a pesti autós közlekedésről (halál, halál)

Nincsen énnekem igazából sok időm semmire, mert a munka, de azért a hétfőre átrakott kedden elmentem a kocsmába.

A kocsma ezúttal is Pest belvárosában volt, ahova születni kell. Későn szembesültem azzal, hogy a Kossuth Lajos utca le van zárva, a rakpart le van zárva, a Dunához száz méternél közelebb lévő közlekedési lámpák nem működnek, és természetesen a Szabadság híd (környékestül) is le van még mindig zárva (három éve? négy?), továbbá mindenhol kocsisorok, és logikátlan irányban egyirányú utcák. Nekem meg egészen a Deákig el kellett volna jutnom, ehelyett olyan egy órát keringtem a Ferenciek tere környékén (este nyolckor!) majd feladtam, letettem a kocsit, és felindultan elgyalogoltam a kocsmáig.

A kocsmában igazából nem emlékszem, hogy mi volt, azt leszámítva, hogy a zombi-e vajon az új vámpír (nem, mert a zombi nem szexis fajta, mint arra Anngel rávilágított), azután alie és agnus visszakísértek az autónkhoz, illetve egy láthatóan ittas fiatalember is hozzánk csapódott, aki egy szót sem szólt, de érdeklődéssel hallgatta, ahogy a nagymamáinkról és várható örökségeinkről beszélgetünk, mindezt a Kazinczy utcától majdnem az Astoriáig, majd agnus lerázta.

Hazafelé egyébként csak egy olyan tíz percet keringtünk a Nyugati tájékán, de azokat a köröket alie-vel már megtettük egyszer, úgyhogy nem volt bennünk félsz. A Bajcsyról gyakorlatilag a lehetetlenséggel határos elmenni a Margithíd felé, pedig én benszülött vagyok, de figyelmeztető táblák nincsenek, sávok jelezve nincsenek, balra kanyarodás nincsen, csak szigorú, egyirányú utcák vannak, és a zord éjszaka. Kénytelen leszek keresni valami igen vonzó budai kocsmát, és átcsábítani oda mindenkit (esetleg csinálhatnék egy kocsmát, vagy nem tudom).

13 thoughts on “a pesti autós közlekedésről (halál, halál)

  1. Csiperke

    Hétfőn reggel 6-kor indultam Zalaegerszegről, 11 óra 51 perckor már sikerült is leparkolnom az Alkotmány utcában, úticélomnál. (Az út normál esetben 2.5 óra.Na jó, 3, hátha olvas közlekedési rendőr is.)

    Kedvelés

  2. Bálint

    Csak ajánlani tudom a Ponyvaregényt a 11. kerületben, nagyon közel a Móriczhoz, remek hely mindenféle akciókkal és jó árakkal. Budán, még ha csak éppen is.

    Kedvelés

  3. ujlakas

    Mondjuk Pestről átjutni Budára kb ugyanilyen horror. Munkahelyem normál tempóban 20 perc, praktikusan jelenleg másfél óra. Mázli, h nem bejárósként dolgozom :)

    Kedvelés

  4. agnus

    örülök, h beleírtad, h “agnus lerázta”, mer annyira büszke vagyok magamra h meg mertem neki mondani h húzzon el másokat követni. :)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .