány a neurológus, és majd ő eldönti, hogy melyik is kell a páciensnek.

    Kedvelés

  15. lucia

    Dorcsi, én nem értek hozzá, hogy mi durva és mi nem ebből a szmpontból, mindenesetre pszichoaktív szereket egyelőre inkább nem fogok, de ez alkati kérdés nálam, én egy fél quarelintől kivetkőzöm magamból egy napra, szóval nem merek semmi szintetikusat magamhoz venni :)

    Kedvelés

  16. Dorcsi

    Bocs Lucia de ez nagyon kikivánkozik belőlem:)
    nos én voltam az aki ide mertem írni,hogy a nem alvásra természetes gyógyászatból való alternatívák nem válnak be legvégső esetben Frontin/Rivotril legminimálisabb adagja hasznos lehet.Valaki írta,hogy ez azért durva,szerintem meg az a nagyon durva amikor hosszú hónapokon át nem alszold ki magad rendesen és napközben fáradt vagy,mellette dolgozol,gyereket nevelsz és mindezt tök egyedül.arról nem is beszélek ,hogy a kialvatlanság hosszútávon,türelmetlenné,feszülté.,szorongóvá tesz.Akkor aztán tényleg jön a depi.pár heti gyógyszerszedéssel még senki lett függő.(ja és alternatív gyógyászattal foglalkozom,de nem vagyok elvakult,plussz az én gyerekem apja lelépett és egyedül maradtam a 1,5 éves Mircilánnyal ugyhogy tudom miről beszélek:):)

    Kedvelés

  17. lacika

    A szemszinváltozáshoz nem tudok, de azt sejtem, azoknak van igaza, akik szerint az égesegy világon semmiféle jelentössége nincs – az élet már csak ilyen kegyetlen.

    Az álmatlanságról viszont megosztanám tapasztalatomat, akit nem érdekel, ugorjon a következö kommentre.

    Az álmatlanság a depressziós jellegü rendellenességek egyik olyan melléktünete, amit az antidepresszáns gyógyszerek jellemzöen még tovább rontanak. Én is ezt tapasztaltam. De mivel két hét után kellemesen enyhült a szociális fóbiám, ezért kitartottam addig az egy évig, amig általában szedni szokás. (Emögött ugyebár a visszaesés veszélye van.)

    A Rivotril/Frontin/Xanax tipusú szerek, melyek nem az ördögtöl valók, bár néha valóban függöséghez vezetnek, is csak nagyon részleges eredményt hoztak. Valamivel hatásosabb volt egy kollégám által Amerikából hozott melatonin.

    Ehhez meg kell gondolni, hogy a melatonin az alvás hormonja, vagyis viszonylag “természetes” gyógymódja az álmatlanságnak. Ugyanakkor a dobozcimkék eléggé félrevezetöek, mert mindenféle erösitésröl beszélnek. Emögött az van, hogy a melatonint nem gyógyszerként, hanem táplálékkiegészitöként regisztrálták, és ez nem ment volna, ha altatóként cimkézik meg. De azért, akik használják, azok általában jól tudják, mire való igazából.

    Mivel a melatonin a szerotoninból képzödik, ezért semmi meglepö nincs abban, hogy mind a depresszió, mind az antidepresszáns gyógyszerek, amik a szerotoninforgalmat befolyásolják, ezáltal az alvást is.

    A maradék melatonint egyébként nekiadtam Mészáros Laci klubtársamnak (nem a mostani Mészáros Lacinak, hanem egy korábbinak), akiröl azóta nem hallottam, remélem, nem halt meg töle.

    Na de amikor egy év után abbahagytam a gyógyszerszedést, az aztán megterápiázta az alvászavaromat. Azóta rendszeresen elöfordul, hogy este elalszom, és csak reggel ébredek fel, ami szedés elött vagy közben elképzelhetetlen volt. Olyannyira, hogy ki merem jelenteni, hogy ha ez lett volna a szedés egyetlen pozitiv eredménye, akkor is megérte volna az egyébként szintén nem elhanyagolható kellemetlenségeket.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .