and even though it all went wrong

Hétfőn megvolt számomra az év koncertje (bocs, Tankcsapda), végül kijutottam a Cohenre. A gyerek apjával mentem, mondjuk ez olyan volt, hogy akár Sztálinnal is mentem volna, ha az az egyetlen esélyem, bár kétlem, hogy Sztálin titkon kanadai zsidókért rajongott volna. Az első sorban ültünk, pár méterre a színpadtól, olyan volt, mintha egy kiskocsmában, csak mögöttem még húszezer emberrel.

És akkor mentek a dalok, amiket imádok, mert a szövegük, meg a csavarok, meg az életem állomásai, gyakorlatilag minden második évemhez hozzá tudok rendelni egy számot, mondjuk a páratlanokhoz (everybody knows, that you've been discreet, but there were so many people you just had to meet without your clothes – and everybody knows). Valószínűleg valamiféle jellemfejlődésen is átestem mostanában, mert amikor a gy.a. megjegyezte, hogy ott lesz xy is (aki nőnemű, és akivel kettesben utazott az előző Cohen koncertre még akkor, amikor elhittem, hogy a "barátkozni" szó alatt ugyanazt értjük), akkor szívbaj nélkül kijelentettem, hogy hát nagyon remélem, nem fogunk vele összefutni (egy ilyen kijelentés tőlem olyan, mint amikor egy normális ember tányérokat a földhöz vágva üvölt a másikkal, ebben a kontextusban lehet értékelni).

Azután az este legvégén, nagyon kicsivel a másnap előtt még jellemfejlettebb voltam, de az az én titkom (I just wanted somebody to ask), mindenesetre megint igazolást nyert, hogy nekem az életben minden, de minden kívánságom teljesül, pedig elég specifikusak, csak nem úgy és nem akkor, és egyáltalán (na jó, leszámítva, hogy Pratchettet fordíthatok, abban nincs hiba).

És életlen, fókuszálatlan, de ez már az enyém:

Akinek van kedve, hallgassa meg.

14 thoughts on “and even though it all went wrong

  1. Sefüle

    Itt vannak: http://www.litera.hu/hirek/halleluja
    A harmadik az enyém (ezt abból is lehet látni, hogy rá van írva, méghozzá ezen a néven, mivel neten élőként meg voltam győződve róla, hogy mindenki nickkel pályázik, de kiderült, hogy csak én. És nagyon büszke vagyok rá, mert rohadtul nehéz volt tartani a ritmust meg a rímeket, sőt, én valamilyen megszállottságból még azt is szerettem volna, ha kulcshelyeken hasonlóan is hangzik. (Se verset, se dalt nem fordítottam még soha, és a Future nem az az ájlávjújejeje típusú szöveg.)Ja, az ajándék dvd majdnem taccsra vágta a számítógépemet :)

    Kedvelés

  2. Sefüle

    Köszi :) Én is csak azért próbáltam meg, mert a koncert után épp őrülten szerelmes voltam belé :D Meg mert Nádasdy volt a zsűrielnök. De nekem nincs Muci, aki segítsen, így könnyebb volt a sok meló közt szakítani egy kis időt.

    Kedvelés

  3. Sefüle

    Szia Lucia,
    ennyi idő után már nem hinném, hogy jár valaki erre, úgyhogy ha van rá lehetőséged, akkor add át légyszi köszönetemet bogracsnak, akinek tippje révén most gazdagabb vagyok egy London Live DVD-vel, egy CD-vel és egy könyvutalvánnyal :)
    Sefüle
    (Egyébként közben hirtelen felindulásból megnéztem az öreget még egyszer Barcelonában, pont a 75. szülinapján – azóta is próbálom utolérni magam a munkában, de megérte. Mindent megér.)

    Kedvelés

  4. Benenn

    Akkor pár sorral ültünk mögöttetek. Én már a Who by fire-nál kiütődtem. Én sem hittem volna, hogy ez lesz az utóbbi idők legjobb koncertélménye.

    Kedvelés

  5. Sefüle

    Én is, én is, én is voltam! Pont olyan helyen, mint madz, nyak balra teker (á15kHUF), és barátnéval, ami azért szintén jobb, mint egy ex. De így is te jártál jobban, mert a fél karomat odaadtam volna, ha az első sorból bámulhatom, végig sóvárogtam és csak irigykedtem azokra, akik közelről nézhették az arcát. Nem vagyok egészen biztos, hogy 10 vagy 17 éve nem voltam szerelmes, de most teljesen az lettem, és még mindig tart :). Azóta elolvastam az összes kritikát és egész nap hallgatom a zenéjét, hogy minél tovább maradjon valami a hangulatból. *nagyotsóhajtéselrévedezik*

    Kedvelés

  6. misi

    azt gondolom, hogy szerintem teljesen felesleges és ostoba dolog lenne luciába belekötni azért, mert egy valószínûleg hónapokkal korábban megvett koncertjegyet nem hagyott veszni, különösen, ha annyira bírja azt a cohent.
    nekem bejön, hogy elment és hogy morrant egyet a sztálincsávóra.

    Kedvelés

  7. kalpafa

    Először is Cohenre én is bárkivel mennék, asszem. És a “nem úgy és nem akkor” rész szelídül majd idővel.
    Másodszor pedig az utóbbi hetekben nem volt késztetésem kommentelni, de csendben szurkoltam a háttérből. Hajrá, Hófehérke.

    Kedvelés

  8. madz

    én is voltam :)
    igaz, sokkal messzebb és folyamatosan balra kellett tekerni a nyakam, viszont én olyan pasival, akivel jóban vagyok :)
    remélem, kicsit segített rajtad az öreg :)
    volt a Suzanne meg a Partisan song, szal én már nem mentem hiába
    az év koncertje volt

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .