making a list, checking it twice

Általában nem nagyon szeretem az ilyen blogos játékokat, de most szinte csupa olyasmit szeretnék karácsonyra, amit nem lehet becsomagolni és betenni a fa alá, azok a dolgok meg be szoktak jönni, amiket a blogban kérek az univerzumtól, szóval akkor most erre válaszul leírom (nyugodtan másolja be oda az illetékes, de ide is leírom, mert a szerződésem az univerzummal erre a blogra szól).

Szóval a háttérsztori annyi (ez még nem a lista), hogy gyerekkoromban nagyrészt az összes karácsony a veszekedésekről szólt, ennek ellenére nekem volt egy kialakult képem az igazi, tök jó karácsonyokról, amik majd felnőttkoromban lesznek, és amiket a gyerekeinknek rendezünk, hogy anyuka, apuka, együtt viháncolunk, a gyerekek csupa jó ajándékot kapnak, karácsonyfa, fenyőillat, narancsillat, és mindenkinek a kedvencét fogom főzni. Tavaly ennek szellemében már októbertől pezsegtem, hogy jól van a gyerek, és első igazi közös karácsonyunk lesz, és gyűjtögettem egyesével a legszebb fadíszeket, meg dekorációkat, meg recepteket, meg ajándékok tömkelegét mindenkinek fülig érő vigyorral, mézeskalácsot sütöttem, tisztára olyan voltam, mint aki be van lőve, de nagyon jó volt. Mondjuk utólag sajnos nem tudok úgy visszagondolni az egészre, hogy legalább egy igazi karácsonyom volt, mert az egy kicsit belerondít a képbe, hogy a gyerek apja, mint kiderült, az ünnepek folyamán is elment kurvázni, de hát istenem, másoknak meg levágja a lábát a villamos, az se jó.

A család hiányán kívül még az is beárnyékolja az idei karácsonyt, hogy januárban lehet, hogy önhibámon kívül költöznünk kell, ami egy egyévessel tél közepén nem öröm, illetve szórnivaló pénzem sem igazán lesz, de az mindegy, műfa van, díszek vannak, pár játékot meg majd kigazdálkodok a Mucifülűnek. Azt hiszem, erre mondják, hogy innen szép nyerni.

Szóval akkor a kívánságlista a következő:

  1. A szokásos pakk, ne legyen semmi baja a gyereknek idén-jövőre, meg nekem se legyen munkaképtelenséget okozó bajom, ha ez megvan, akkor nyafogni már nem fogok.
  2. Mégse kelljen költözni.
  3. Találjak a gyermeknek valami beltéri műanyag csúszdát, amit ki tudok fizetni, és amiről ne essen le (imád csúszdázni, de most kint mindig vizes az összes).
  4. Nyerjem meg a lottót, mert a szomszéd utcában árulják a kedvenc házamat, és az most nagyon jól jönne. És ha ez teljesül, akkor a 2-est lehet is sztornózni (mondta nagylelkűen lucia).
  5. Valaki rakja be a máshol már részletesebben leírt pasit nekem a fa alá masnival.
  6. (Innentől azok a dolgok, amik nélkül azért tudok élni, ez inkább bevásárlólista a jobb időkre) Piros bőrcsizma.
  7. Démonos nyaklánc.
  8. Egy hét valami tengerparton.
  9. Jelly Bean és/vagy koktélcseresznye és/vagy nyers bélszínhalmok.
  10. Rengeteg könyv. Mondjuk az igényelt pasi lehetne könyvkiadó, vagy könyvesboltos (esetleg jellybean-forgalmazó).

Az a nagyon vicces, hogy most nem jut eszembe több, a második felét így is úgy kellett kiizzadnom magamból. Elképzelhető, hogy a látszat ellenére mégis mindenem megvan, ami kell, és én lettem a fogyasztói társadalom kudarca (vagy csak nem járok eleget boltokba ahhoz, hogy tudjam, mi hiányzik).

Akkor izé, küldöm tovább agnusnak, alie-nek, suematrának, isoldének, kardigánnak, brainoiznek és AnnGelnek, de csak ha van kedvük ilyesmihez.

16 thoughts on “making a list, checking it twice

  1. Panzer

    Eleg reg olvastalak (neha dolgozni is kell, es neha nem is csak itthon), ugyhogy elege lemaradtam – de ha a januari koltozes meg aktualis, es kell segitseg, szolj.

    Udv,
    Panzeranemtulrendszeresamdelelkesolvaso

    Kedvelés

  2. Agi

    Kedves Lucia,

    Regota olvaslak es nagyon megkedveltelek Benneteket.
    Nagyon szivesen postazok Neked egy doboz jelly beant csak kuld el az email cimemre a cimed, termeszetesen minden free of charge.
    Van egy mucikoru kislanyom, aki lelkesen “babaz”, ha meglatja ot a kepernyon.
    Szurkolunk Nektek!

    Kedvelés

  3. nemsissi

    elnézést az okoskodásért, de nekem az a tapasztalatom, hogy az jó Univerzum jobban ért a pozitívan megfogalmazott kívánságokból, miszerint pl: a mégse kelljen költözni-ből ő azt érti, hogy ‘kelljen költözni’, míg a ‘maradjunk ebben a lakásban jövőre is’ világos rendelés számára. De persze, lehet, hogy Nálad/Neked így is bejön és csak az én Univerzumom ennyire precíz

    Kedvelés

  4. meow

    Itt
    http://www.smoby.hu/index.php?kat_id=4&akat_id=21
    találod ezt:

    Mini csúszda 2009

    Cikkszám: 310154
    Életkor: + 2 év
    Méret: 125x50x76

    Stabil, összecsukható mini csúszda a legkisebbeknek. 95 cm-es csúszófelülete kerti tömlőre csatlakoztatva vízes csúszdává alakul.

    Ár: 9.990,- Ft

    Gyártó: Smoby

    Az én lányaim ezt használják már lassan két éve, minden gond nélkül beltérre, persze víz nélkül :-). Bár nem tudom, mennyire megfizethetőre gondoltál, de ez csúszda-fronton igen megfizethetőnek számít. És a legtöbbször Corában, Tescoban vagy egyéb ilyesmiben is szokott lenni karácsonytájt, ha az online megrendelés helyett valami mást szeretnél.

    A többi kívánságban sajnos nem tudok segíteni :-(.

    Kedvelés

  5. a.

    Lucia, már évek óta olvaslak, és még soha nem kommenteltem, csak csendben szurkoltam Neked mindenért.
    De ez a bejegyzés…
    Szóval két dolog jutott eszembe:
    1) szeretem Luciát :) nagyon(az eszét, az agyát, a Mucit, meg mindent együtt)
    2) sajnálom hogy nincs varázspálcám…de ha lenne…
    és szurkolok csendben tovább, hátha ér vmit.

    Kedvelés

  6. 1en

    Lucia, van egy fél doboz jellybeanem, mert a blogodból azt hittem, hogy jó és vásároltam és nem ízlett és tudom, hogy nem álompasi, de legalább néhány szem abból, amit szeretsz. ha gondolod. kötök rá masnit is.

    Kedvelés

  7. Encsi

    GrA, hadd vegyem védelmembe Luciát. Lehet hogy _tényszinten_ igazad van (nem ismerem azt a régi történetet), de nevezzük ezt úgy, hogy a Lekurvázás Nagy Körforgása. :) Sztem a legtöbb nő korai éveiben belekeveredik olyan szituációba, amikor ő a “harmadik”, naivitásból/ éretlenségből/ nagyszerelemből stb., aztán egy életre úgyis megtanulja, hogy ilyenbe nem megyünk bele. Akkor valszeg le vagyunk kurvázva, holott nem akartunk mi rosszat. Hadd adassék már meg, hogy aztán ha velünk teszik ezt meg, akkor jogos felháborodásunkban továbbadjuk a minősítést.
    (És most nem említettem azt az esetet, ha a szóban forgó nő megélhetésileg avagy mentalitásilag valóban kiérdemli a megnevezést.)

    Kedvelés

  8. lucia

    GrA: ezt a kört nem futottuk már le egyszer? :) és az adott kifejezés az adott történéseket tekintve nem erős, de ezt nem akarom itt bővebben kifejteni.

    Kedvelés

  9. GrA

    “a gyerek apja, mint kiderült, az ünnepek folyamán is elment kurvázni”

    nem eros a kurvazni kifejezes egy kicsit, ahhoz kepest, hogy ha jol tudom, neked is volt olyan pasid, aki megcsalta veled a feleseget kisgyerek mellett? Legalabbis meg nagyon-nagyon regrol remlik ilyesmi.
    szerintem nem a masik no tehet rola, es nagyon gaz hozzaallasnak erzem, ha te ot hibaztatod illetve kurvazod le, elvegre nem o igerte meg, hogy veled marad..

    Kedvelés

  10. Encsi

    Már az előző említésnél is szerettem volna kérdezni, hogy mi ez a költözésdolog???
    (Nem kéne gy.a.-t megvuduzni, ha úgyis profi vagy benne? De úgy istenesen? :(( )

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .