cetlik

Most csak zanzákra telik, de tökmindegy.

  • Hétfőn valami lehetett, mert felhívtam alie-t, hogy megérkezett a jegy, amikor még itt voltak agnus & mr.a, és mondtam, hogy üdvözlik, mire alie háromszor visszakérdezett, hogy ki az az agnus és mr.a, és milyen jegyek (előre meg volt beszélve pedig). Utólag valami zenére hivatkozott, ami kiszívta az agyát. Mr.a pedig azóta írogatja, hogy mi mindent felejtett itt, pl. az óráját, a ceruzáját és a fényképezőgép-állványát (csak beugrott odaadni a jegyet-fagyit). Ráadásul utána a taxiban emlékei szerint még nyomogatta az óráját (ami itt van). Mi volt hétfőn?
  • A ceruza azért maradt itt, mert amikor mr.a kijelentette, hogy minden  labirintusból ki lehet jutni, ha mindig jobbra fordul az ember, akkor kértem írószert, hogy rajzoljak neki olyat, amiből nem lehet (sikerült). Erre azt mondta, az nem szabályos labirintus. Van olyan, hogy a labirintuskészítés szabályai (mármint azt leszámítva, hogy egy bejárat, egy kijárat, köztük átjárható út)? Tény, hogy az enyémben volt egy falszakasz, ami nem kapcsolódott a többi falhoz, csak úgy elvolt magában.
  • Igazából napközben nem rossz, az a rossz, hogy 1. nem tudok aludni, 2. nincs kedvem hazajönni, órákig keringek itt a környéken, mielőtt ráveszem magam. Tegnap például (másodfél óra alvás után) hattól dolgoztam, délben elhúztam, este hétig jóléreztem magam máshol, utána kocsmába is elmentem, és éjfél előtt nem sokkal még ott köröztem a gazdagréti lakótelepen, de nem volt nyitva semmi. Altató? Költözzek a kocsiba?
  • Napok óta keresem a viharkabát (esetleg malaclopó) szót, erre tegnap ex-Bright kimondta mellettem (máshoz beszélt, másról), hogy viharkabát, majd brainoiz mr.a hozzátette, hogy malaclopó. Mekkora ennek az esélye?
  • Valaki azt mondta, hogy agnussal mi ketten együtt lennénk a tökéletes feleség. Jellemző mindkettőnk énképére és aktuális önbizalmára, hogy ezt egyértelműen bóknak vettük.
  • És életem legbizarrabb álma volt ma, azt álmodtam, hogy egy bizonyos pasiról ábrándozom szexuális témában. És ne már, mekkora kicseszés ez, ha már úgyis csak álmodom, akkor legalább let me see some action. Ráadásul mindeközben azt is álmodtam, hogy folyamatosan eltereli a figyelmemet a fájó bal fülem, pedig tökre nem fáj.
  • Az egyik legjobbat majdnem ki is felejtettem: tegnap az autóban a cédémet hallgattuk, és alie egyszer csak azt mondta, hogy jé, nem is csak szar zenéket szeretek, és a zenei kompatibilitásunk mínuszból felment nullára. Mondjuk lehet, hogy csak nagyon kedves akart lenni.

Hát ilyenek vannak.

49 thoughts on “cetlik

  1. tipicall

    Igen, a blog erkölcstelen dolog. Mert csajozni lehet vele. És azt NEKEM nem szabad. Bezzeg..
    De kösz a részvétet, egyelőre én nem tudom könnyedén kezelni a helyzetet, ha engem vernek át, azon nem tudok könnyen túllépni. Ha én csinálom, az más:)

    Kedvelés

  2. tipicall

    (Mivel ez nem az én blogom, zanzásítva: szar dolog rájönni, hogy a nagy erkölcsi magasságokból prédikáló kisisten – aki mellett egy büdös q*vának érzed magad még nagyjából ártatlanul is – nem is kisisten, hanem egy hazug rohadék, akinek csak veled szemben vannak elvárásai, magára nézve mindez nem kötelező. És én ezért adtam fel blogot, mailt, barátokat és barátNŐket..)

    Kedvelés

  3. Timszike

    Xanaxot szedhet az ember lanya/fia hozzaszokas nelkul cirka 2 hetig, addig van ido kipihenni magat az idegrendszernek, es egy 0.25-os Xanaxtol, de meg egy 0.5-ostol is siman felebred kisgyerek mellett, ohne koma.
    Tudom, szedtem, antid. melle, kisgyerekkel, panikos GADos szorongasra. De inkabb Hova vagy Sedatif PC, ha az nem jon be, utana orvos. Mindenkepp.

    Kedvelés

  4. myo

    No, ha már így lelepleződtem.
    Ez a Fejős-féle “párkapcsolati szakember” cím is olyan lehet, mint a “lélekgyógyász”. Valaki nagyon sokat fizetett valaki másnak, hogy ilyen címekre tegyen szert. És itt is a ki találta ki előbb csípési sorrend szabja majd ki a “szakmai” tekintélyelvűséget. Legalább egy tucat sztorit tudnék ide felsorolni.
    Gondolom ez a dolog onnan bukkant ki valakinek az agyából, amikor is itthon is elkezdték sugározni a Men in Trees-t, ahol az írónő szintén “relationship-advice guru”-ként van aposztrofálva. Angol hivatalban simán “trener”.
    Bár kis hazánkban ez utóbbi cím körül is elég sok szakmai lefedetlenség van, ami ellen eddig eredménytelenül harcoltak azok, akik úgy szakmából adódóan is értenek az emberekhez, a kommunikációhoz, és a hatalmi kapcsolatrendszerek törvényszerűségeihez… Ide mást nem fűznék.

    Gyógyszerek: Én nagyon ellenük vagyok. Sajnos nem egy embert láttam, miként tettek tönkre a gyógyszerek hatékony pszichológiai segítség helyett, és elmaradása mellett. Ebben a krízisben azonban javasolni szoktam az elalvást is, és az átalvást is támogató, rövid hatótartamú altatókat. Már sokféle van.

    Kedvelés

  5. tz

    sztem időszerű a szállóige átfogalmazása: “Who the f.ck is Fejős Éva?”
    nem kívánjuk celebírók (he?!) halálát (kívánjuk viszont a sajtószabadságot, a cenzúra eltörlését stb.-stb.), elég büntetés nekik a saját életük, de ide kívánkozik a “Who killed Fejős Éva?” is… persze szigorúan elméleti síkon.

    Kedvelés

  6. csilla

    Hát én ettem “szorongásoldót” (Xanaxot), el nem hiszitek, mennyire kisimítja az embert. Nem üt ki, csak szó szerint oldja a szorongást. Ha nem, akkor abba kell hagyni, mert feleslegesen ne szedjünk semmit. Pl. ha fáj a fejem, akkor is beveszek egy pirulát, aztán ha nem fáj, akkor nem. Akkor van baj, ha az ember csak erre támaszkodik, és nem csak “fájdalomcsillapítónak” használja. Persze ez csak elnyomja a tünetet, meggyógyulni nem fogsz tõle, de segít hogy képes legyél mûködni, gondolkodni, megoldást keresni. Én pszichodrámára jártam, meg a körülményeim is kedvezõen változtak, tehát már semmi szükségem gyógyszerre. Vagyis Nurofent azért szoktam…

    Kedvelés

  7. Chipie

    A holagyerek-kérdésre én azt szoktam mondani, hogy kikötöttem otthon a radiátorhoz zoknival a szájában, ettől általában beáll az a 3 mp-es kuss, ami alatt arrébb tudok menni. :-D

    És közhelyesen hangzik, de sajnálom, hogy így alakult, téged is, meg a Mucit is, de azért nem rettenetesen, mert sztem te pont az a típusú csaj vagy, aki képes a gyerekét egyedül is normálissá nevelni.

    És akkor most már elmondom, hogy amikor az uram találkozott kettő percre az exfiúval, márnem is tudom, miért, talán a ruhák miatt, azt mondta nekem hogy szerinte gázos, sunyifejű kis mitugrász, túl nagy kocsiban – hogy pontosan idézzem. :-D

    hajráf. Az álmatlanség is biztos csak átmeneti, remélem, nem jársz úgy mint egy haverunk óriáspapagája, aki némileg elhanyagoltnak érezte magát, és hónapokig csak úgy volt béke és alvás, hogy családfő hazaért, madarat kocsiba be, és elmentek Bécsbe meg vissza. :-D

    Kedvelés

  8. Viv

    És a témához: tz és Tarhonyakárvető vonulatát erősítem, nem szedtem soha semmit nemalvás ellen válásnál, szakításnál.
    Én egyszerűen nem kockáztattam, hogy kiütöm magam bármiféle ártatlan gyógynövénnyel, főleg úgy, hogy nem eszem rendesen, tehát ki tudja, hogy szívódik fel a banyadrog bennem, miközben egy gyerek van velem egyedül. És egy idő után úgyis elalszik az ember, dr. House is azt mondta. :)

    Hazamenni meg azért nehéz, mert minden a hazugságra emlékeztet.
    Gondold át, hogy nem lenne-e mégis jobb a költözés.

    Kedvelés

  9. Mászógép

    …tök jó, akkor az összes Wolfenstein a szabályos labirintusokra épül, mert MINDIG jobbra mentem az összesben, és MINDIG simán megtaláltam/kitaláltam mindent…:)

    Kedvelés

  10. tzs

    Hááát nem tudom mennyire lenne jó ötlet egy altató vagy nyugtató bevétele egy minigyermekes házban (pláne, ha egyedül van az ember lánya a Világ Legjobb Pasijával). Én biztos nem merném bevenni, mert mi van, ha pont akkor álmodik rosszat/csavarja bele magát a plüsszebrájába/stb és én nem hallanám meg az ő segélykérését, mert kiütöttem magam ilyen cuccokkal.

    Kedvelés

  11. Part

    A “hol a gyerek?” kérdést feltevők védelmében mondom, hogy lehet, hogy csak tippeket várnak… Én pl nem tudom, kire lehet mennyi időre rábízni egy kölyköt… Tz-nek nem tenném fel ezt a kérdést, mert tudom, hogy idősebb a kislánya, de zord külső körülmények miatt engem is izgat a mekkora szabadságom lesz egy gyerek mellett… :)

    Kedvelés

  12. meow

    Még egy elalvás-tanács, hátha valamelyik beválik (amúgy én a szorongásoldóktól óvnálak, inkább a relax): nekem az válik be, ha a tervezett elalvási idő előtt egy órával megiszom egy tejeskávét (depis napokon tejszínhabbal-csokisziruppal :-D), majd forró zuhany után közepesen érdekes könyvvel ágyba bújok. Tévé nem jó, mert az ember lánya hajlamos kapcsolgatni, hátha lát még valahol valami jót, és annak sosincs vége. Fejős Éva talán jó lenne altatónak :-D.
    Ja, a kávé azért kell, mert kb. egy óra után jelentkezik az élénkítő hatás után a visszacsapási effektus, és elálmosodunk.

    Kedvelés

  13. Zsuzsi

    A nemalvás rész kb egy hónapig eltart. Hozzászokik a szervezeted a sokkhoz. Sport, este pia+szorongásoldó (nem tudom, hogy a placebóhatás vagy a hatóanyag, de működik)+ nagy néha egy negyed xanax, attól aztán alszol 10 órát, de mégsem altató. Ja és az orgazmus. Ha van titkos imádód, az most sokat segítene.

    Kedvelés

  14. Zsuzsi

    A nemalvás rész kb egy hónapig eltart. Hozzászokik a szervezeted a sokkhoz. Sport, este pia+szorongásoldó (nem tudom, hogy a placebóhatás vagy a hatóanyag, de működik)+ nagy néha egy negyed xanax, attól aztán alszol 10 órát, de mégsem altató. Ja és az orgazmus. Ha van titkos imádód, az most sokat segítene.

    Kedvelés

  15. Cirmi

    Lucia, láttuk ma a Brünót, ez valami olyan orvosság, ami másfél órára minden bajt elfeledtet. :) Szuper lett a fordítás! (A végén szépen kiírták a neved.) Filmeken, sorozatokon elaludni egyébként tényleg jó, főleg, ha időzítős a tv, és kikapcsol magától. Kitartás, én is veled vagyok ismeretlenül is!

    Kedvelés

  16. tz

    az ultimate nyugtató nekem az volt, h leültem este, szétnéztem, és megnyugodva konstatáltam, h nincs a környezetemben senki, akinek az esetleges hazugságain idegelni kellene magamat. hogy csupa megfellebbezhetetlen tény vett körül: a fotel, az asztal, a barátaim szeretete, a sör, stb.
    olvastam erről, h az ember bele tud hülyülni, ha arconhazudják, és h amikor – lévén nem hülye – szóvá teszi a gyanús dolgokat, a hazudozó egyszerűen közli vele, h pedig de. mmint h de igenis hülye.
    valamilyen szinten sztem megnyugtató azért, h nem neki volt igaza (nyilván).
    lehet varázsfőzeteket iszogatni jógapózban: amíg magaddal nem tisztázod, h legalább akkora jóság történt Veled ezzel a szakítással, mintha leszoktál volna a dohányzásról (még egyszer), addig csak járnak azok a fogaskerekek egész éjjel…
    vagy nem tudom most, a múlt vagy a jövő miatt aggódsz-e: a jövő miatti aggódáshoz hozzá kell kicsit szokni, eleinte meglehetősen nyomasztó a teljes felelősség. de ez az idő múlásával átalakul olyasmi felismerésekké, h “jé, már eltelt x hónap, és még mindketten életben vagyunk!” :)

    Kedvelés

  17. Tarhonyakártevő

    A sötét, a hideg, az éhes és a fáradt kölcsönösen erősítik egymást és a depit.

    A többi kiküszöbölése általában enyhíti az utóbbit is.

    Az önsajnálat sötétben virágzik. Bevált: nappal és/vagy fényben elaludni, illetve rendszeresen enni.

    Kedvelés

  18. Encsi

    Pont az s6 által említett hozzávalókból áll a Wörishofener Nervenpflege tabletta, mindenféle drogériában kapható: http://www.pirulapatika.hu/000003650/adatlap

    Full természetes cucc és teljesen kiüt, én ezzel éltem túl a szakításaimat ;) Ahogy előttem is írták: szép a “sportolj – fáraszd le magad – ez is az elgyászolás része” tengely, de az amúgy is megterhelő napokon csak ront még a krónikus fáradtság, szerintem nyugodtan szedjél be valamit egy kevés ideig, ha szükségét érzed.

    Kedvelés

  19. lific

    hova tabi 3. szavazat, azzal a kis kiegészítéssel, hogy irtó rossz íze van, úgyhogy én csak egy banánkarikába rejtve, nem összerágva, ezért aztán kissé fuldokolva nyeltem le, majd jó öt percig mozdulni sem tudtam a döbbenettől, hogy ez ennyire szar ízű-szagú tud lenni még így is… a hatása viszont köllött és jó vót.

    a hol a gyerek kérdésre meg időnként meglepve kérdezek vissza, hogy milyen gyerek??? az nagyot üt, ha nincs vkinek humorérzéke :)

    Kedvelés

  20. diogenesblues

    A legutóbbi múzeumok éjszakáján jöttem rá, hogy álmatlanság ellen nincs hatékonyabb szer 18. századi osztrák barokk festők bibliai témájú képeinek nézegetésénél. Mihelyt lesz egy kis felesleges pénzem, ki fogok adni egy ilyen témájú albumot, és szerződni fogok patikákkal, hogy árusítsák gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként.

    Kedvelés

  21. Andi

    nekem a hovától folyton olyan kusza és élénk álmaim voltak, hogy alig vártam, hogy felébredjek, és ha lehet még fáradtabb voltam utána, a remotiv viszont segített pár órát pihenni, persze ez mindenkinél eltérő lehet

    Kedvelés

  22. 1en

    ital és – bármennyire is hülyén hangzik harminc körül – nagy plüsskutya, amit ha valaki errejár, szolídan eldugok (kutyát, nem az italt). fél év alatt kifejlesztettem, hogy ital nélkül is megy kb. öt óra.
    remélem, neked hamarabb helyrejön. Muci biztos segít. ismeretlenolvasódrukk

    myo, hova lehet írni?

    Kedvelés

  23. s6

    Érdekes, az első pár hét után nálam is a sorozatok/filmek + édesség vált be, így kalória is ment valamennyi, mert amúgy brutálisan lefogytam, pedig eleve vékony voltam. Sportolástól csak felpörögtem még jobban.

    Gyógyteakeveréket is ajánlottak, amit végső kétségbeesésemben megpróbáltam, nekem bevált:

    10g citromfű
    60g komló
    20g galagonyavirág
    10g macskagyökér

    1 evőkanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 2 dl vízben 20 percig állni
    hagyjuk, mézzel édesítve lefekvés előtt 1/2 órával isszuk meg.

    Nem vészes az íze, méz nélkül is iható.

    Kedvelés

  24. nyina

    plusz egy szavazat a hova tabira, egy gond volt mindig, hogy folyt tőle a nyálam.

    én azért paráznék ennél erősebbet/szorongásoldót, bármi mást, mert az hosszútávon csinál benned mást. a hova nekem csak elaludni segített, de ha két óra múlva felébresztettek, simán tudtam normál tempóban és ésszel (már amennyi volt akkoriban) működni.

    Kedvelés

  25. myo

    Lucia, Neked ingyért, más nem-alvósaknak pedig kedvezményesen tudok felajánlani némi pszichós trükközéses segítséget (pl. szorongásoldás, relax, stb.) a rendelőnkben. Akit érdekel, dobjon nyugodtan egy mailt. Hirtelen ennél többet nem tudok tenni Érted/Értetek. A házban van egy óvoda is az emeleten. Lehet, elvállalnák a kicsit arra az egy órára. Majd rákérdezek.

    Kedvelés

  26. r-

    lucia, kerdezzed meg az isoldet, mert neki szakmabbja, de az van, h az altalad leirt helyzetben atmenetileg nagyon remek a szorongasoldo, lehet atmenetileg adni, nem, ne jojjon senki a hozzaszokassal, es azert fontos, mert ilyen psziches krizishelyzetben a nem alvas az amugy is brutal kimerultseget tovabb fokozza, ami gyerek mellett egyszeruen nem jo, de inkabb rossz, pedig en aztan nem vagyok gyogyszerhivo, de a krizishelyzeteken van, h segiteni kell, kisgyerekes, amugy esznel levo anyaknak a total kimerultseg nem jo irany

    Kedvelés

  27. tipicall

    Alvásra nincs jó módszer, csak rossz, úm. pia, én pl. 4-5 felestől simán alszom akár 3 órát is éjszaka. A sör az nemjó, mert attól fel kell kelni pisilni:) (és akkor beindiu a zAgy megint..) – de gyerek mellett ne próbáld ki mégse..
    /és jó lenne, ha minél előbb rendeznéd az életed, meg a lelkivilágod, mert úgy tűnik, hogy egy héttel eltolva bár, de párhuzamos életet élünk, de én nagyon nem akarom másét!!-kivéve ha lottóötös nyertes az illető/

    Kedvelés

  28. tz

    ja, ilyeneket szoktam én is válaszolni. meg hogy feladtam postai csomagban a kanári-szigetekre, hamár úgysincs pénzünk nyaralni menni, legalább lásson világot…
    érdekelne, h az ilyeneket kérdezők (főleg a sokfelkiáltójeles-sokkérdőjelesek) mit gondolnak az ő kis fejükben… vagy inkább mégse akarom tudni… :)

    Kedvelés

  29. tzs

    Tőlem is mindig megkérdezik, hogy hol a gyerek, ha ne adj isten nlküle jelenek meg valahol. Én azt szoktam mondani, hogy a sarki kocsmában ül és sörözik két bombázóval (2 éves)

    Kedvelés

  30. tz

    sorozatok és rengeteg édesség.
    ez most sablonosan hat esetleg, meg h meghízik tőle az ember, nekem lehet, azért működött, mert pl. nappal az étvágyam nulla alatt maradt, a kávé is kifelé igyekezett rögtön leérkezése után, szóval éjjel lehetett raklapszámra sütizni.
    ja, és majd ha jön az ősz, jön A Kockáspléd/A Kispárna, mint best ever sorozatnéző képzeletbeli barát.
    (+1 jótanács egyedülálló anyukának: szóló kalandbeszámolóidat MINDIG azzal indítsd, h hova helyezted el A Gyermeket, mert a tizedik szemrehányó magasságokba felívelő “ÉÉÉÉSAGYEREEEEK?!”-kérdés – tapasztalataim alapján – hajlamosít egy széklábbal történő válaszadásra. meg egy idő után olyan érzés, mintha mindenki ellenőrizni akarná, teljesíted-é anyai szent kötelességeidet, így, önként, hogy férfiember nem tartja rajtad a szemét, piha. mintha ellenőrzés nélkül nem ugyanúgy a maximumot adná az ember… ja, a szabadidődet folyamatosan elvitatókra is szeretnélek felkészíteni és a… hú, meg még nagyon sok mindenre :) kitartás.)

    Kedvelés

  31. nemsissi

    Az ilyen állapotokra nagyon jó a qrva kemény sport. Aerob kifárasztó sport, ami kimerít. Ja és rendszeresen jó csinálni. Renberak és szintentart. Mondanám azt is, hogy ashtanga jóga, mert az odab..sz, de azt előtte meg kell tanulni, arra meg lehet, hogy egy kisfiú mellett nincs időd. (de ha érdekel, én bizisten házhoz megyek és megtanítom az első 20 tennivalót)

    Kedvelés

  32. tilosaz

    nekem a citromfű-tea és a buta sorozatok bámulása egész jól bejött altatónak :D

    de a kocsi se rossz ötlet, ha elég kényelmessé tudod tenni.

    Kedvelés

  33. s6

    Aludni még vélhetően szarul fogsz jó ideig, de majd elmúlik ez is. Altató hülyeség, inkább próbáld kifárasztani magad agyilag, amikor kb. már bezuhansz az ágyba (hehe, nekem ez kevéssé sikerült, de hátha másnál működik) A lakást meg rendezd át, amennyire lehet, dobálj ki dolgokat, ami nem fontos, és egy idő múlva elmúlik nagyjából az, hogy eszedbe jut apró hülyeségekről valami másik apró hülyeség. Viszont tényleg jó, hogy körbevesznek a barátok, ennél nincs jobb gyógyír ilyenkor.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .