az aktuális sorozatokról

Az összes ismerősömnek tetszik a Californication (ők, legyenek szívesek, ne olvassák tovább ezt a posztot, légyszi-légyszi), úgyhogy most ledaráltam az első évadot, és nekem egyáltalán nem jön be, a szereplői tutyimutyik, története nincsen (lagymatag), mindenki minden élethelyzetben ugyanolyan arcot vág (David Duchovny jámborul bávatag, Madeleine Zima meg folyamatosan úgy vigyorog, mint akibe van lőve, de nem a jó értelemben), és a főcímzene (továbbá egyik zenéje) sem tetszik, szóval könyörögve kérem, jelentkezzen mindenki, aki szintén nem szereti, mert amikor tizenhét éves koromban az istenített angoltanárnőm azt mondta, hogy Updike az egyik legjobb író szerinte, akkor elolvastam az Updike összest (sok!) magyarul, majd utána angolul is, hátha csak a fordítás nem volt jó, pedig utáltam, de azt gondoltam, talán rájövök, mi a jó benne. És most egyáltalán nincs kedvem még x évadot végignézni a Californicationből, mert nagyon szenvednék közben, úgyhogy győzzön meg valaki, hogy a híresztelések ellenére tényleg rossz.

Az Ally McBeal viszont jó (jobb későn, mint soha).

47 thoughts on “az aktuális sorozatokról

  1. lla

    Én a pájlotot láttam a Californicationből. Volt pár jó jelenet, de az egész rém hatásvadász és eredetieskedő. Duchovny pedig csapnivaló színész. Úgyhogy én sem néztem tovább, gratula, hogy kibírtad az egész 1. szezont.
    Nekem meg Vonnegut nem jön be, se Graham Greene se, meg Orhan Pamuk se és és még egy sor fazon, akik elé leborul a fél világ. (És ez annál különösebb, mert irodalomtanár lennék.)
    A blogod szuper, most kavarodtam ide isoldééről.

    Kedvelés

  2. zs

    californication szerintem is jó. nem tom mit kell felháborodni ‘ezeken az erkölcsökön’, meg a bugyiledobáláson, ez egy FILMsorozat, ami ugye köztudottan nem = a VALÓSÁGGAL… (+ erről nekem az jut eszebme, h mindenki teljesen fel volt háborodva az Equus premierjénél hogy David Potter Akárki pucér a végén. ééés? miért ez a lényeg? van hogy adott közölnivaló megkívánja, de miért ragadunk ki egy részletet, miért nem tudjuk egészében nézni a dolgokat??) nekem egyébként direkt bejön ez a hippi életérzés, sajna akkoriban még perverz gondolat sem voltam, kimaradtam a jóból bizony, úgyhogy film- és könyvélmények alapján pótolom…(: amúgy tényleg nem egy nagy sztori a ca., ámde viszont ellenben szórakoztató. szerintem.

    Kedvelés

  3. gargoyle

    lucia: ird meg glorianak hogy akarjuk, kerjuk, koveteljuk, monitorokkal fogunk a parlament ele vonulni (: szoval legyen szives es irjon legyszilegyszilegyszi (:

    es te is persze. sokat (:

    jo, tudom ez nem kivansagmusor (:

    Kedvelés

  4. pappito

    a my name is earl az megyen itt a tévében és jó.
    rekommendálom.

    (megy az “unauthorized history of new zealand” is, de az beteg. Ha igazán beteg helyi film, akkor az Eagle vs. Shark-ot javallom, szépen interpretálja a helyi miliőt. meg vicces)

    Kedvelés

  5. human

    a californication egy nagyon rossz sorozat, ezt csak megerősíteni tudom.

    Például nincs benne igazán pozitív női szereplő sem (amivel rögtön kiesett sok nézőnél a tejszínes bödönből), hiszen néhol olyan mintha egy kamasz írná (vagy LA ilyen?) és minden nő szinte az első szóra már dobja le a bugyit. Ezek az erkölcsök, hihetetlen! Aztán meg Hank túlságosan is hippi, mi ez, 70-es évek? Rock and roll, dorgok, pucnik? 2008-van emberek, semmi oldschoool, higított Hunter S. T. írót nem szabad tévére vinni!

    Borzasztó ez a sorozat, borzasztó. A hanyatló nyugat, sőt, emberiség legékesebb bizonyítéka.

    Kedvelés

  6. mondat

    hát ugyan hogy célozhatnék én a te súlyodra, Jack, ha nem is tudom, milyen az? roberto gyönyörűen megválaszolta a kérdésedet, annyit tudok csak hozzátenni, hogy: lásd magad előtt, amint az internet fele kacsintgat ki egy “szép zsíros bödön”ből. nem kell hozzá sok fantázia. (a google chrome csak a Jack és az internet szavakat nem húzza alá piroshullámos vonallal)

    Kedvelés

  7. roberto23

    zsíros bödön hogy jobban csússzon.
    zsíros bödön hogy kenyérre lehessen kenni.
    zsíros bödön hogy csillogjon.
    szép zsíros bödön.
    zsíros bödön paprikával.
    (…)
    zsíros bödön paradicsommal és paprikával.
    zsiros bödön sok zsírral.
    zsíros bödön palacsinta módra.
    zsíros bödön a köbön…

    igen. azt hiszem, ez minden zsíros bödön, amit ismerek.

    :)

    sorozatok luciának:

    black books
    ed
    my name is earl
    dexter
    northern exposure
    coupling
    lost in space
    the man from u.n.c.l.e. :)

    Kedvelés

  8. PsycloneJack

    Olyan ritkán találkozom olyannal, aki a sajátomhoz hasonló szinten szőrözős.
    Azt hiszem, kedvellek. Bár csaj lennél.

    A “rendszeresen” a látható tapasztalatnak szólt. Azt viszont légy szíves magyarázd el, hogy miért emlegetsz egy “zsíros bödönt’, ha nem a súlyomra célzol? Miért kenne be bárki is egy bödönt zsírral? Annál azért egyszerűbb gép. Ellenben a zsírosbödönt nagymamám kamrájában igen gyakran kerestem fel kölyökkoromban karéj kenyérrel, szóval _én_ zsírosbödönt már láttam, zsíros bödönt még nem. Minek az?

    Kedvelés

  9. mondat

    a rendszeresent kicsit túlzásnak érzem, az pedig ott nem helyesírási hiba, hanem jelentésbeli különbség. ti. mást jelent a zsírosbödön (egyfajta bödön, amiben zsírt tárolnak), megint mást a zsíros bödön (bármiféle bödön, amit összekentek zsírral). aztán lehet, hogy tévedek, valószínűleg bölcsészségem okán. a humortalanságom is annak lesz betudható, így belegondolva.

    Kedvelés

  10. PsycloneJack

    Biztosan nem, ha fejfájáskeltő bölcsész módra rendszeresen belekötsz jelentéktelen helyesírási hibákba, illetve továbbra sem értem, hogy jön ide a “zsíros bödön”, miért (vagy miért nem) egyértelmű szerinted a “PsycloneJack” elnevezés.
    Persze mindez azért is lehet, mert olyan ignoráns vagyok, mintha egy betonszarkofágban ülnék. Vagy feküdnék. Vagy téblábolnék.
    Attól függ, mekkora. A szarkofág.

    Kedvelés

  11. mondat

    Jack akkor sem hallhatná a választ, ha akarná. Legfőbb oka ennek a közte és mondat közt lévő áthidalhatatlan távolság. a zsíros bödön (így, külön) metafora pont annyira egyértelmű, mint pl. a PsycloneJack elnevezés. (csak nem emberemre akadtam?)

    Kedvelés

  12. PsycloneJack

    – Tessék? Nem értem, mire vonatkozik a zsírosbödön-metafora. – értetlenkedett Jack, bár maga sem tudta, hogy akarja-e hallani a választ.

    Kedvelés

  13. Mike

    nekem sem tetszett, kábé 6-7 részig jutottam, de mindegyiket úgy néztem, hogy ‘majd a következő biztos jobb lesz’. Néztem, mert vizsgaidőszakban próbáltam nézni tanulás helyett és mivel angolul volt, meggyőztem magam, hogy így legalább hasznos is nyelvtanulási szempontból. mondjuk nem túl változatos a szókincse…

    Kedvelés

  14. cinna

    updike: jó (a fordítás is; köszönjük, göncz papa).
    kb 25-ig.

    (auster uez, kb 30-ig.)

    sorozatok: ehhez nemtok hozzászólni, ezt a függőséget sose értettem.

    lucia: jó fej vagy, és jó az ízlésed:P

    Kedvelés

  15. R.

    californicationt még nem láttam, de mivel updike-nál már volt olyan ami tetszett, így most kíváncsivá tettél.
    ally mcbeal pedig egyértelmű és csodálom, hogy még csak most kattantál rá.

    másrészt meg luciánál azért is jó kommentelni, mert rohadt opportunista népek vagyunk és hátha a komment alapján a különben siralmas és unalmas saját oldalunkra is tódulnak a népek.

    Kedvelés

  16. JoeP

    Nem feltétlenül. Engem például a szerénységed vonz. ;)

    Ja, Updike-ot én sem szeretem. Arról meg már hallottam, hogy a tévékben vannak sorozatok, de ennél közelebb nem jutottam hozzájuk.

    Kedvelés

  17. mondat

    hogy csinálod ezt, lucia, hogy annyira népszerű vagy, hogy az internet fele rögtön itt van, és biztosít a véleménye tiéddel egyezőségéről, csak hogy bekerülhessen a zsíros bödönbe?

    Kedvelés

  18. rosal

    Ally McBeal az nagyon király volt. Vmi furcsa oknál fogva környezetem viszont nem bírta, azt mondták, én is ugyanolyan hüje vagyok, mint az ügyvédnőm.

    Kedvelés

  19. mazsola

    szerintem is pocsék. plusz David Duchovny is pocsék. egyszerűen kimondhatatlanul rossz színész. és Updikeot kb. a tizedik sor után raktam félre…

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .