persze lehetett volna egy nagyobb körben egy kicsi, és abban egy felkiáltójel, de nem

És igazából, ha szigorúan praktikus szempontból nézzük, nem a villanykörték miatt érdemes mosni-főzni-mosogatni egy fériemberre, mert villanykörtét becsavarni én is tudok. Meg bicikliláncot befújni WD40-nel is tudok (bár kevésbé lelkesen csinálom), meg múltkor a Leksvik könyvespolcot, amit a gyereknek vettem (tiszta véletlen, hogy az én könyveim vannak rajta) is simán összeraktam az instrukcók alapján. És a kocsit is le tudtam volna vinni a benzinkúthoz keréknyomás-kiegyenlítésre, legfeljebb egy kicsit bénázok.

Nem, a férfiember a knowhow miatt éri meg tisztára a törődést és karbantartást (és a szennyestartó elé leszórt szennyesek szétválogatását). Mert amikor az autópályán a világító motor ikon mellett kigyulladt egy zárójelbe tett, aláhúzott felkiáltójel is, akkor én biztos voltam benne, hogy ezzel azt akarja mondani nekem a gépjármű, hogy de most aztán már tényleg nézessem meg, mi van a motorral (egyébként valszeg semmi, mert a rendszer újrabútolása után általában csak napokkal később gyullad ki, azért halogatom). A kéziféket, ami egyébként a Priusban lábbal működik, persze kipróbáltam előtte, hogy nem nyugtattam-e véletlenül rajta a funkciójavesztett bal lábamat (még az elején próbáltam gokartozni a kocsival, hogy egyik láb gáz, a másik fék, de biztonságosabb a hagyományos leosztásban), de nem, úgyhogy biztosra vettem, hogy ez egyfajta nyomatékosítása annak, amit már régóta próbál közölni velem az autó. Viszont azért felhívtam a fiúmat, aki az ikon részletes körülírása után elmagyarázta nekem, hogy az nem egy zárójelbe tett, aláhúzott felkiáltójel, hanem egy leeresztett kerék elöl-, avagy hátulnézeti képe, benne egy felkiáltójellel, majd kiment, és házilag felfújta az összeset, vagyis nekem nem kellett másfél napig agonizálnom, időpontot kérnem a szervizbe, megszervezni a gyerekkel való odavitelt, odavinni és hazahozni az autót, közben kifizetni tetemes pénzeket.

Szóval az ember, ha nő, akkor vagy tartson férfiembert, vagy legyen tisztában azzal, hol találja meg a mindennek a használati utasítását, aszondom.

15 thoughts on “persze lehetett volna egy nagyobb körben egy kicsi, és abban egy felkiáltójel, de nem

 1. grafur

  Jó kis írás! :)
  Épp csak az egyik komment miatt szólok hozzá:
  “Chipie, nálunk a fiúm szerint 100%-ra teljesítem minden párkapcsolati kötelességemet azzal, hogy a Mellek Hordozója vagyok, a többi csak bónusz :)”

  Ugyanennek van fordítottja is, mert míg te a Mellek Hordozója vagy, addig ő a Fallosz Hordozója, azaz ezen elméleti síkon ő is 100%-ra teljesíti a kötelezettségeket, knowhow-ok nélkül is (dehát az csak a bónusz ugyebár). :) Az meg, ha még süt-főz-mos-takarít, az meg már az pro-advanced bónusz.
  Sarkosítva, egyszerűsítve: mindketten testi adottságokból kifolyólag 100%ra teljesíti a kötelezettségeket, a ruha mosódjon ki magától, a kaját hozza a pizzás, a kocsi meg jó lesz a szervízben! :D :D

  De azért nagyon tetszett a “Mellek Hordozója” kifejezés! :) :) :)

  Kedvelés

 2. angyaljel

  Hát nem tom. Én pl azért tartanék férfiembert, hogy miután sokat-folyton törődtem vele, amikor nagynéha rossz napom van, akkor csak odabújhassak hozzá, és senki semmit se szólva csak úgy lehessek (mintegy le van sz…va a világ alapon). A többit, aminek a fiúk olyan jól tudják a knowhow-ját, simán nem csinálom meg…

  Kedvelés

 3. sárga

  bezony..luciat nagyon szeretjük.
  csak nézz jobbra :)

  ha van időd, olvasd végig bátran.
  nagyon megéri. én a terhességének is szurkoltam annak idején..

  Kedvelés

 4. Töprengő

  Nagyon kellemesen vigyorogtató időnként a nő szemszögéből látni magunkat, főleg,ha ilyen jó stílussal, megejtő iróniával találkozhatunk… Lehet szeretni Luciát…

  Kedvelés

 5. lucia

  Chipie, nálunk a fiúm szerint 100%-ra teljesítem minden párkapcsolati kötelességemet azzal, hogy a Mellek Hordozója vagyok, a többi csak bónusz :)

  Kedvelés

 6. Chipie

  És mi van azokkal a pasikkal, akik olyanok, mint az enyém, villanyt, kocsit, egyebet szerelni is tud, meg főzni is szeret….úristen, funkciótlan vagyok! Ja, nem, szülni nem tud és hisztiben is gyenge :-)

  Kedvelés

 7. Botond

  Ó! Hát ez az! Köszönöm! Akkor ez a megoldás! Na lássuk! Lyukat már tud fúrni a falba, tankol a kocsiba… A mesékben ugye három próbát kell kiállni. Akkor a bölcs varázsló útmutatása szerint, meglesem legközelebb villanyszerelés közben. Csalinak kiteszek egy izzót a kiégett helyett. Ha megoldja, kap vacsorát és maradhat. :-) Ez elég praktikus? Virágot azért még én kell vegyek?

  Kedvelés

 8. lucia

  Botond: ööö, én a bejegyzésben a szigorúan praktikus szempontokat emlegettem, szóval szigorúan praktikus szempontból a főzni, satöbbi szerető pasik tartsanak villanyszerelő nőt :)

  Kedvelés

 9. Botond

  Kedves Lucia!

  És miért tartson nőt az a pasi, aki imád főzni, bevásárolni? És tud mosni, vasalni, takarítani, igaz, ezeket már kevesebb lelkesedéssel. Szóval ha az ember férfi-ember, akkor azon kívül, hogy imádja a nőjét, miért tartja? Mert szép? :-) Mint egy festményt? :-)

  Kedvelés

 10. halaloszto

  biciklilancot ne fujkalj wd40-el! alig van benne olaj, viszont a meglevo zsirt kimossa a lancbol. hasznalj lancspray-t, motorhoz valot, vagy TF2-t.

  vajk
  (egy pasi)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.