erről könnyű leszokni

A Sorozatjunkie-t meg most vettem ki a readeremből, pedig már az gyanús lehetett volna, hogy a bárgyú, röhögőgépes sitcomokat élteti folyamatosan, de gondoltam, egy ilyen blognak az a célja, hogy minden sorozatban megtalálja a szépet, hogy mindegyiknek potenciális célközönsége legyen ő. Most viszont a legújabb bejegyzés első bekezdésében az áll, hogy 1. a Buffy* 12 éves kor felett / Y kromoszómával élvezhetetlen, 2. A Firefly** nem jó. Ezt már kénytelen voltam jelnek venni, hogy én nem tudok együtt rezegni a Sorozatjunkie-val, úgyhogy inkább különösebb szívfájdalom nélkül most búcsúztam el tőle, még mielőtt túl sokat egymásba fektettünk volna.

(És értem én, hogy felgyorsult világban élünk, ahol afelé tolódtak az értékek, amit 80-as IQ-val is könnyen meg lehet emészteni, max. 20 percben, négy reklámszünettel, egyszerű, nem bonyolult személyiségekkel, amiben az a legnagyobb probléma, hogy ki akar-e járni kivel, de én öreg vagyok és maradi, és az olyasmit szeretem, ami sokkal buffysabb és fireflyosabb, legyen bár kevésbé trendi, és az olyasfajta, mindannyiunkban ott feszülő félelmekre is nyit és feloldást kínál, mint például hogy mit tegyünk, amennyiben átzuhanunk egy párhuzamos univerzumba, amelyikben a legjobb barátnőnk vámpír és rettegésben tartja a környéket. Illetve azokra a sorozatokra is nagyon nyitott vagyok, amelyekben a férfiak nem megosztják egymással az érzéseiket, hanem a turbinába lökik a hőzöngő gonoszt. Szeretem még a hosszú meghitt sétákat a tengerparton lóden-, opcinálisan bőrkabátos férfiakat, de abból a fajtából, amelyiken látszik, hogy nem válogat a boltban hosszan lóden-, illetve bőrkabátot, hanem az csak valahogy odakerül hozzá, mindig is volt neki. Satöbbi. Ettől függetlenül a Dollhouse tényleg valszeg nem túl jó, de ez legfeljebb a vak tyúk is talál szemet esete, ami a Sj-t illeti. Azt viszont sose fogom megérteni, miért releváns egy sorozattal kapcsolatban, hogy egy este kábé hányan nézték.)

* Az a sorozat, amiben nincs röhögőgép, remek, nem erőltetett szójátékok és helyzetkomikumok viszont igen, jellemfejlődés, váratlan fordulatok, vámpírok igény szerint lélekkel vagy anélkül szintén. Sőt, leszbikusok. Mi több, leszbikus vámpírok!

** Az a sorozat, amiért a sorozatot, mint műfajt feltalálták.

14 thoughts on “erről könnyű leszokni

  1. lucia

    hát eddig még soha senki nem jött oda, csak 3x-4x kaptam kommentet vagy levelet, hogy láttak, de a blikk például még egyszer sem kersett meg, úgyhogy egyelőre nem nyomaszt a hírnév átka, vagy mi :)

    Kedvelés

  2. L-spotter

    kedves lucia,
    igazából én spottoltalak a mekinél s fordultam nyinához, gyermekem anyjához:
    – lúcsija.
    – tessék?
    – ott.
    érdekelne minket és valószínűleg a többi rajongót is, hogy mióta ismernek meg és mennek hozzád oda tökidegenek? gyakran történik? és zoárdhoz? egyfajta celeblét a sztárblogger-lét? és hogyan viszonyulsz mindehhez?
    köszönjük.

    Kedvelés

  3. lucia

    nyina: ja, siettem, már a harmadik helyen próbáltam egy nyavalyás tízezrest felváltani, mert a zöldségesnél várt az eprem, közben a gyerek otthon rítt éhesen (gondoltam én, de igazából az apjával majomkodtak, mint kiderült).

    nekem azért tetszett a firefly, mert tök jó :) mármint nagyon kevés olyan sorozat van, amiben nem azt érzem, hogy itt most színészek játszanak (erről mostanában volt egy xkcd strip sorozat is, illetve állítólag a forgatás is nagyon beleélős volt), meg mert vannak benne a szokásos joss whedonos poénok, apró, de tényleg váratlan fordulatok, meg igazándiból katartikus jelenetek (mint amikor a reaverek elől menekülnek, bár az asszem már a serenityben van). nekem tényleg a firefly a sorozatok csúcsa, még a giccsbe hajló zenéit is szeretem, de persze ízlések és pofonok :)

    Kedvelés

  4. nyina

    ma akartam írni, hogy elkezdtem a firefly-t nézni, mert a lucia szerint jó, de én nem értem, hogy szerinted ez miért olyan /nagyon/ jó.
    aztán nem írtam, mert taknyos a gyerek, de ez mellékszál. erre pár órával ezelőtt celeb-spotting volt a mekinél, és már indultam volna megkérdezni személyesen, de úgy tűnt, siettél.
    viszont égi jelnek veszem, hogy akkor mégis megkérdezzem, mert nem mondom, rendben van, meg orrszívás közben egész üdítő, de annyira nekem nem egetverő. neked miért?

    Kedvelés

  5. lucia

    hát nem tudom, én simán nézek sorozatokat mosogatás közben, vagy hímzés közben, vagy evés közben, mióta megvan a gyerek, etetés, ill. fejés közben is néztem többször, a közös sorozataink azok esti családi programok, szóval fogalmam sincs, hogy nettó mennyi időm szabadulna fel, ha nem néznék sorozatokat.

    Kedvelés

  6. human

    a nézettségre könnyen tudok válaszolni amúgy, bár valamennyire engem is hidegen hagy, de sorozatod túlélési esélyeit ott tekintheted meg, hétről hétre, plusz adrenalin.

    a többit meg elmondták, 5000 posztból 10-et írt snake, plusz láthatóan kevésbé érdekelnek a sorozatok és a régieken nosztalgiázol ebben az írásban is, ennyi. A röhögős sitcomok között meg igenis van jó, gondolom a jóbarátok/albundy kettősből is elismered legalább az egyiket, ha nem is szreted.

    Kedvelés

  7. lucia

    jóvanna, troll hát troll, akkor sem akarom ilyesmin idegesíteni magam, meg tényleg nem valószínű, hogy komoly lelki problémát okoznék ott bárkinek azzal, hogy leiratkozom, és így is túl sok feedem van. a legtöbb posztjukat el sem olvastam, mert számomra érdektelen volt (a reality szerintem más (és béna) műfaj, a statisztikai adatok, a pletykák és az induló/finálézó listák engem nem érdekelnek, a kritikák általában sótlanok voltak, nem rezegtem rá, na). a filmbuzi blog marad, ha fikázós posztot akarok olvasni valamiről, majd megyek az indexre.

    Kedvelés

  8. mohikan

    Nem mintha megrázná őket, hogy kivetted a readeredből az oldalt, de talán jobb ha tudod, hogy az írást elkövető egyén a sorozatjunkie.hu negatív megmondóembere, eddig kábé hét bejegyzéssel összesen. Egy troll. Te ugrottál rá. Ez van.

    Kedvelés

  9. Encsi

    Lucia, maximálisan osztom Buffy- és Firefly-imádatodat! Viszont mielőtt örökre megutálod a SJ-t, szólok, hogy az általuk “kultnak” tartott Snake olt rovat tizennegyedik gyöngyszemébe botlottál, amely rovatban a szerző egyébként módszeresen szétcincál minden sorozatot, amelyet postolásra méltat… Jó, én sem értem, hogy a gigafika a köbön miért olyan népszerű (ha nem is túl gyakori) arrafelé, de Snake rendszerint jó kommentgenerátor, biztos néha szükségét érzik bedobni, hogy felkavarja az állóvizet :)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .