igen, ez egy néma segélykiáltás

Azt árulja már el valaki, hogy mi van az állatkertben, amiről nekem nem szabad tudomást szereznem.

Rájöttem ugyanis, hogy én a barátaim és egyéb ismerőseim, például a fiúm viszonylatában valami sötét összeesküvés áldozata vagyok. Nem csak az állatkertes dolog miatt, hanem időzítve kiabálnak is velem például. Ezt a fiúm kezdte pénteken, mert szerette volna felhívni magára a figyelmemet, mindegy, akkor sem esett jól, noha később abbahagyta, hanem sokkolva érkeztem a koncerteseményre fellelni a glóriát, gondolva, hogy ő megért. Elképzelhető, hogy meg is értett ott belül, viszont fél órával később ő üvöltötte az arcomba a Szabadság téren a bicikliknél, hogy (a csúnya szavakat kihagyom) nem igaz, hogy nem találja meg a jobb oldalt, hát hülye ez?, célozva ezzel A pasijára, aki végül is megtalálta a jobb oldalt, csak a másikat, ahhoz képest, ahol mi voltunk. Akkor én drámaian (egyben gyalog) eljöttem onnan, mert találkozóm volt az L.-lel, koncertjegyet vettünk, meg minden. Amikor az L. is felemelte velem a hangját, akkor elkezdtem gyanakodni, hogy most akkor mi van. Ezt a dolgot ő abból az apropóból tette, hogy azt válaszoltam elgondolkozva a kérdésére, hogy hát igen, valóban helyes fiú a Tibi. Mint kiderült, maga a kérdés az volt, hogy "és hol van a koncert", de ez szerintem nem ok arra, hogy hangosabban beszéljen hozzám az arcomba, legfeljebb a lényegi infó előtt még az összes többi helyes fiút is elmondom neki, bírja ki.

Ekkor átkötéssel szóba hoztam neki az állatkertet is, ami úgy kezdődött, hogy naivan megemlítettem a fiúmnak, kábé ötszázhatvanszor. Simán azt mondhatta volna az első alkalommal, hogy neki nincs kedve, és akkor már nem is emlékszem az egészre, ehelyett viszont azóta is halogatja, mintegy mézesmadzagként rángatva az orrom előtt, amitől komoly küldetéstudat fejlődött ki bennem. És ha már itt tartunk, az L. is simán azt mondhatta volna, hogy az állatkert hülyeség, ehelyett viszont visszakezdett elborzadva, hogy voltam-e én már az állatkertben. Nem, feleltem neki, kicsit csodálkozva, mivelhogy előtte perceken keresztül magyaráztam, hogy mennyi és milyen módon nem jutok el én az állatkertbe soha, és ennél azért gyorsabb felfogásúnak ismertem őt meg. De aztán kiderült, hogy rétori kérdés volt, és akkor az L. előadott nekem egy egészen komplex eszmefuttatást arról, hogy az állatkertben kicsi, kedves, selymes bundájú állatokat lehet simogatni, amitől az emberben feltámad a késztetés, hogy a kicsi, kedves, selymes bundájú egymást is simogatni kezdjék, ezért értsem meg, ő nem vihet engem az állatkertbe. Elintézhette volna az egészet azzal, hogy az állatkert büdös, vagy mittudomén, de nem.

És akkor visszagyalogoltunk a glóriához, útközben vettünk nekem egy angyalszárnyat igazi angyaltollakkal (manapság már minden eladó), aztán kerestünk egy kocsmát, ami nem volt könnyű, mert az L. egy olyan helyre emlékezett, ami már bezárt, a glória ragaszkodott hozzá, hogy emlékszik egy lepukkant huszonnégy órás kocsmára ott a korzón, ami végül is nem volt ott, én meg sosem emlékszem semmire, de azért megoldottuk. A glória álláspontja az állatkerttel szemben egyébként az volt, hogy az egy szar hely, kivéve a tigriseket, mert ott le van rajzolva, hogy a tigris háromhavonta 412 alkalommal párzik. Az állatkertben ugyan nem csinálják, valószínűleg azért, mert a tábla nekik háttal van kirakva, és ezért nem tudnak a dologról. Aztán hazamentünk (észre lehet venni a mintát, hogy egyáltalán nem az állatkertbe megint csak).

Lehet, hogy az állatkert egyszerűen csak az a Hely, ahova Egyedül Kell Elmennem, mint az ógermán mítoszokban, de azért még próbálkozom egy darabig.

13 thoughts on “igen, ez egy néma segélykiáltás

  1. R.

    A június 15-16-17i hétvégén elhagy a férjem (remélem nem örökre), aki szintén nem akar velem Állatkertbe jönni.
    Ha jó neked akkor a 3ból valamelyik nap elmehetünk oda mi állatkertileg szeretteink által hanyagoltak.

    Kedvelés

  2. fosok

    Szerintem nem annyira jó hely az Állatkert. Mármint az állatoknak. Ha mész (mentek) semmiképp se hétvégén tegyétek. Inkább hétköznap. Ünnepnap is hanyagolandó. Vigyetek sok pénzt, anélkül be sem engednek.

    Kedvelés

  3. lucia

    Adhemar: köszi.

    az Astoriától az Erzsébet tér felé menve a bal oldalon, egy virágárus bódénál vettük az eszközt 2000 magyar forintért.

    Kedvelés

  4. bambabula

    benne lennék egy kiscsoportos állatnézésben, amikor nincs nagy gyerektömeg.
    a titok pedig ott van, hogy az első látogatás nem lenne elég, és a visszavágyás igen erőteljes kínokat okozna neked. na ettől szeretnének megkímélni téged, miközben a saját vágya leküzdését már nem szeretné senki sem megismételni. kiegészítő programok felkínálásával talán nagyobb sikered lenne pl.: sör, kolbász, és más fogyasztása a környékbeli lehetőségek kihasználásával. mikor megyünk?

    Kedvelés

  5. lacika

    Húsvét hétfőn a meghirdetett kirándulásomra nem jött el senki rajtam kívül. Láttam egy pár feketeharkályt (nagyobb, mint a néha Budapesten is látható tarkaharkály) meg egy őzikét olyan közelről, ahogy máskor nem (állatkertet kivéve).

    Gyerekkoromban, amikor 2Ft volt a belépődíj, többször elmentem egyedül az Állatkertbe. Van ebben fun, mert az ember addig bámulja állatoknak egy halmazát, amíg akarja (vagyis: ha akarja, sokáig, ha akarja, semeddig).

    Egyszer láttam egy mókásat. Egy pusztai sas (kisebb termetű, mint a szirti vagy a parlagi) kihívóan kiterjesztette szárnyait a szomszédos kondorkeselyű előtt. De nem vette észre, hogy a rács alatti résen az egyik szárnyvége átnyúlt. Ezt elkapta a kondor, és pár másodperc visítozós huzakodás után egy szárnytoll ott maradt a csőrében. Ezt csipegette egy kicsit, aztán eldobta.

    Amióta a tesóm gyerekei felnőttek, csak egyszer voltam az Állatkertben (az állatkertes vetélkedőn). Úgyhogy szívesen elmegyek veled. (Lassan leszünk egy páran szerintem így.)

    Kedvelés

  6. cinty

    lehet félnek az esetleg téged érhető sokhatástól
    netán, hogy ott akarod őket hagyni
    vagy csak valamelyik lakóhoz hasonlítani
    mondjuk leírásod alapján L egy elég jó indokot füstölt körbe, mégha lehetőség szerint a konkrét kemény szavakat kerülte is.

    esetleg rávezetésképpen tudom ajánlani a margitszigeten levő minivadasparkot.
    oda még véletlen is el lehet tévedni.
    mondjuk ott is az emberek reakciói az érdekesebbek szegény tudatzavart állatok cselekedeteinél…

    Kedvelés

  7. pamparampamm

    Mi a barátaimmal imádunk állatkertbe járni. Egyszer a diósgyőri állatkert-vadasparkban (ami egyébként egész felháborítóan rossz hely volt az állatoknak sztem, mert kicsi volt a helyük, és nem takarították őket rendesen) az a megtiszteltetés ért minket, hogy nekünk háttal (seggel) állva pisilt egyet az egyik strucc. Azóta is emlegetjük, az élmény feledhetetlen… :)

    Kedvelés

  8. Adhemar

    hol lehet angyalszárnyat kapni azoknak, akiknek az első osztáskor nem jutott?

    ui. új vagyok és ismeretlen, pár napja olvasom a blogod, és az archívum hosszát nézve még elég sokáig fogom. a legjobb :)

    Kedvelés

  9. Parker Lewis

    az allatkert nem olyan szornyu, csak nyaron van tele rohangaszo, visitozo gyerekekkel. de ha segelykialtas, akkor illik valaszolni. en pl ismeretlenul is siman elkiserlek parzatlan tigriseket nezni

    Kedvelés

  10. brian

    nem tudom mi van ma az állatkerttel. szerintem, valamilyen tudat alatti állatkertreklám megy valahol.

    átlagosan hónapok, évek telnek el anélkül, hogy az állatkert kicsiny életteremben szóba kerülne. a hétvégén te vagy a harmadik aki említi az állatketet és ugyanúgy mintegy véletlenül, finom utalásféleképpen, mint a másik kettő.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .