eseménydús napjainkról

Az előszobaablak párkányán tárolt dekoratívan döglött légy mellé odahelyeztem egy szintén jóképű döglött darazsat is, hogy legyen társasága. Később agyonütöttem a konyharuhával egy százlábút, de az csúnya lett, úgyhogy egyszerűen csak kidobtam, úgyis csak kiközösítették volna.

20 thoughts on “eseménydús napjainkról

  1. lucia

    marhaság, semmi mammonos dolog nem állt közénk a glóriával, csak én tenyérbemászóan htb-szerű lettem (igazából csak depressziós, de úgy nézett ki), ő meg maradt az a sörös rockos típusú lány, aki mindig is volt.

    Kedvelés

  2. Aurelio Buendia

    Inkább hozzájárulok a fősodorhoz:
    -axe dekoratív légyhaláláról jutott eszembe: 2 haverom (eccerrégen) szavakat szokott gyártani. Kedvencem volt a “szömcögés”,ami hangutánzó szó: Mikor a légy nekirepül a villanyoszlopnak, elájul, és csúszni kezd lefelé, a fába akadó körme adta zajt nevezzük így.”

    Kedvelés

  3. Aurelio Buendia

    Lucia:
    -Há’ hogyne+ none of my business, ezt a választ is köszönöm.
    – azért az isoldeval :) helyesírásán én is ugyanúgy szeretek eltöprengeni, mint…te…vagy a hiányolt regényhősnő.
    – khm, pont ilyesmire gondoltam (“életvitelbeli különbségek”); pláne ha Mammonhoz való viszonyulásról van szó. További kifejtéstől tartózkodom, sem terjedelemben, sme mélységileg nem akarok visszaélni a vendéglátással.

    Kedvelés

  4. gargoyle

    eletvitelbeli kulonbsegek? te nem birod a tuzoltokat? :o (:

    nalunk legutobb a haziallatok a csokoladeba feszkeltek be magukat. akkuratusan minden egyes celofanba csomagolt toltott csokin atfurtak magukat, de mindegyikben csak 1 furat! (:

    Kedvelés

  5. nelli

    tegnap, mikor kiürítettem a fűszeres szekrényt, kiderült, hogy a kukoricadara, a búzadara, a rizs, a cukor, és egyebek mind megteltek kis apró fekete bogarakkal. pedig nem én neveltem őket. hulláikat szivesen kölcsönadom a gyűjteményedbe.

    Kedvelés

  6. ErrorFlynn

    Volt nekem egy kaszáspókom, valami arisztokrata neve volt, meghittem mászkált a combomon, ő belefulladt éjjel a limonádémba. legalább szép halála volt, gondoltam. de lehet, hogy cukorra pályázó gombaspórák fészkeltek az agyába.

    Kedvelés

  7. szkifi

    a tesóm egyszer tudtán kívül, nevelt vagy 200 db koromfekete földigilisztát a vitorlavirága alatt. akkor derült ki, mikor nagyobb cserépbe ültette.
    szóval fertőzött vagy mi, lehetett a virágföld, és szépen kikeltek benne.

    szóval a döglött rovar és gombaspóra az pöttyös könybe való, az életre kelt virágcseréphez képest, higgyétek el nekem gyermekeim!

    Kedvelés

  8. lucia

    de igen, barátkozom a glóriával, bár életviteli különbségek miatt volt egy szakításunk a nyáron, szomorú történet, viszont van remény a diplomáciai kapcsolatok helyreállítására. de azért barátkozhatok Isoldével is, ugye?

    Kedvelés

  9. Buendias, Aurelio

    most nem magyarázkodnék, hogy most előszörírokide, derégótanagyontetszikahogyírsz, stb., mert perszehogy. Hanem csak megkérdezném – NEM aurél vs. eduárd kapcsán – hogy Te a glóriával már nem barátkozol? Csak mert nem emlegeted. Már inkább az isolde-dal szoktál játszani?

    Kedvelés

  10. nodekornél

    nekem két téli pókom volt, aurél és azt hiszem, eduárd. komoly lelki kapcsolatban voltam velük, míg ők mozdulatlanul teleltek. kicsit elkeserített, mikor tavasz ébredtével kiderült, hogy aurél eduárd levetett bőre, vagy eduárd által kiszívott üres póktok :(

    Kedvelés

  11. spirea

    de hányszor, human…

    én most élő pókot nevelgetek a lépcsőn, a neve frigyes. de extrákkal felszerelt, mert mozog is.

    valamelyik tv-n van egy jurassic parkos “dokumentumfilm” amúgy, hát az nagyon pöpec, ahogy megfigyelik a mindenféle ősrémségeket, mintha csak bambuszt rágcsáló pandamacik lennének.

    Kedvelés

  12. axe

    a dekoratívan megdöglés az az, amikor a légy hirtelen felsikolt: úristen meglőttek, a szivéhez kap és lassított felvételként elterül a földön, majd a lábai még rázkódnak pár percig, miközben a felkavart por szép lassan belepi élettelen testét?

    Kedvelés

  13. vajk

    Eleg durva sci-fit lehetne irni abbol az alapgondolatbol, hogy egy eloskodo belyasolva a gazdaszervezet(ember) idengrendszeret, a sajat celjaira hasznalja.

    Lehetne valami alap szinten, pl hogy gatolja a mozgasban. De lehetne magasszinten is, pl batoritana a tarsasagi eletre, hogy terjeszthesse az eloskodot.

    vajk

    Kedvelés

  14. lacika

    Tegnap néztem egy kisfilmet az Animal Channelen az esőerdőkről. Volt benne egy rész, ami akkor is elég bizarr volt, ha az ember a rovarokat nem érzi annyira közelinek.

    Egyes gombák úgy élnek, hogy ha spórájuk bejut egy rovarba, akkor a rovart először valahogy arra késztetik valami idegrendszeri hatással, hogy másszon fel jó magasra, aztán megölik, és a testéből szépen kinőnek a gombatestek, és új spórákat bocsátanak ki.

    A dolognak volt egy olyan vonatkozása is, amire még sosem gondoltam – persze elsősorban ilyenekért nézi meg az ember az ilyeneket.

    Minden ilyen gomba csak egy rovarfajt tud megbetegíteni. Igy ezek a gombák – és meglehet, hogy a betegségek közül általában is sokak – hozzájárulnak a fajgazdagsághoz. Ugyanis, egy faj minél nagyobb egyedsűrűséget ér el, annál nagyobb az esélye a fertőzésnek. Ez oda hat, hogy sok, kisebb egyedsűrűségű faj legyen.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .