majdnem szakítósblog

Az van, hogy van nekem egy barátnőm. Jobban mondva barátnőnek azért lehet, hogy nem nevezhetném, inkább csak ilyen női ismerős, nem netről, máshonnan (amúgy sem netezik nagyon, a blogomhoz sincs semmi köze, IRL típusú személyiségnek nevezném). Most egy régebbi levél kapcsán jutott eszembe, felvettük a kapcsolatot, és hát hétvégén talán pont a viszonyunk lazasága miatt (közös ismerősök hiánya, relatív veszélytelenség) kijött belőle egy csomó minden. Az igazi barátainak értelemszerűen nem beszélhet ezekről, viszont nem igazán tudja, mit tegyen, úgyhogy felajánlottam, hogy majd én megkérdezem az én *barátaimat* (szóval aki halálosan gyűlöl engem, az légyszi most ne kommenteljen, de az se, aki nem halálosan, hanem szimplán csak utál). Igazából leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg arrafelé tart-e morális felfogások szempontjából a világ (engem is beleértve), amerre szerintem, vagy van még remény.

A helyzet a következő: Hófehérkéért pár éve eljött a herceg, minden szép és jó volt, összeházasodtak, boldogan éltek. Engem igazából mindig is az érdekelt a legjobban, hogy de azután mi történt, na hát ebben a történetben az történt, hogy született egy kislányuk, és továbbra  is minden szép és jó volt. Hófehérke otthon maradt a gyerekkel, de azért időnként el-elszabadult, illetve a herceget is könnyek és hiszti nélkül el-elengedte bulizni a barátaival. Egy időben kicsit gyanús lett neki, hogy egy gonosz mostohatestvér típusú csaj mintha állandóan a hercegen lógna a közös találkozásaik alkalmával, akkor ezt szóba hozta, de meg lett nyugtatva. Pár hete-hónapja viszont egy jóakarójától kapott egy pakkott egy csomó bulis képpel, amiken mind egymás mellett áll-ölelkezik a herceg és a gonosz mostohatestvér. Egy alkalom még elmenne, de azok a képek öt-hat különböző eseményen készültek az elmúlt félévben, ráadásul a herceg ezen időszak alatt mélyen hallgatott a gonosz mostohatestvérről, pedig a többi barátját-ismerősét szóba hozta, amikor a bulikról beszélt. Hófehérke nem konfrontálta a herceget, mert borítékolni tudta volna, hogy tagadni fog mindent, akárhogy is áll a helyzet (drágám, most nekem hiszel, vagy a szemednek), viszont nagyjából 90%-ra meg van azóta győződve a vádlott bűnösségéről. Azért nem akar szólni semmit, mert nem szeretné, hogy a válásig fajuljanak a dolgok (elsősorban nem az anyagiak miatt, hanem mert szereti a férjét, és nem akarja, hogy a gyerek apa nélkül nőjön fel), viszont az elfojtott feszültség nem tett jót a kedélyállapotának, és ez kezd a családi életükön is meglátszani.

Ez idáig elég egyszerű, de van folytatása is. Hófehérke ezidáig hírnevéhez méltóan viselkedett, az elő-előforduló udvarlókat tekintetének villámos sugarával verte vissza, még csak flörtölni se igazán flörtölt senkivel. Pedig volt, akin megakadt a szeme, de azzal az illetővel – nevezzük a legkisebb szegénylegénynek – minimalizált minden kapcsolatot, hogy kisebb legyen a kísértés. Most viszont váratlanul felbukkant a szegénylegény, hogy megkérje Hófehérke kezét-lábát-mindenét (a félreértések elkerülése végett, nem házasodni akar). Ebben a megváltozott helyzetben Hófehérke hajlana is rá, hogy igent mondjon, noha nem akarja elhagyni a családját, de úgy érzi, hogy a megtiport önbecsülésének jót tenne a rajongás, a szexről nem is beszélve, illetve, ahogy fogalmazott, ennyi neki jár. Már csak azért is, hogy egyensúlyba billenjenek a dolgok. Szigorúan csak egy kis nyári románc, nem több.

Na, és ha már így berobbantam az életébe, akkor, mivel szerinte én érdeklődöm az ilyen lelki dolgok iránt, megkérdezte, hogy szerintem mit tegyen, én meg (el nem ítélhető módon) a magam sajátos okai miatt azt javasoltam, hogy go for it (ugyanakkor engem nagyon elszomorít, hogy asszem, nem is ismerek olyan párt, ahol valamelyik fél ne lépett volna félre ilyen vagy olyan formában, néha tényleg reménytelennek tűnik ez az egész párkapcsolatosdi), de kíváncsi vagyok, hogy ki mit mondana, és miért. A válaszok összegzését és a jobb ötleteket majd továbbítom kivonatos formában.

131 thoughts on “majdnem szakítósblog

  1. lucia

    @Sam: hadd ne foglalkozzak ezzel, annyira nem érdekel már, lényeg, hogy ha a gyerek előtt jóval tudtam volna az akkori állapotokról, hogy mi van mögöttük valójában, akkor boldogan elhúzok a vérbe, de egy teljesen más valóság lett nekem behazudva, és az egész utólag derült ki, ennyi :) a nem kóser dolgokra akkoriban egyszerűen azt hittem, hogy én vagyok paranoid.

    Kedvelés

  2. Sam

    Bocsi, lehet nekem így kívülállóként többnek tűnt, csak mert már az erdélyi túrára írtad, hogy hónapok óta már szakítófélben voltatok és utána jöttek a kiderülős dolgok, meg különélés. Persze nem vájkálni szeretnék. És azt jól értem, hogy a gyerek kiderülésekor sem volt biztos, hogy együtt maradtok, meg ígérgetni kellett…

    Kedvelés

  3. lucia

    @Sam: egyrészt a túl sok részlet gyanús lett volna, másrészt a négy év alatt volt három rossz hónap (amit akkor munkahelyi problémákra fogott), a többi meg azzal telt nagyjából, hogy a másik fél dürrögött körülöttem, és biztosított rendszeresen múlhatatlan szerelméről. nem beszélve arról, hogy amikor a gyerek kiderült, akkor fűt-fát megígért, csak tartsam meg és maradjunk együtt. nem egy folyamatosan vagy nagyrészt problémákkal terhes kapcsolatról volt szó.

    Kedvelés

  4. Sam

    @lucia Csak nem értem, hogyha már tanácsot kértél, akkor miért nem a valós helyzetet írtad le, mert ez azért csúsztatás és úgy tűnhet, hogy egy tökéletes, rossz előzményektől mentes kapcsolatban történt mindez.

    Kedvelés

  5. Sam

    Ugyan régi poszt ez, de én csak most értem el idáig. A “Hófehérkéért pár éve eljött a herceg, minden szép és jó volt, összeházasodtak, boldogan éltek” “született egy kislányuk, és továbbra is minden szép és jó volt”-ból mennyi az igaz(tudom a lány nem)? vagy ez is a fikcióhoz tartozik? mert a bababecsusszanás előtt nem hónapokig szakítva voltatok, meg már máskor is előtte? vagy én nem értelmeztem jól?

    Kedvelés

  6. Marta

    Szia
    Ez teljesen OFF, de mivel már több mint fél év eltelt, meg rádtalált a
    boldogság is, merek kérdezni: tudnál arról bővebben írni nekünk, hogy
    így távolabbról visszanézve hogy sikerült az egyedülanyaság, milyen
    viszony maradt a gy.a.-val, milyennek képzeled a következő évet.. meg
    elég sokat olvastam a blogodat és a július-augusztushoz kérdeznék, hogy
    végülis amikor mondtad a gy.a.-nak hogy mindent tudsz, akkor tényleg
    mindent tudtál?, de honnan tudtad meg a korábbit? mert mondtad h ő
    beismerte (az aktuális is beismerte?)Meg sokan kérdezték csak épp nem
    válaszoltál, hogy végülis ki buktatta le? (és sejtésed előtte mennyivel
    volt, hogy megcsalhat?, vagy esténként nem járt haza, meg aztán írtad
    hogy párkapcsolati kérdésekben nem értetek egyet, ez mit jelent?.) én
    csak azért kérdezgetek ilyesmit, mert az én barátom kezd nekem gyanús
    lenni, aztán ki tudja mire figyeljek, pl eddig is eljárt a barátaival,
    dehát honnan tudjam hogy most hova megy, tiszta ideg vagyok.. Ja meg még
    egyet kérdeznék, amikor régen szétköltöztetek, akkor az az első lány
    miatt volt? Elnézést az indiszkrécióért.

    Kedvelés

  7. haNa

    Az írásod tetszik, de amiről írtál nem annyira…szemét dolog a “hercegtől”, aki méltán megérdemli a lefokozást. Viszont az érdekelne, hogy azóta mi van veled/tek?

    Kedvelés

  8. Viv

    Szegény L. kénytelen lesz megnősülni a jó híred érdekében mégiscsak a következő lászvegászi túráján valami kedves táncoslánnyal, hogy ne tegyék fel többet ezt a kérdést. (Én is Elvis-es esküvőt akarok.)

    Kedvelés

  9. lucia

    JA: ezt még egyszer megkérdezi valaki, azt letiltatom IP-ről :) nem, nem ő, az illetőről nem írtam eddig, legfeljebb áttételesen, és nem is fogok.

    Kedvelés

  10. ergab

    Végül hogy bukott ez ki a hercegből, hogyhogy elmondta?
    Hogy sikerült elérni?
    Hogy sikerült elérni azt hogy őszinte legyen?
    (van aki egész életén keresztül hazudik és tagad, így hófehérke sosem tudhatja biztosan, hogy mi az igazság)

    Kedvelés

  11. solarlane

    hááát..a múlkor baromi “okos” észosztó kisiparos módjára írtam Neked, hogy márpedig és mit és hogyan.. mert én baromi csodás párkapcsolatban élek és szerelmesen és oda-vissza őszintén. Eleddig. A királyfimnak voltak-vannak nőismerősei, írja-kapja időnként az sms-eket, maileket – persze, csak “ártatlanokat”, hiába néztem bele olykor a telefonjába és találtam olyat, ami magyarázatra szorult, mindig meg is lettek magyarázta, s év voltam a hülye, persze, aki el is hitte, hogy paranoid, azonfelül seggfej, mert más telefonjában kutakodik évente háromszor. Csak mindig akadt ott valami.. illetve valaki. És mindig ugyanaz. A királyfim minden évben egy bzonyos fesztiválon tölt két hetet, az elsőt munkával, a tényleges fesztivál-hetet csak munka címszóval és munkatársakkal. Tavaly ott megismerkedett egy lánykával – cca. 15 évvel fiatalabb, közösségi portálon csekkoltam;igazi kis ribanc -, na ő a rumli tárgya. Emberem tagad, mert ő nem olyan és soha és csak barátilag. Én meg takarítás közben megtaláltam egy cetlit amin az e-mail címe és password-je szerepelt. Leköptem a tükröt és elhittem, hogy beteges, paranoiás picsa vagyok, és ez baromira szemét dolog, de csakazértis.. És láss csodát: nem a kis ribanc hívogatta és kereste és írogatott – mint ahogyan az elhangzott a hercegem szájából mindannyiszor -, hanem ő írogatott olyan gyönyörűségeseket, nyálcsorgatós leveleket, hogy hajjaj.. Ja, és egyikben sem szerepel, hogy létezem.. csak az, h “voltam nyalani”, etc. A rázósabbakat meg sem említem, mert elhányom magam. Gáz.
    Szóval ennyit arról, hogy tökéletes párkapcsolat, meg arról is, hogy indulás előtt zokogva mondta, hogy ő még soha, senkit ennyire és velem akarja leélni az életét. Na ja.
    A bili még nem borult ki és tény, hogy undorító kutakodni itt-ott, de ezek szerint hasznos is lehet olykor. Ha így meg vagy vezetve, mindenképpen az. Hírszerzés = nemzetbiztonság.
    Lucia, kitartást! Téged is ki kell érdemelni, mint mindenki mást.

    Kedvelés

  12. lare

    óóó ,((( igazán sajnálom, hogy tényleg te vagy hófehérke…

    a bejegyzésből gyanítottam… mert először azt írtad: kislányuk született, aztán azt: a gyerek… ez amolyan elszólásféleség a lány az mindig is lány marad, de a fiú az gyerek… jahh hülye magyarázat…

    amíg másokkal történik a dolog addig az ember próbál okosakat mondani…

    basszus útálom, hogy többnyire igazam van… pl itt abban, hogy nem mai a sztori mostohatestvérrel, annyiban tévedtem, hogy mostanság is megy a keksz náluk… pontosabban, csak nem akartam leírni az első reagálásom, hogy naja ezek már régóta izélnek, de csak most jöttek rá, hogy a szájuk nem csak az ahhohh stb hangok kieregetésére való… hanem beszélgetni is lehet vele… és itt kezdődnek a bajok általában… ha csak keksz az valóban nem számít, de ha már azt is megbeszélik, hogy tegnap hányszor kakilt a gyerek, akkor már baj van… alakuló érzelmek vannak a háttérben ,(

    itt csak te tudsz dönteni és döntöttél is ,) hogy jó lesz-e nektek ez, azt majd az idő eldönti

    lehet, hogy a herceg felnő az infantilizmusából, újfent rész kíván majd venni a fiatok életében és szépen lassan visszahódítja a te szívedet is… de lehet hogy soha nem lesz ilyen és a vasárnapi apukaság is elfelejtődik egyidő után…

    csak a blogod alapján nem kívánlak megítélni, nem ismerlek, hiába írsz le dolgokat…

    csak annyit látok, hogy erős, nagyszájú, a jég hátán is megélő nő-anyuka vagy ,) és nagyon drukkolok nektek!!

    ööö ezt az erősnő című dolgot csak egy gyenge pasi tudja elviselni hosszútávon, egy olyan, akit az ágyhoz is kötözhetsz félnapokra ,))) és nem zajong akkor sem, ha meztelenül kell takarítania előtted ,)

    najóna ez szélsőséges volt kissé…

    *drukkol*

    Kedvelés

  13. Maitai szólt, uff

    Üssetek, ha rosszul gondolom, se férjem, se gyerekem.

    Miért tűri el a legtöbb nő azt, hogy a pasija csinál neki egy gyereket (jobb esetben közös megegyezéssel), aztán otthagyja, független lesz, csajozhat, mint legénykorában, a nőnek meg “ott marad a nyakán” a bébi (mert persze csodás, gyönyörű meg aranyos, de azért csak minden randira bébiszittert kell neki találni)??

    Törvényszerű, hogy a férfi, megfelelő anyagi fedezet mellett, bármit megtehet, a nő meg reszkessen, ha otthagyják, mert a kettőjük jövedelméből kalkulált anyagi helyzet hirtelen megborul?

    Szerintem ez igazságtalan.
    Azzal együtt hajrá, igazi herceget Hófehérkének!

    Kedvelés

  14. Zi

    ‘Hot Momma’ pólót Luciának:-)
    Képzeld Lucia, a környezetemben van egypár elvált ifjú harmincas nő kisgyerekkel, és mindnek van új imádója!!! Kb fél éven belül jelentkeztek értük olyan férfiak, akiknek gyerekkel együtt KELL a szexi hot momma. Jövő héten lesz az egyik esküvű.

    Kedvelés

  15. örömazürömben

    nem tudom nem észreveni, hogy szívemből örülök.
    nem tudom nem megérteni, hogy nyilván azért, mert most ismét szabad a pálya,
    és valaki másnak lehet luciája

    Kedvelés

  16. freemam

    Azért én egy nagyon naiv, nagyon hülye picsa vagyok. Én bizony nem sejtettem, hogy Te vagy Hófehérke………..
    Vigasztaljon, hogy van még rendes erkölcsű, normális pasi az ég alatt.

    Kedvelés

  17. Ó basszus, kezdettől attól féltem, hogy te vagy a Hófehérke, és sajnos tényleg. Másfelől meg ha van nő, akit nem féltek attól, hogy hosszú távon a legjobbat hozza ki ebből a helyzetből, az te vagy (így ismeretlenül, a blogjaid alapján). Szóval hajrá, ilyen helyzetben élni nem szabad, senkinek sem, de egy független, értelmes, jó csajnak szuper kölökkel meg aztán végképp nem! megy a drukk innen is!

    Kedvelés

  18. cinna

    én azt gondolom, h ha egy férfi kimondja, h együtt van egy nővel (azaz nemcsak jáccanak együtt, hanem együtt élnek), abban felelősség van.
    és a felelősség része az is, h nem dugok mással.
    mivel magam is tudom, h sokszor „télleg nem jelent semmit”, ezért bátorkodtam a fizikai megcsalást nem olyan nagyon véreskomolyan venni. mert hát emberek vagyunk, és mint ilyenek, gyarlók. (kivéve, aki
    nem.)
    a hosszan tartó, folytatólagos szeretőtartás (pláne kisgyerek mellett) viszont nekem azt jelenti, h az illető még nem nőtt fel, és egyszerre kell neki a mikulás is meg a húsvétinyuszi is, de jöhet még a barika is esetleg.
    márpedig ilyen emberrel, akinek nincs felelősségtudata meg szembenézése önmagával, együtt élni — nem jó.
    kívánom neked, Lucia, h ne veszítsd el emiatt a bizalmadat, és merj megint szerelmes lenni. úgy igazán, teljesen. majd.
    addig meg erőt. ami van neked.
    puszi.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .