nemzetközi nap

Ültettem hurmamagot, ki is hajtott, leveledzik, úgyhogy olvasgatom a
szakirodalmat. Mondjuk én sem vagyok kezdő az árnyalt, többszintű
fogalmazás terén, de a japánok mindent visznek.

"Ha a datolyaszilvát mandarinnal ábrázolják, akkor a képet úgy kell értelmezni, hogy "kísérje szerencse minden vállalkozásod!"."

17 thoughts on “nemzetközi nap

  1. lacika

    Eszembe jutottál, Lucia; néha szoktál olyat csinálni, hogy – kihasználva a szövegformázás újabb lehetőségeit – áthúzott szöveget írsz, mint ha meggondoltad volna magad írás közben. Ezek állat jó poénok szoktak lenni, a kedvencem a “…felnőtt ember, aki el tudja dönteni, hogy haza akar-e menni -a-zsiráfhoz-és-a-nyuszihoz-…” ezen nem csak nevettem, de picit – bevallom – könnyeztem is.
    De mit látok; ezen
    http://www.the-brights.net/forums/forum/index.php?showtopic=8012&hl=
    a fórumlapon lenyúlták az ötletedet: “…produkálni meggyőző érveket egy -olajmező- katonai fenyegető tényező elfoglalásához…”

    Kedvelés

  2. Parker Lewis

    asszem az ilyen szerzoi kommentet hivjak kulonos es indokolatlan kegyetlensegnek. eddig tok jol voltam, most meg izgat hogy mi az ami titkosos. aaaarrrgh

    Kedvelés

  3. gargoyle

    ez alapjan a magyar nok siman lekorozik megfogalmazasretegekben a japanokat. mondjuk nem tartalmazza a forras az informaciot hogy ezt japan ferfi vagy nonel kell a leirtak alapjan ertelmezni (:

    Kedvelés

  4. Tarhonyakártevő

    Ja.
    Akkor már tudom, de ezt a nevet nem ismertem. Az orosz csokikról pedig traumatikus emlékeim vannak gyerekkoromból, akkor maradtam vissza a fejlődésben. Azóta még nem mertem megint megpróbálni.
    Akit érdekel: orosz kajabolt a Mammut piac külső oldalán, a Széna tértől lehető legtávolabb eső oldalon.

    Kedvelés

  5. lucia

    a hurma az datolyaszilva vagy kakigyümölcs, állítólag japánban (is) nagyon népszerű, nagy paradicsomszerű, sötétnarancssárga, barack állagú, édes gyümölcs. a konféti meg az orosz csokik gyűjtőneve, ezek kicsik, kilóra adják őket, olyan deli csoki színvonalat képzelj el.

    Kedvelés

  6. Tarhonyakártevő

    Lucia,
    elárulhatnád egy gasztronómiailag visszamaradottnak a hurmát és a konfétit, cserébe szerzek neked autentikus és kifinomultan árnyalt japán közmondásokat.

    Kedvelés

  7. lucia

    én imádom, de csak túléretten szabad enni a csersav miatt. éretten leszedi az ember, vár két hetet, és úgy. mondjuk nincs túl kifinomult íze, leginkább lényegretörően édes, de én szeretem.

    Kedvelés

  8. osiris

    Ó te szent ég. Ettél is már hurmát, vagy csak kísérletezel vele? Nálunk van a kertben, és kitartóan próbálkoztam vele, de szerintem nem alkalmas fogyasztásra. Az én fogyasztásomra semmiképp.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .